Problem 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Mr
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska sobota

Dober dan

mam eno težavo oz 2. pred parimi dnevi sem kupil alfo 159 1.9 jtdm (150KM)
in prvi problem je ko se naprimer peljem v 4 predstavi nekje 50km/h in z malimi obratami mi začne nekaj avto cukat ter se sliši kot bi se nekaj trgalo v menjalniku :?
drugi problem je pa vedno ko prižgem avto mi napiše cd error in moram ven zet cd in dat nazaj notri pol pa normalno dela. mam pa navigacijo samo neven kak verzija pa 0 :|

Hvala lp
chocki
Alfa Member
Alfa Member

za prvi problem se mi zdi, da je boljs, da se v tretji vozis kot v cetrti no vsaj jaz se, ker je avto "mrtev" do nekje 2000 obratov lahk je pa tut kak egr za scistit ali kaj podobnega.
Mr
Alfa Junior
Alfa Junior

ok bom probo se še kaj pozanimat hvala :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Pozdravljen sokrajan :wave:
jaka_speed
Alfist
Alfist

Bi reku,da je za 50 km/h na uro primerna tretja prestava.Sploh za turbo diesel ,ki ima turbo luknjo do 2000 RPM...Pri meni je 50km/h v tretji okol 1500-1600 obratov..Poizkusi,ce ti kdaj pocuka tudi v tretji pri isti hitrosti.Če ja,potem imaš enak problem kot jaz in men ga še niso uspel rešit niti na pooblaščem servisu.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Pri 50km/h se v 4. brzini da prav lepo peljati - brez kakšnega cukanja ipd. in tudi pospešuje povsem solidno. Za hitro pospeševanje pa je potrebno zamenjati nižje...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Mr
Alfa Junior
Alfa Junior

v tretji je ok ne cuka pa nič edino v 4 če pospešujem ne razen ko se konstantno peljem en čas. saj zdaj se v 3-ji vozim pa je ok.
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

50 se da normalno peljati tudi v peti prestavi, če pozabiš menjati :D
V glavnem, nekaj drugega mora biti...
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

alfa_samec napisal/-a:Pozdravljen sokrajan :wave:
Še z moje strani,lepo da nas je vse več prekmurcev prijavljenih.

l.p.
jaka_speed
Alfist
Alfist

MaStr napisal/-a:Pri 50km/h se v 4. brzini da prav lepo peljati - brez kakšnega cukanja ipd. in tudi pospešuje povsem solidno. Za hitro pospeševanje pa je potrebno zamenjati nižje...
Ok.Da se peljat,ce se vozis s konstantno hitrostjo..Ce pa se vozis po mestu v kaksni koloni ,kjer so nihanja hitrosti recimo med 25 do 50 km/h,potem pa dvomim da je četrta prestava prava izbira..Tudi poraba je pri prenizkih obratih večja kot pa pri optimalnih.Moje mnenje je,da je tak tip motorja (športno navit turbo dizel ) malo "nehigiensko matrat" na 1000 obratih,saj ni kamion.:)
klevin
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Koper

samo jaz ne verjamem da je pri nizkih obratih vecja poraba... ce se vozis nekje pri 1200 obrati je poraba najnizja zato ker sploh ne odpre se turbine... tudi sam vozim kaksen krat v 4. prestavi 50 po mestu :)
GADNO
jaka_speed
Alfist
Alfist

klevin napisal/-a:samo jaz ne verjamem da je pri nizkih obratih vecja poraba... ce se vozis nekje pri 1200 obrati je poraba najnizja zato ker sploh ne odpre se turbine... tudi sam vozim kaksen krat v 4. prestavi 50 po mestu :)
Mislim,da se ne razumemo najbolj.Poraba ni večja pri "nizkih obratih",je pa večja pri "prenizkih".Sploh pri pospeševanju.Tole je iz navodil od AR 159,če že men ne verjamete..
"Using a low gear to obtain brilliant performance increases consumption."
(Svobodni prevod:Uporaba pre-nizke prestave za dosego optimalnih rezultatov povečuje porabo )
Še vedno trdim,da če moramo v mestu ko je gneča na cesti 10x spremenit hitrost v razponu med 20 in 50 km/h na razdalji cca. 1-2 km,da tega ni ekonomično početi v četrti.Če pa se peljemo po prazni cesti,potem pa lahko tudi v četrti "kruzamo" 50 na uro brez cukanja in poraba bo nizka.Ampak sej nismo AR kupil zato,da bomo tekmoval v tem
kateri so najnizji obrati pri katerih se še da vozit,ane?:)
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

jaka_speed napisal/-a: "Using a low gear to obtain brilliant performance increases consumption."
(Svobodni prevod:Uporaba pre-nizke prestave za dosego optimalnih rezultatov povečuje porabo )
Tole si pa ekstremno slabo prevedel..... :lol:

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. tistim ki avto kakorkoli cuka, dam jaz na prvo mesto EGR. Jaz se normalno peljem 50 v peti. Brez cukanja.
Slika
jaka_speed
Alfist
Alfist

Alfista napisal/-a:
jaka_speed napisal/-a: "Using a low gear to obtain brilliant performance increases consumption."
Tole si pa ekstremno slabo prevedel..... :lol:

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. tistim ki avto kakorkoli cuka, dam jaz na prvo mesto EGR. Jaz se normalno peljem 50 v peti. Brez cukanja.
Lahko ti bolje prevedes:)Mislim pa,da sem zadel bistvo...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

"Using a low gear to obtain brilliant performance increases consumption."
Uporaba nižjih prestav za dosego brilijantnih zmogljivosti povečuje porabo goriva.
Odgovori
  • Informacija