Porast temp. do 130°C

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
umetnik1
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

Imam problem na moji Alfi 147 JTD 100kw. Prvi problem je že vsem znano nihanje temp. vode 70-90°. posledica tega problema je najbrž večja poraba, ker sedaj ko so temp. višje imam kljub prižgani klimi in enakem režimi vožnje (letne gume) manjšo porabo za več ko 0.5 l/100km kot sem jo imel ko je bilo zunaj malo bolj hladno. tega sem bil najprej vesel, a veselje ni trajalo dolgo, ker mi temp. vsake tolko (malo hitrejša vožnja v klanec) naraste na 130°C, in potem ko se 3-5 s peljem bolj počasi mi pade temp. v 1s nazaj na 90°C. Ker sem po izobrazbi Univerzitetni diplomirani inženir strojništva so mi dobro poznane energijske spremembe in vem, da se vodo zelo težko ohladi za 40°C ! Zanima me, če je že kdo imel podobne težave in koliko me bo stala odprava teh težav ?
Nikoli ne zaupaj nekomu, ki trdi da je nezmotljiv !
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Si pa po inžinirko opisal tale problem :mrgreen: OK, šalo na stran. Nihanje temperature, ki ga opisuješ v prvem delu je normalno. To je pri vseh motorjih tako, le, da pri določenih avtomobilih lahko to opazuješ na števcu temp. motorja, drugi tega nihanja ne prikazujejo. Avtomobil ti v poletnih dneh porabi manj, ker prej doseže delovno temperaturo. To da se ti avto nenadno segreje na 130 stopinj, pa kaže na težave z termostatom.

Lp
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

Jaz bi najprej preveril senzor temp. vode... ker 40°C v eni sekundi ni lih možno :D
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Preveri situacijo okrtog samega senzorja temmeprature, nato pa še termostat. Druga po moje ni.
Slika
umetnik1
Alfa Junior
Alfa Junior

Men se tud zdi, da se senzorju malo zmeša...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

preveri senzorje ce pa senzorji niso je pa satovje na hladilniku ze u razpadajocem stanju. v takem primeru menjava hladilnika resi problem.
ThugBoy
Alfist
Alfist
Kraj: Morje

ali pa mogoče zrak v hladilnem sistemu? nevem,samo ugibam...
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
umetnik1
Alfa Junior
Alfa Junior

Še vedno imam težavo z porastom temp., ki jo nobeden mehanik ne zna ugotoviti ! Vsi indijanci samo priklapljajo na tester in veselo kasirajo. Termostat imam naročen, ampak zdaj imam drug problem, avto namreč "sika" od 2000 obratov naprej, pred temi obrati pa nima nobenega navora, pa še poraba je nenormalno visoka. Opazil sem, da sikanje prihaja iz škatle spodaj na levi strani motorja. Tam so neke luknjice iz katere pa piha zrak, ko pritisneš na gas in izgleda, kod da je nekaj stran palo in zato zdaj ven piha.

Men se tud ne sanja ne o raznih mehaničnih zadevah, zato vas prosim za kakšen pameten nasvet oz. če kdo pozna kakšnega dobrega mehanika, ki zna tud kaj odšrafat ne samo na tester gledat, če mi ga priporoči.

Najlepša hvala za odgovore !
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Če ti sika, preveri da ni počena spodnja cev ki gre iz turbine. Pred kakšnim mesecem sem imel enak problem - KLIK. Glede naraščanja temperature pa zapelji avto na jamo ali dvigalo in poglej v kakšnem stanju je hladilnik. Tako je izgledal moj KLIK :? .
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

umetnik1 napisal/-a:Še vedno imam težavo z porastom temp., ki jo nobeden mehanik ne zna ugotoviti ! Vsi indijanci samo priklapljajo na tester in veselo kasirajo. Termostat imam naročen, ampak zdaj imam drug problem, avto namreč "sika" od 2000 obratov naprej, pred temi obrati pa nima nobenega navora, pa še poraba je nenormalno visoka. Opazil sem, da sikanje prihaja iz škatle spodaj na levi strani motorja. Tam so neke luknjice iz katere pa piha zrak, ko pritisneš na gas in izgleda, kod da je nekaj stran palo in zato zdaj ven piha.

Men se tud ne sanja ne o raznih mehaničnih zadevah, zato vas prosim za kakšen pameten nasvet oz. če kdo pozna kakšnega dobrega mehanika, ki zna tud kaj odšrafat ne samo na tester gledat, če mi ga priporoči.

Najlepša hvala za odgovore !
ivancna gorica. alfa romeo servis ( kavsek se mi zdi? ) mas enga fanta tm ( Seba ) nanj se obrni in ti bo porihtal alfico.

LP
mire
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: koper

Pri meni tudi raste temp.
Sem pa zamenjal senzor. ki pride na termostat in hladilnik je tud nov.
Termostat pa ni,ker v teh vrocih dnevih ne bi prisel dalec.
Se temp. veca samo na avtocesti v klanec.
Kaj se ostane za pogledat ???
Lp
rocna bok streha
Balki
Alfa Member
Alfa Member

mire napisal/-a:Pri meni tudi raste temp.
Sem pa zamenjal senzor. ki pride na termostat in hladilnik je tud nov.
Termostat pa ni,ker v teh vrocih dnevih ne bi prisel dalec.
Se temp. veca samo na avtocesti v klanec.
Kaj se ostane za pogledat ???
Lp
Imam isti problem nov hladilnik nov termostat nova vodna pumpa avto je bil 3 dni na servisu in so rekli da je možna napaka na števcu za prikaz temperature. Jutri zamenjam še ta števec oziroma vse tri pa da vidim kaj bo. Se pa temp. veča samo na avtocesti v klanec.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Kaj pa če je hladilnik klime tok zabasan, da ne spusti nč zraka čez do hladilnika vode?
Balki
Alfa Member
Alfa Member

mafko napisal/-a:Kaj pa če je hladilnik klime tok zabasan, da ne spusti nč zraka čez do hladilnika vode?
Hladilnik klime smo tudi očistili.
umetnik1
Alfa Junior
Alfa Junior

Jst sem zamenjal termostat in zdaj je še slabše ! Prej je temp. nihala od 70-90 stopinj in je kuhala samo v hrib, zdaj ko pa je temp. skoz 90 mi pa kuha tudi po ravnem !

Sumim na en zajeban problem, in to je počeno tesnilo na glavi motorja in zvita ali počena glava motorja, kjer zrak iz motorja pod tlakom prodira v hladilne kanale. To je že najbrž posledica večkratnega pregretja. Jst sem imel namreč polno zraka v hladilnem sistemu.
Najprej sem sumil 1. stopnjo ventilatorja, samo pri 80km/h zrak dovolj piha in zaradi tega ne bi smela kuhat.
Danes bom peljal k mehaniku, da preveri kaj je s tesnilom.
Odgovori
  • Informacija