Osvetljitev prtljažnika 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

Sem brskal po forumu ampak ne najdem nič na to temo.
Gre se za lučko ki je v prtljažniku na desnem robu, sklepam da bi le ta mogla posvetit ko odprem prtljažnik ampak se to ne zgodi.
Ima sicer stikalo, ki je verjetno namenjeno vklopu izklopu ter avtomatskemu vklopu ko odpreš vrata prtljažnika. No meni ta luč sploh ne gori.
Prvo sem mislil da je žarnica vendar sem ta vikend opazil, da ni to. Malo sem se poigral z žicami in opazil da jo neki zajebava masa. Seveda ni moj interes razstavit pol prtljažnika, da sploh vidim kako je speljano vse.

Zato me zanima, če se je kdo že kaj igračkal s tem, oz kako je speljano stikalo prtljažnika na to luč?

In ja varovalko sem preveril, da se izognem kakšnim "simpaticnim" postom..:P
Uporabniški avatar
dani156
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

na moji 156 fl sem imel podoben primer. Stikalo imas v kljucavnici. Verjetno je na 147 prav tako. Zamenjas celo kljucavnico, in to je to. Cena cca 50 eur
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6

Večina 147 nima ključavnice na vratih prtljažnika. Luč se prižge tako da se pritisne nanjo. V določenem položaju pa se vklopi avtomatski prižig luči ob odprtju prljažnika.

Lp, J
Uporabniški avatar
axel
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 147 Q2
Kraj: Izola

Hmmm bom preveru ce je kaksna zicka tam kjer se zapre prtljažnik mogoče odklopljena..

@JC29
to vem da ima 3 položaje, on, off auto...samo gori samo ce povezem eno x maso..v tem primeru ne dela avtomatsko lahko jo sam prizgem in sam ugasnem..jaz bi pa auto rad..
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

eni majo tut vago notr v haubi, ko je tok angnjena se przige
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
bosces
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 159 JTD 2.0, 170HP

meni tudi ne sveti lučka v partljažniku in tudi tista na vratih partljažnika, obe žarnici sta ok, a kdo mogoče ve kakšen je princip prižiganja teh dveh lučk in kje iskati napako, ar 156 sw 2001...
Uporabniški avatar
Th3
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

axel, kot je že napisal dani gre za stikalo v ključavnici. Menjava ključavnice, druge pomoči ni :doubt:
Rok_2231
Alfa Junior
Alfa Junior

tudi meni ne dela luč v prtlažniku žarnica je cela ne dobi pa elektrike varovalke so cele mam pa 147-ko
Odgovori
  • Informacija