Stroški in vzdrževanje Alfa 159 VS BMW 3

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Malo of topic,ampak še pred 2 mesecema se gledal in preizkušal 159 2.4 od 2006 pa do 2008 letnika.Vozil sem jih 12 in niti ena ni bila brez napak #-o
Pleh,torej zunanjost je nadpovprečno dober napram drugim primerljivim znamakam,sedeži,sploh lusnjeni,ali celo TI so vrhunski in se lahko drugi skrijejo.No potem se pa konča :oops: :oops: Tehnika je bila v večini katastrofa #-o Avto za teh 200KM enostavno nikamor ne gre,čeprav ima prečudovit glas za dizla.
Tako,da sem opustil misel na lepotičko in nabavil starejšega bavarca.Nobenih letev,jermenov,DPF,jajc z elektroniko.......
Upam,da naredijo v prihodnosti tudi kakšen avto,ki ne bo samo lep in hiter,ampak tudi zanesljiv in z veseljem spet postanem alfist.Do takrat,bom pa pač vozil grde traktorje :(
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

przlend napisal/-a:Malo of topic,ampak še pred 2 mesecema se gledal in preizkušal 159 2.4 od 2006 pa do 2008 letnika.Vozil sem jih 12 in niti ena ni bila brez napak #-o
Pleh,torej zunanjost je nadpovprečno dober napram drugim primerljivim znamakam,sedeži,sploh lusnjeni,ali celo TI so vrhunski in se lahko drugi skrijejo.No potem se pa konča :oops: :oops: Tehnika je bila v večini katastrofa #-o Avto za teh 200KM enostavno nikamor ne gre,čeprav ima prečudovit glas za dizla.
Tako,da sem opustil misel na lepotičko in nabavil starejšega bavarca.Nobenih letev,jermenov,DPF,jajc z elektroniko.......
Upam,da naredijo v prihodnosti tudi kakšen avto,ki ne bo samo lep in hiter,ampak tudi zanesljiv in z veseljem spet postanem alfist.Do takrat,bom pa pač vozil grde traktorje :(
Sreču dons tvojo ženo na fitnesu...pa če tistmu rečeš starejši grd traktor, potem pa ne vem :)
Zgleda prov lepo, pa verjetno bo tudi delal, sploh če je 3.0 :mrgreen:
\°/
Ali
Alfist
Alfist

przlend napisal/-a:Malo of topic,ampak še pred 2 mesecema se gledal in preizkušal 159 2.4 od 2006 pa do 2008 letnika.Vozil sem jih 12 in niti ena ni bila brez napak #-o
podpis.
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

Dejan156 napisal/-a:
Sreču dons tvojo ženo na fitnesu...pa če tistmu rečeš starejši grd traktor, potem pa ne vem :)
a to o ženi al o avtu teče beseda ?? :lol:
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alex146 napisal/-a:
Dejan156 napisal/-a:
a to o ženi al o avtu teče beseda ?? :lol:
o avtu 8)
\°/
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejan156 napisal/-a: Sreču dons tvojo ženo na fitnesu...pa če tistmu rečeš starejši grd traktor, potem pa ne vem :)
Ja itak,da je 3.0.,še čip,pa bomo na 250KM,poraba pa spet smešna 6.3 litra :mrgreen:
Morava it na testno vožnjo in pijačo :cheers:
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

przlend napisal/-a:
Dejan156 napisal/-a: Sreču dons tvojo ženo na fitnesu...pa če tistmu rečeš starejši grd traktor, potem pa ne vem :)
Ja itak,da je 3.0.,še čip,pa bomo na 250KM,poraba pa spet smešna 6.3 litra :mrgreen:
Morava it na testno vožnjo in pijačo :cheers:
Poklič 8) zdej te nikjer ni že pol leta...ne tok delat :lol:
\°/
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Pa, da ne bos mislil, da je stari 3.0 traktor na 6 loncev imun na napake. Ketna je ze + ostalo pa prav tako leti. Pa upam, da nisi avtomatika vzel pa da si lopatice ven pocukal, ker drugace te bo zanimivo po 100K prevozenih vprasat koliko te je kostal...

Se pa strinjam, da bi v 159 moral biti diesel s cilindrom vec!
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej to je njegov drugi 3.0D pa s svojim nima nobenih težav, kljub temu da dela kar dosti km....mašina je pa ta novejša v tistih modelih sicer...204 konjska.
Kar daš tam več za reg. prišparaš tam, kjer sem jst dal za servise...in to takih napak, ki bi jih morala Alfa na svoje stroške odpravt in jim prav dol visi za uporabnike....se ne čudim da jih je vedno manj ki vozijo alfe....na žalost je tako...
Avto zgleda fenomenalno, potem pa s takimi felerji in ignoranco odpelje 50% potencjalnih kupcev h drugim znamkam.
Ko in seveda ČE to Italjani odpravijo, bo tudi prodaja zrastla, pa še to bo par let trajal, ker večina ki je kdaj imela slabe izkušnje z it. avti se jih na daleč izogibajo.

Ne rečem da se kej več kvarjo kot ostali avti, ker se ne....sam tovarniške napake bi lahko priznal in jih na svoje stroške odpravl pa bi bilo vse lepše.
\°/
Ali
Alfist
Alfist

točno tak.
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

punkfan napisal/-a:Pa, da ne bos mislil, da je stari 3.0 traktor na 6 loncev imun na napake. Ketna je ze + ostalo pa prav tako leti. Pa upam, da nisi avtomatika vzel pa da si lopatice ven pocukal, ker drugace te bo zanimivo po 100K prevozenih vprasat koliko te je kostal...

Se pa strinjam, da bi v 159 moral biti diesel s cilindrom vec!
Imam 6 gang rčni menjalnik in me avtomatik ne prepriča v nobenem avtomobilu.Lopatice na sesalnem kolektorju so šle takoj ven.
Imam še eno tako mašino in tako kakor je Dejan napisal,brez težav do 300000km.Kaj sem menjal?Redni servisi,torej filtri,olje,na 30Kkm,menjava diskov in ploščic na 150Kkm in to je to.Nobenih drugih napak.Podvozje,je v celoti še prvo!Prvi kolesni ležaji,končniki,roke,pa so gor 18 colske gume!Nobenih čričkov tudi po teh kilometrih.
Torej strošek servisa na 30Kkm je bil povprečno 220 eur.
Nisem računal na gume,kjer nikoli ne šparam in me 255 valarji vedno potenza pridejo cca 200 eur komad :roll:
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moral sem .....
Vsi, ki ste imeli težave z letvijo ... morda se boste počutili kaj boljše.
Vsi tisti, ki opevate nemško kvaliteto .....

Glej opis.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3880831&show=1
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej tud bmw 5 E60 je mela full problem z letvijo, sam da je tm pršla cca 1700€ z menjavo vred....
Kako je pa to bmw porihtal oz. ali je menjal na svoje stroške pa ne vem.
Ni problem v tem, da je kakšna serijska napaka, samo je treba krivdo priznat in stvar na svoje stroške odpravt....kar pa se mi zdi da večina to dela, razen italjanov.
\°/
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tisto kar priznajo morda.
Kolega ima nemški avto, ki se strašno ponaša s tehniko. Priznana napaka, ki zaliva centralo ozvočenja, pa je moral kar sam poravnati strošek (avto iz garancije).
Ista znamka druga okvara in stroška za 2500EUR. Zaradi najbrž tehnične okvare je šla v maloro sklopka, vztrajnik in še kaj zraven. Avto v garanciji, vendar terjajo lastnika, ker naj bi šlo za njegovo krivdo. Kot navaden smrtnik pa dokaži da ni tvoja krivda. Poznam malo več ozadnja pa sem prepričan, da ni bila krivda voznika.
Tko da to je relativno. Marsikdo reče, da so mu povrnili strošek, zato da se mu ljudje ne posmehujejo.

Kot mi je rekel mehanik ... največ prešlepajo audijev s to razliko, da so lastniki tiho, alfisti se pa tkole pogovarjamo vsem na očem, ker pač nič ne skrivamo.
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

przlend: Upam, da ti bo tudi ta spilal vsaj tako dobro kot prejsnji. Sem tudi sam imel nekaj propelerjev in kolikor sem uspel izlusciti je povsod precej odvisno od srece, ker masikdo nima take srece kot ti.

Letve gredo tudi na Insigniah, pa armaturke tudi skripajo serijsko in se lahko nastevamo.

Kot sem ze nekajkrat omenil, najslabsi del AR pri nas, je pomanjkanje servisov, ki so na nivoju AC Kokalj in podobnih.
Odgovori
  • Informacija