Pozdravljeni!
Že je minilo nekaj časa od moje zadnje prošnje za nasvet. In ker imam s forumom dobre izkušnje raje vprašam vas za nasvet.
Pred nekaj časa sem opazil na moji Alfi 156 16V MJ 103 kW l.03, težave s sklopko. Najprej je začel pedal za sklopko ostajati na polovici, ko sem sklopko spustil. Prav tako je bilo olje na dnu avta. Menjal sem potisni cilinder, vendar kljub temu se še vedno sklopka zatika. Pri tem pa nisem opazil, da bi to delala npr. ko je hladen motor ali vroč, dejansko se zatika random. Pa še ko spustim sklopko do konca se sliši votel zvok. Sumim, da je pokvarjen tudi drugi cilinder, kateri naj bi se po navedbah mehanika nahajal pri kabini.
Prav tako sem po menjavi cilindra opazil, da, tudi random, v 5. in 6. prestavi ob močnem pospešku pri cca 2100 obratih sklopla zdrsi. Obrate nabije nekje do 3000 in nato padejo na dejanske. Ker je verjetno sklopka pri koncu, bi vas povprašal mnenje za katero sklopko naj se odločim. Baje da orginal Alfine ne zdržijo toliko kot neorginalne. Imate kake dobre/slabe izkušnje z drugimi sklopkami mi sporočite. Sedaj ima moj avto prevoženih 135k km po števcu.
Pa še zadnja trenutna težava, ropotanje pri kolesih. Na sprednji osi sem opazil, da včasih ko zapeljem v kako udarno jamo, se sliši grd votel zvok, prav tako pa zaškripa, mislim da, amortizer.
Če je kdo imel podobne težave, bi vas lepo prosil za nasvet, da ne menjam celega podvozja preden ugotovim, da je neka banalna napaka.
Lep pozdrav.