Hladilnik, vžig, temparatura

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Alfie18
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Zdravo boysi!

Spet imam mali problem..

Že pred nekaj časa sem opazil, da se mi je dvigovala temparatura ( 110+ ) na avtocesti, ter ko sem vozil v koloni( 1 in 2 prestava), ampak sem nekako odlašal, saj se mi je vedno spustila nazaj do 80.. Povezano je bilo s klimo, saj če sem jo izklopil, temparatura ni zrasla nad 90. Kot vse kaže, bo potrebno menjati hladilnik vode in me zanimajo najugodnejši novi killerji? Pripombe in pohvala so več kot dobrodošle..

Drugi problem pa je nastal pred kratkim.. Menjal sem 2 šobi, saj mi je presneto preveč kadilo in nikamor vleklo.. baje so se mi zamašile.. No nato ko šobi zamenjam, pa se pojavi problem z vžigom.. Nikakor jo nisem uspel zagnati.. Alfa vergla a se ne prižge.. Probal sem naslednji dan, tud nič.. Danes sem že obupan hotel poklicati vleko, pa mi je vžgala :) Po forumu berem, da gre velikokrat za napako na senzorjih? Spet se obračam na Vas, da svetujete kaj bi lahko šlo narobe, koliko znaša popravilo..

Naj še dodam, vozim AR 156 1.9 JTD letnik 2004.

Hvala vsem za odgovore..

LP
Alfie18
Alfa Member
Alfa Member

Alfie18
Alfa Member
Alfa Member

Balki
Alfa Member
Alfa Member

najprej preveri če se ti vsipa satovje na hladilniku vode. Hladilnik sem jaz dobil pri avto Markovič Škofja Loka za cca 130 eur. Pa še link trgovine
http://avtodeli-markovic.si/
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Alfie18 napisal/-a:http://www.herkules.si/index.php?productID=16814

to pa naj bi bla druga opcija
Sem kupil pri Herkulesu, na starem mi je satovje dobesedno razpadlo....bil skeptičen do zadnjega preden sem vgradil (če bo zares ustrezal). Za hladilnik sem dal 140 Eur s poštnino vred in sedaj laufa b.p.

Je pa res, da moram termostat in vodno pumpo tudi menjati ](*,) Ampak parafluja pa ne dam not in ne odobravam Alfino servisno pogruntavščino da zaračunava nenormalen denar za hladilno tekočino - pač zato ker ima višjo točko vrelišča. Pa naj naredjo motor ki se ne bo tako grel pa tudi senzorji (beri: senzor obratov) bo hvaležen.
Alfie18
Alfa Member
Alfa Member

No zadeva je sledeča:

Zamenjan hladilnik, ki je posednično pregreval motor. Zamenjani tudi vsi filtri, tako da je s temparaturo vse OK sedaj. Upam samo, da ne bo šel kak senzor za vklop ventilatrorja oz. termostat, vodna pumpa še naknadno..

Drug problem, k sem ga navedel je bil pa problem z vžigom. Namreč pred časom sem menjal 2 šobi ( 2 sta še originalni ) in je nekaj časa zadeva delovala normalno. Skratka če imate problem z obrati oz. da ne vleče dobro JTD motor in se sumljivo kadi, je ponavadi problem v šobah in pumpi. Potem se mi je pojavil problem pri vžigu - alfica je verglala, ampak nikakor ni hotela vžagati. Zato smo priklopili na tester in zadeva je pokazala da je bil senzor obratov. Upam, da bo zadeva zdej poštimana in da bo vsaj za nekaj mesecev mirno :D
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Alfie18 napisal/-a:No zadeva je sledeča:

Zamenjan hladilnik, ki je posednično pregreval motor. Zamenjani tudi vsi filtri, tako da je s temparaturo vse OK sedaj. Upam samo, da ne bo šel kak senzor za vklop ventilatrorja oz. termostat, vodna pumpa še naknadno..

Drug problem, k sem ga navedel je bil pa problem z vžigom. Namreč pred časom sem menjal 2 šobi ( 2 sta še originalni ) in je nekaj časa zadeva delovala normalno. Skratka če imate problem z obrati oz. da ne vleče dobro JTD motor in se sumljivo kadi, je ponavadi problem v šobah in pumpi. Potem se mi je pojavil problem pri vžigu - alfica je verglala, ampak nikakor ni hotela vžagati. Zato smo priklopili na tester in zadeva je pokazala da je bil senzor obratov. Upam, da bo zadeva zdej poštimana in da bo vsaj za nekaj mesecev mirno :D
Kolko so te pa šobe prišle?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Ni panike...termostat lahko daš komot od firme Facet, za vodno pumpo pa bodi pozoren (če imaš možnost kupiti vodno pumpo s kovinsko vetrnico, izberi to namesto variante s plastično vetrnico). Kovinska je bolj kompaktna...
Alfie18
Alfa Member
Alfa Member

spartan napisal/-a:

Kolko so te pa šobe prišle?
CCA sem dal takrat 400 EUR
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Alfie18: Nekaj me zanima, ker si imel problem z vžigom po zamenjavi dveh šob. A to ti je verglala kakšnih štiri-pet sekunda pa je potrem vžgala in se je malo belega dima pojavila zadaj ali sploh ni vžgala :?:
Slika
Alfie18
Alfa Member
Alfa Member

Oba problema sem imel.. :D

Namreč po prvi zamenjani šobi, mi je naredilo to, kar si napisal pod drugo opcijo. Skratka med vožnjo se mi je malo pokadilo, sem ustavil in ugasnil motor. Ko sem čez kake pol ure probal vžgati, jo nisem več priklical k življenju - tudi verglala je slabo. Poklical sem vleko in mehanik je ugotovil, da je šla še druga šoba. Ko smo zamenjali je bilo nekaj tednov ok, potem pa je nastopil drugi problem.. Avto je topel vžgal, sicer malo zaverglal ampak je šlo. Naslednji dan zjutraj pa ni blo varjante, ker se je motor čez noč ohladil.. Tokrat sem zamenjal senzor in zadeva deluje... bomo videli koliko časa :D
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jaz imam ubistvu samo problem pri hladnem avtu, ko ga pustim čez noč. Hladen mi vergla 4-5 bsekund, potem vžge..
Slika
Odgovori
  • Informacija