Alfa 166 3.0 Auto ECU okvara?

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj, Celje

Ja ko ze mislis da nic vec ne more crknit ker je vse dobro ohranjeno, potrosna roba pa vsa menjana mi malo pred 280 000 (verjetno) crkne računalnik motorja (ECU). Seveda je zadeva zanimiva ker mora biti nadomestni racunalnik od istega tipa avta, EURO2 +sportronic pa seveda je treba menjati se imobilizator ter ključavnico vziga s kljuci...in seveda obvezno programiranje nove kombinacije... ali pa popravlat računalnik.

Seveda pa ni nujno da je racunalnik šel... Namreč v KR uradnem servisu so na dopustu, do Stepančiča pa teško pridem ko majo oni čas in js. Avtoelektronika črnuče ma drug tedn čas pa mam filing da niso pocen...

Pozna kdo kakšnega mojstra za diagnostiko in popravilo avtoelektronike? Ali pa če ma kdo računalnik za 166 3.0 v6 Sportronic EURO2 (98-2000) ?

Drugače pa po delih prodat?! Kr neki... #-o

Simptomi? 2 Injektor ne dela oz. spusca bencin in LPG plin nekontrolirano v nedelujoč celinder, hkrati je to izklopilo klimo in pa telefon mi občasno javi da moj avto nima telefona in ne morem iz tega menija dokler ne ugasnem avta,.,.. :) Maf se menjal to ni, motor je ok, kompresija zmerjena, injektor menjan.... je pazanimivo da kabel od injektorja na 2. cilindru kaze moc 12V med tem ko vsi ostali kazejo 6V. Splosni diagnostični program (ne orginal alfa) kaze vse po spisku od 2. injektor, maf, lambda,... in nič od tega garantirano ni...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

A ne bi potem avto sploh ne vžgal, če bi bil celoten ECU fuč? Kaj pa varovalke v celem avtu si pregledal? Mase avtomobila znajo tudi marsikaj počet.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

dej v avtoelektroniko crnuce prevert ecu, da vidis ce je res, potem pa se zmeni za popravilo al karkoli ze

ce je teseter izpisal precej npak, potem je verjetno res ecu odletel

je mozno da je zaradi napeljave plina racunalnik shodil?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Omenil si LPG... si siguren da ni problem povezan s tem?

Če bi bilo kaj resnega narobe z ECUjem se sploh nebi povezal na njega.

Jaz bi prej rekel da se dogaja nekaj zelo čudnega na vbrizgu, lahko tudi crknjen injektor...
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Kar se plina tice ga bom itak prodal posebej ker se mi ekonomsko bol splaca... tak da popravilo bo verjetno ze za plinom...drgac ma plin svoj racunalnik... ja enim od teh bom pa res dal racunalnik na diagnozo itak, popravim, potem pa avto prodam ker itak mam tak namen...okvara nima nic s tem, pač drugačn avto rabim...
Injektor ni ker je to kazal, smo ga menjal je lucka ugasnala, injektor se vedno ni pravilno delal,nakar je po 100 kilometrih spet crknil...pa kot sem rekel tudi plinski injektor istegqa cilindra dela isto...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Jaz ne bi iskal kakšnih šalabajzerjev s katerimi boš na koncu imel še več stroškov in nerešen problem, ampak dal na Avtoelektroniko Črnuče popravit zadevo.
Slika
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

ja sej vse kaze da mi drugo niti zneslo ne bo. Hkrati mi je pa jasno da bodo najlazje oni resl zadevo, sam da mi ne prbijejo ceno kakih 500 eur ker pol ga raje dam za dele...500 ne dam sem ze prevec dal samo letos za vzdrzevanje :) nebi o zneskih :)

Drgac pa danes dam klimo na max in kaj naredi frajerka, zacne toplo pihat...jebe me po celem spisku, edin se vedno je ena hitrejsih na AC to ji pa gre od rok 1 cilinder gor al pa dol....pa da se nebi kdo zgrazal cilinder spi...je odklopljen...pac mal manj ma navora pa bolje met na rocno prestavljanje nastavljeno ker je treba pr več kot 2000 obratih saltat...to je pa vsa umetnost...po mestu predvsem...na AC pa prakticno ni vlke razlike ko ma enkrat notr vec ko 130 :)

Uglavnem tole zrihtamo ce ne bo glih miljon pol pa upam da gre kakemu ljubitlu ker ni slaba drgac ;) sam prodana noce bit :)
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ti cilinder ne dela se ne vozi okrog!!!

Popravilo računalnika pa bo gotovo 400-500€. To si lahko prepričan.
Slika
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

veloce napisal/-a:Če ti cilinder ne dela se ne vozi okrog!!!

Popravilo računalnika pa bo gotovo 400-500€. To si lahko prepričan.
Hehe, sej se hecam. :) mal šale pa mora bit. Vozena je ja od mehanika do doma, drugo pa ne ;) pa takrat se sploh lucka gorela ni...

Kar se pa tiče računalnika bom pa v tem primeru raje kupil drugega rabljenega...menjas racunalnik, menjas imobilizator, kljucavnico motorja, to je 1 eura in 1 ura za programiranje....Stepančič press ;) ene 100 eur iz ebaya racunam za komplet...okvirno...sam prvo rabim potrditev da se je racunalniku strgal...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zrihtaj jo, ker je ena še redkih te vrste.
Slika
podal
Alfa Junior
Alfa Junior

Daj preveri maso, kot je že "Alfa samec" omenil. Jaz sem imel slabo maso na motor, pa mi je vse sorte sralo. Ko je bla masa zrihtana, pa je vse delovalo kot mora!
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Je že kaj novega znanega na temo računalnika??

Mogoče bi kupil tole 166, pa s celtno pokril za ene par let.

Seveda, če bi imel lastnik čas in ne tako, kot nekaj časa nazaj.
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Heh ja vmes sem jo prodal v okvari (zaaral jo je forumaš) pa si je očitno premislil medtem ko sem bil na morju 10 dni ali pa pač ni zbral tistega denarja ki ga je pričakoval...pač meni je jasno sem sam v prodaji...v 10 dneh se kupec ohladi, zato pa sem hotel aro...

Nisem nič jezen če slučajno to bereš ker me še vedno mika da bi jo imel magari v garazi pa za kak vikend z preizkusnjo mal za kam it ... :)

Sem pa vmes tudi našel ugodno varjanto za popravilo. Pač strokovnjak za bosh računalnike rabi pa moje strokovne usluge ;) pa bomo poglihal...

Roberth potem bo na voljo če boš zainteresiran, bo tudi verjetno na avto.net ko bo brezhibna...pa bomo celo na voljo za vprašanja pa preizkusno vožnjo a ne ;) Sorry sam takrat res ni blo časa, sem te opozoril ;)

Ugotavljam da za brezhibno je kar nekaj interesa tako da mnda ne bo tako teško z prodajo...v okvari je pa zdej ne mislim dat če sem se ze zmenil za popravilo ko bo ugodno...

LP
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

podal napisal/-a:Daj preveri maso, kot je že "Alfa samec" omenil. Jaz sem imel slabo maso na motor, pa mi je vse sorte sralo. Ko je bla masa zrihtana, pa je vse delovalo kot mora!
Hm hm zanimiva varjanta...malo pomoci kje bi to nasel na avtu?
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ponavadi gre iz menjalnika na karoserijo ... masa namreč.
Odgovori
  • Informacija