Kaj kupiti ...

kar vam pade na pamet
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

...., kot avto na katerem bi delal.

Ker sem se za nekaj časa odpovedal motociklizmu (v vseh svojih formah) sem se odločil, da bi se zopet pozvetil kakšni obnovi.

Obnova naj bi obsegala čim manj kleparskih del, lahko pa je veliko ličanja, urejanja tehnike.

Blizu so mi znamke AR, BMW, Lancia, Citroen, tako da bi se iskalo nekaj v tem obsegu. Na vas se pa obračam, če poznate kakšen tak kos, ki bi potreboval obnovo.
Vedno morajo pa to biti vozila z urejenimi dokumenti, kompletna in v voznem stanju (tako, da se lahko peveri stanje vozila). Sedaj sem prav žalosten, ker sem "spustil" kovach-evo GTV .

Torej, imate kakšne predloge??
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Jst samnjam že 3 leta o 205 1.9 GTI. Z plehom načeloma ni problema, motor dopušča veliko predelav. Zdej če ti je všeč al ne je pa stvar tvojega okusa.
Pa še grupa b legenda je :mrgreen:
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Tole legendo 8)

Slika
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

bi ti priporočal tolo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3892641&show=1

ampak na žalost je tu potrebno OGROMNO kleparskega dela.
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Sploh ni kaj razmišljat - Katerakoli od izpeljank alfette:

GT

Slika

GTV

Slika

GTV6

Slika

Alfetta

Slika

Alfetta QV Oro

Slika

Če te zanima zadnja po vrsti pa več na ZS!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Tale GTV je res klasika,in z njo nebi ničesar zgrešil,in pridobil bi veliko zavidljivih pogledov-verjemi :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

Unek napisal/-a:bi ti priporočal tolo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3892641&show=1

ampak na žalost je tu potrebno OGROMNO kleparskega dela.
kasna je pa kej cena za tole gtv ?
Uporabniški avatar
toma123
Alfist
Alfist
Kraj: Obala

Pri vsakem avtu ali vsaj pri alfi je tako da če ga dobiš za malo denarja in da predhodno ni res ohranjem moraš opravljat kleparska dela, saj pri nas toliko res niso ohranjene.
Vsi alfini starodobniki na avto.netu so sedaj z dokaj zasoljenimi cenama a ne pretirano. Če začnemo od začetka. Prodajta se 3 Giulie od tega ena Nuova pri tem velja izpostavit da so obe starejši v dobrem če ne odličnem stanju a vendar nekoliko precenjene, nekoliko drugače je z Giulio Nuovo saj za 2700€ se splača jo kupit ker avto razen nekaj rje na zadnjih bokih in pragovih ter udrtine na blatniku je v zelo solidnem stanju, pri tem velja izpostaviti še to da je ena zelo redkih v SLO medtem ko starih modelov pod letom 73 jih je kar nekaj. No preidemo na GT junior ki se prodaja za 13.000€ za to ceno dobiš v tujini že alfo 2600 letnik 1963 tako da res je nekoliko precenjena. Sledi še Spider za 8000€ kar je res zelo poceni in se pokazuje v res dobri kondiciji. Potem imamo še Giulietto 2000 katera je videla tudi boljše dni saj vsaj mehanično lahko potrdim pri karoseriji je pa bolj boga saj jo sedanji lastnik nekoliko zapušča. No preidemo še k Alfisud. Pri tej ti lahko odgovorim da to so avti ki rjavijo in boljše ne imet opravka z njimi , povedano iz lastnih izkušenj ker pri tem bo obnova prišla več ko obnova Giulie. Potem imamo še famozno modro GTV katera sicer ne zgleda slabo a je rjava ko satan in pritem velja izpostaviti da ima še spoilerje in razne dodatke kateri spadajo v 2 serijo ne pa v 1 serijo GTV-ja. Ostanejo nam še dve sprintke od katerih je 1300 letnik 1989 precej redka serija z motorjem 1300 a vendar že po slikah se vidi kako daleč je prišla rja. Druga Sprint Veloce je pa res vredna vsakega evra ker je v top kondiciji.

Torej pri tem sem malo obdelal Avto.net tako da imaš eno predstavo kaj bi bilo trenutno na slovenskem trgu za kupiti od alfinih starodobnikov.

Če pa želiš vem še za par alfic katere so za rahlo obnovo a seveda za malo denarja, med temi GTV6, Giulietta 2000 Super, 1750 Berlina, 1300 Giulia Super.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hm, tole je bolj, kot ne sol na rano, ker nisem vzel tiste od kovach-a??
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Uporabniški avatar
toma123
Alfist
Alfist
Kraj: Obala

ROBERTH napisal/-a:Hm, tole je bolj, kot ne sol na rano, ker nisem vzel tiste od kovach-a??

Ne si misliti, samo ko sem gledal slike tista GTV je še kr rjava je res da je bila 1500€ a vendar je več rjava kot moja giulia ki je stala dobrih 6 let na dežju preden sem jo vzel. Saj imaš še možnost vzeti kakšno v tujini in
prepeljati v SLO.

Street Alfa vrjemi mi tista Alfasud je rjava ko satan in vsaka alfasud ki ni bila detajlno obnovljena jo močno načne rja.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Lancia Gamma 8) 2 sta tukaj na Črnučah za petrolom, tam kjer se prične trzinska obvoznica :)
V8
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Kup mojo gtv pa dokončaj tuning :mrgreen:
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoce bi še omenil, da bi najraje vozilo od letnika 1975 - 1987.

Od Alf so mi najbolj všec, GTV, Alfetta in Sprint (prvi letniki), no mogoce še Giulietta.

Resnejša gniloba me takoj odbije, ker sem se ene par let nazaj zelo resno ukvarjal z E24 630CS, ki je bil res zelo gnil.
Pri gornjih modelih mi je zelo všec to, da se ba skoraj vse dele precej lahko dobit v Ita. (tudi nove).

Po drugi strani bi se prav rad polotil kakšne Lancie Beta, Citroena CX (I serija). Od BMW sem edinega, ki mi je v teh letih blizu E24 že obdelal, po drugi strani se pa kakšnega E9 X.xCS ne bi upal polotit, zaradi slabe dobavljivosti delov.

No, kaj se da do bit na Avtonetu sem že pregledal, temo sem odprl bolj v tem smislu, ce kje v kakšnih garažah pociva kaj takega, kar klice po "osvežitvi".

Za okvirno sliko, kaj sem pripravljen narest, samo en bivši projekt.

http://forum.bmwslo.com/showthread.php? ... ight=630cs

Slika
Potem pa ogormno rezanja, licanja, demotaže-montaže, preoblacenja,...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Torej, kdo ve za kakšno vozilo, ki si zasluži kakšnega podobnega "tretmaja"??
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

BMW 850 - Legenda. Če se GTV-jke seveda ne najde :wink:
Odgovori
  • Informacija