imam alfo 147 l.01
1,6 (77kW), prevoženih 147000 km.
nastal je problem s pritiskom olja, vsaj tako mi na displayu pokaže, zapiska in se prižge opozorilo low oil pressure, nekaj takega...
to se naredi, ko se avto malo bolj ogreje, pri hladnem tega ni opaziti, recimo po par 10 km, lahko tudi čisto zmerne vožnje... opozorilo se prižge pod prostim tekom motorja in ugasne, ko dodam malo gasa... med samo vožnjo ni tega, samo ko se ustavim , pod "štandgasom"..
olja v motorju je dovolj, malo pod max oznako.
olje je v motorju že 15k kilometrov, selenia 20k.
avto drugače deluje normalno, vsaj nisem opazil kakih anomalij v delovanju...
če je že kdo imel podobne težave, bi bil vesel, če deli to izkušnjo tukaj z mano in pove kaj je bil vzrok tega problema?
ker sem precej črnogled, sumim da je lahko slaba črpalka olja, hkrati pa upam, da je mogoče samo kak senzor pokvarjen ali pa že preveč zdelano olje...
prosil bi tudi, če mi svetujete servis za alfo, kjer bi se priklopilo na tester in se mogoče prvo to pogledalo, če je kaka javljena napaka, ker avta ne bi rad vlekel h kakemu šalabajzerju ampak h komu, ki ima rad alfe
sem pa iz gorenjske, iz mojstrane.
skratka, vesel bom vsake informacije glede mojih težav
p.s.
sem preiskal večino foruma pa nisem našel teme od pritisku olja, zato sem odprl novo.
če kje že obstaja pa prosim, če se moj prispevek premakne v tisto temo in se opravičujem za smetenje...
lp

Freude Am Fahren