A ima AR156 na računalniku 2 obvestila za servis? Reden servis sem naredil lani. Takrat mi je tudi mehanik resetiral servis. Ko tukaj pogledam imam še 9000 km do naslednjega servisa. Pred kakšnim mesecem pa se mi je, ko sem prižgal avto izpisalo, da imam naslednji servis čez 29. Ni mi bilo jasno kaj zdej ta 29 pomeni. Potem je vsake tok časa spet pokazalo manjšo številko. Mislim, da kaže koliko dni je še do neslednjega servisa. Včeraj je napisalo 2. Potem ko enkrat skrije, vec ročno ne prideš do te številke. Pač pokaže unih 9000km. Zakaj to kaže, kaj to pomeni?
Ja zdej bo minilo eno leto. Nisem pa še naredil 20k km. V meniju pod Service pa piše, da imam še occa 9k km do servisa. Se pravi tut če nisem naredil še 20k km bi mogu zdej spet servis narest ker je minilo eno leto?! Naredil sem dobrih 10k.
Fabrka pravi največ eno leto ali največ 20k km, kar pride prej.
Zdej lahko upoštevaš ta nasvet, lahko pa čakaš da se zvrti 20k...
V primeru da tvoj avto potuje predvsem na kratke relacije je priporočljivo menjat na eno leto. V takem primeru se v olje pomeša kondenz kar ne vpliva glih blagodejno na mazalne sposobnosti olja.
pred 8000 km sem opravil redni servis pr avtotrade, pa mi zgleda niso resarteral na nulo, uni k ti šteje kok maš še do sevisa, kako se to kej da resertirat,