Pomankljivosti na moji alfici

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

Ok malo sem brskal pa nisem nasel kakšno tako temo, pa sm začel novo.

Torej gre se za malo pomankljivosti pri alfici oz vsaj pri moji.

Prva je da brez kontakta ne mores prizgat pozicijskih luči, kar pride
kakšen krat prav ko parkiraš avto na kakšni lokaciji kjer bi koristlo, saj načeloma mi je všeč da ko pridem v avto je še vedno tak kot sem ga parkiral ne pa potovcen :P
Morem potrkat na les saj kaj takega se mi se ni zgodilo.

Druga je pa odpiranje sip na daljavo, super stvar, se posebno ko pridem na parkirisce po sluzbi, ko je bil avto na soncu. Tako ga lahko ze od dalec prezracim, da ko se usedem me ne udari vrocina po glavi. Namrec ti soncni dnevi na obali mi kar divnejo temperaturo do 49.5. Saj vem da ni taksna vrocina, samo se vedno udari v glavo. No in ze ce so naredili da je mozno odpiranje bi lahko se da je mozno zapiranje s kljucem. Vem da je kolega mel na leonu letnik 2000 moznost da je odprl in zaprl vse 4 sipe s ključem. Glede na to da je moja alfica 2007, mislim da ni to neki prevec zakompliciranega da bi naredili.
Zanima me pa kaksne so vase izkusnje glede tega..je samo pri meni tako al je se kdo drugi opazil oz pogresal te stvari.
Sunec
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MS

zivjo,

kdaj pa so uvedli to odpiranje sip s kljucem? sicer vozim 156 me pa vseeno zanima in mika tale ideja..
..: Win or Die Trying :..
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pozicijske luči je seveda komot vžgati, vendar je rahlo drugačen postopek kot pri drugih avtih.
Če pogledaš ključavnico, boš videl da je ob ključavnici nek "jeziček". Pritisni ta jezičen notri in zavrti ključ "nazaj", torej v nasproti smeri kot bi hotel vžgati avto. Potem samo že izvlečeš ključ...

Avtomatsko zapiranje šip so ukinili in ni več možno. Mogoče bi bilo možno zadevo nazaj vklopit, samo bi moral vedeti v katerem računalniku je to sprogramirano, potem pa najti tak računalnik iz starega avta in ga vgraditi v svojega... samo to potem potegne za seboj ogromno stvari... Pri CAN busu je to vse kaj drugega kot enostavno.
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Če ima odpiranje mora imeti tudi zapiranje, nekje v računalniku je potrebno nekaj spremeniti. Pri moji normalno deluje oboje...
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

ufff bom probal ta jezicek, se vidi da more se kaksen mesec it mimo da bom vidu kko vse deluje. Zanimivo ko spoznas neki novega..ta alfica me preseneca iz dneva v dan :D

@Sunec
moja 147 je letnik 2007 sicer konec januarja, tko da sklepam da 2006 je ze imela.

Se bom pa pozanimal ce je potrebno kj spremenit, sicer pa opcija da povlecem kakšen kos iz starejšega odpade, nebi rad da pol kaksna malenkost naredi se vecjo pizdarjo.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moja je 2005 in nima. Pa tudi 2004 sem že videl take ki nimajo. Pri 159 je malo drugače. Tam več ali manj imajo to opcijo.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Zanimivo, da alfa nima te opcije odpiranja šip, še stilo jo ima (pa je letnik '04). 8)
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Sej če se ne motim starejše alfe imajo to, nove 147 pa ne.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

TribesMan napisal/-a:Moja je 2005 in nima. Pa tudi 2004 sem že videl take ki nimajo. Pri 159 je malo drugače. Tam več ali manj imajo to opcijo.
Tudi pri moji 159 (letnik 2007) deluje samo odpiranje, zapiranje pa ne.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pri moji 11.12.2006 deluje v obe smeri, lahko tudi preko ključa kontroliram koliko hočem da jih odpre :)
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6

Pri moji 147 ('02) deluje tudi zapiranje. Mislim, da so to ukinili zaradi varnosti.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

hudo, moram probat to z jezičkom :D a to majo tut 156?
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

mafko napisal/-a:hudo, moram probat to z jezičkom :D a to majo tut 156?
Tako je :mrgreen:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

JC29 napisal/-a:Pri moji 147 ('02) deluje tudi zapiranje. Mislim, da so to ukinili zaradi varnosti.
Ko sem imel 147 02 je delalo tako odpiranje kot zapiranje. Kasneje na GTju 04 je delalo samo odpiranje in takrat se je dosti govorilo o neki nesreči in poškodovanem otroku zaradi tega zapiranja. Zato kao alfe od 05 dalje niso več imel opcije zapiranja šip s ključek.

Me pa zelo preseneča, da so to ponovno imele 159tke 06, ker ne gre nekako v kontekst varnosti in posledic nesreče s tem sistemom.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vprašanje je ali imajo tiste 159, ki imajo opcijo zaprianja z daljincem, vgrajen varnostni sistem proti priprtju.

To je zelo enostavno sprobat, tisti ki imate to, med zapranjem šipe pritisnite šipo navzdol, če se ustavi potem imajo varnostni mehanizem in v tem primeru ni razloga zakaj avtomatskega zapiranja ne bi imele.
Odgovori
  • Informacija