Zgornje vilice prve obese

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Zux
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Postojna

Pozdravljeni,moram menjat oboje prve zgornje vilice,pa me zanima ima kdo izkušnje z menjavo obnovljenih,mehanik mi namreč svetuje da obnovljenih ni za jemat,ker baje full malo zdržijo,imate idejo za kako dobro konkurenco ali kje bi se dalo dobit.
Hvala za pomoč!
LP
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Ne splača se kupovat obnovljenih, poklič sem

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=2808852
Slika
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

DanijelSipek napisal/-a:Ne splača se kupovat obnovljenih, poklič sem

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=2808852
A je to že dal kdo gor? Oz. koliko pa naj bi obnovljena zdržala?
Men je šla obnovljena od Vargalanta prej kot v dveh letih v q****.
Recimo, da je imela cca. 30k km.

Zdaj bom moral menjati obe in če je obnovljena 40 EUR, potem se to bolj splača, lahko je pa isti krš.
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

meni zdrzi obnovljena od vargalanta slabo leto #-o
J T D power
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

In kaj naj bi bil tale Powerdrive kaj boljši? Ker cena je praktično ista kot cena originalne vilice...

Z Vargalantom smo pa že zdavnaj prišli do zaključka da se ne splača ker je kvaliteta v podnu.
Zux
Alfa Member
Alfa Member

Prodrive cena vilic je 60E,original pa 72E,tak da sem naročil obe original,je pa res da Prodrive da garancijo 1 leto, medtem ko Vargalant (PREKOM d.o.o.) ne,če se ne motim,
kolikor imam izkušnje z Vargalantom je tak da končniki so dobri in tudi nekaj zdržijo kot original,medtem ko šiling bloki pa so za en k....,slaba guma -premehka!
Uporabniški avatar
jeba2
Alfa Member
Alfa Member

kaksno funkcijo imajo te vilice in ali je nevarno vozit z slabimi vilicami :?:
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

mene tudi zanima, kako je z tem Prodrive.....sicer pri zg. vilici ni neke velike razlike, medtem ko pri rokah pa je (80€ vs 130€....če imam prave cene)
Zux
Alfa Member
Alfa Member

jeba2 napisal/-a:kaksno funkcijo imajo te vilice in ali je nevarno vozit z slabimi vilicami :?:
Optiko ni možno nastavit,
pobira gume -uničiš gume,
posledično tudi s tem ko ni prave lege na cesti je tudi vožnja lahko nevarna...
zaradi slabih vilic trpijo ostali deli-končniki,kolesni ležaji itd.!
LP
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

Iz prve roke:
Na servisu je cena ene roke 68 EUR brez popusta. Jaz sem tam več kot doma in ga dobim nekaj %. :D :D :D
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

blazz napisal/-a:Iz prve roke:
Na servisu je cena ene roke 68 EUR brez popusta. Jaz sem tam več kot doma in ga dobim nekaj %. :D :D :D
misliš roke ali zgornje vilice??
ker meni je na servisu rekel da bo treba menjati obe spodnji roki, ki pa sta po cca 130€ / komad....zgornje vilice naj bi bile še ok...
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Da si sposodim temo - Sprednja desna zgornja roka - spet fuč, lani septembra menjal, nardil 15000km in baje majo puše luft - danes hotel optiko nastavit pa mi je niso, ker moram roko prej mejnat. Zakaj to tako crkuje?
Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

DanijelSipek napisal/-a:Da si sposodim temo - Sprednja desna zgornja roka - spet fuč, lani septembra menjal, nardil 15000km in baje majo puše luft - danes hotel optiko nastavit pa mi je niso, ker moram roko prej mejnat. Zakaj to tako crkuje?
Ali imaš originalno??
Če je odgovor DA...potem imaš garancijo....na dele in na delo imaš 2 leti garancije, sicer je to potrošni material (kar garancijo na velja glih) ampak glede na kilometre bi garancija mogla bit!
Tevž156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica/Trebnje/Ljubljana

DanijelSipek napisal/-a:Da si sposodim temo - Sprednja desna zgornja roka - spet fuč, lani septembra menjal, nardil 15000km in baje majo puše luft - danes hotel optiko nastavit pa mi je niso, ker moram roko prej mejnat. Zakaj to tako crkuje?
Imam isti problem. Zimske gume mi je čisto pobralo, sem hotel narediti optiko, pa mi povedo da so zgornje roke zanič. Menjal sem jih lani maja in so obnovljene od Vargalant-a. Sem se pa pogovarjal z mehanikom, ki mi jih je vgradil in je rekel da bodo zamenjali pod garancijo, tako da zaenkrat gredo noter ponovno Vargalant...
Sem pa od menjave opravil 25.000km.
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V

Tevž156 napisal/-a:
Imam isti problem. Zimske gume mi je čisto pobralo, sem hotel narediti optiko, pa mi povedo da so zgornje roke zanič. Menjal sem jih lani maja in so obnovljene od Vargalant-a. Sem se pa pogovarjal z mehanikom, ki mi jih je vgradil in je rekel da bodo zamenjali pod garancijo, tako da zaenkrat gredo noter ponovno Vargalant...
Sem pa od menjave opravil 25.000km.
Če boš dal notri spet Vargalanta, ti zna požreti še ene zimske gume, tudi ta strošek moraš upoštevati. Za primerjavo, meni je original začel škripati po 64 000 prevoženih kilometrih, ali po skoraj štirih letih. Moram preveriti, ali je že luft ali samo škripa. Tudi to ni ravno neka vzdržljivost, je pa proti Vargalantu bomba. Tako da jaz, kar se tiče zgornjih rok, ne dam notri drugega kot original.
Odgovori
  • Informacija