Težave s prestavljanjem v prestave

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
asedmak
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Juršče

Zdravo,

imam težave s prestavljanjem, ko prestavjam v prestave se mi ročica zatika ali pa ko jo npr. potisnem v levo ne skoči nazaj na sredino.

Prosim za nasvete, kaj bi to lahko bilo.
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Ena od zajl od ročice do menjalnika.

LP
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

asedmak napisal/-a:Zdravo,

imam težave s prestavljanjem, ko prestavjam v prestave se mi ročica zatika ali pa ko jo npr. potisnem v levo ne skoči nazaj na sredino.

Prosim za nasvete, kaj bi to lahko bilo.
Odstrani manšeto na prestavni ročici ter namaži plastično ohišje le-te (kroglo ob stičnih delih) z glicerinom (po mojih izkušnjah je najbolje glicerin roza barve, ki ga vulkanizerji uporabljajo za lažje montiranje gum na alu platišča).

Javi če bo bolje.
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Podoben problem pri meni. Fuč so zajle.
Uporabniški avatar
cypena
Alfa Junior
Alfa Junior

jaz sem imel enak problem, na sredino ni skočilo, naprej in nazaj se je normalno prestavljalo...
težava je bila v mehanizmu, ki je pritrjen na menjalnik. tam je os, ki teče v plastičnih pušah, katere so vstavljene v aluminijasto ohišje nosilca vsega tega... aluminij oksidira in začne stiskati puše, zato zelo težko teče vse skupaj.
najbolje, da odstraniš zajle na menjalniku in odšraufaš ta aluminijat nosilec, razdreš in lepo očistiš, malo zbrusiš luknje, kamor sedejo te plastične puše in vse namažeš pa bo spet dobro :)
nikar pa ne brusi plastičnih puš!!
lepo jih izbij in zbrusi aluminij - luknje kamor puše sedejo ;)

sicer boš tudi že videl, ko boš odklopil zajle, kako teče prestavna ročica... če bo šla nalahko levo desno, je gotovo problem tam, kjer sem ti napisal.
Uporabniški avatar
globoki
Alfa Junior
Alfa Junior

Oi!

jaz imam pa problem s prestavljanjem v vzvratno. zelo težko se vključi prestavo. ne gre niti če malo bolj na silo probam. uspe mi, ko najprej sprobam vse ostale prestave ali pa če počasi spuščam sklopko in hkrati tiščim ročico v prestavo, da jo zagrabi. ali ima kdo kakšen nasvet, kaj bi lahko bilo?

LP
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Mogoče je pa kaj na getribih hin :-k
blazo
Alfa Member
Alfa Member

evo podben problem tudi pri meni

ko mi avto čez noč stoji v garaži mi že nekaj časa ne gre iz prve v rikverc (ne vedno), če dam v prvo in naredim potem meter naprej, gre prestavna ročica normalno potem v rikverc :?

no danes pa vžgem avto pa prestavna ročica sploh noče jit nikamor :D
malo počakam in probam prestavit mogoče malo bolj na silo in potem spet dela.... se plejem do trgovine in ko pridem nazaj ista fora ??? :S

med vožnjo je drugače prestavlanje mehko, udobno in brez problemov/zatikanja, težave so samo ko hočem prvič prestavit.
Cca 5k km nazaj je bilo menjano olje v menjalniku.

mogoče kdo ve kaj je narobe ?
Uporabniški avatar
asedmak
Alfa Member
Alfa Member

Po vsej verjetnosti ti niso ali pa nisi dal olja s tapravimi karakteristika. Sam pa nisem ekspert za olja tako, da ti bo nekdo drug moral kaj več o tem povedat.
Slika FOR EVER and EVER :)
blazo
Alfa Member
Alfa Member

hmm
to mi ni čist logično, zakj potem dela med voznjo vse lepo še preden se olje segreje samo zacetek je težaven, pa tudi ni logično, da po toliko prevoženih kilometrih jebe.

olje so mi menjali na alfa servisu, res pa je, da ga nisem kupil sam, ker če bi ga bi sigurno tapravga:)

še kakšna ideja mogoče?
Uporabniški avatar
asedmak
Alfa Member
Alfa Member

kolega imel enak primer, zjutraj ko je vžgau auto mu nikakor ni funkcioniralo, ko se je segrelo pa je normalno delalo.
blazo
Alfa Member
Alfa Member

saj pravim, da pri meni dela vse vredu še preden se segreje...
no vseeno sem skepričen glede olja, lahko pa probam menjat, sam vprašanje če bo bolje :?

a ko je kolega menjal olje je bilo vse vredu ?
Uporabniški avatar
asedmak
Alfa Member
Alfa Member

ko je menjal olje je bilo kot dan pa noč.

Vseeno počakaj še na kakšno potrditev ali pa predlog.

lp
pirlo
Alfist
Alfist

blazo napisal/-a:evo podben problem tudi pri meni

ko mi avto čez noč stoji v garaži mi že nekaj časa ne gre iz prve v rikverc (ne vedno), če dam v prvo in naredim potem meter naprej, gre prestavna ročica normalno potem v rikverc :?

no danes pa vžgem avto pa prestavna ročica sploh noče jit nikamor :D
malo počakam in probam prestavit mogoče malo bolj na silo in potem spet dela.... se plejem do trgovine in ko pridem nazaj ista fora ??? :S

med vožnjo je drugače prestavlanje mehko, udobno in brez problemov/zatikanja, težave so samo ko hočem prvič prestavit.
Cca 5k km nazaj je bilo menjano olje v menjalniku.

mogoče kdo ve kaj je narobe ?
A ni to nekaj normalnega? :D
Do sedaj še nisem peljal avta, ki ne bi imel tega "problema". Pa saj ni to sploh problem, daš v prvo, malo gasa in malo spustiš sklopko (niti se ne rabiš premaknit), pol pa gre normalno v rikverc.
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

A ni to nekaj normalnega? :D
Do sedaj še nisem peljal avta, ki ne bi imel tega "problema". Pa saj ni to sploh problem, daš v prvo, malo gasa in malo spustiš sklopko (niti se ne rabiš premaknit), pol pa gre normalno v rikverc.[/quote]

Zdaj priznam, da nisem nek mehanik ampak... Jaz pa še nisem vozil avta pri katerem bi to moral delat. Če sinhroni v menjalniku delujejo pravilno, tega ni treba počet. Pa sem si lastil tudi 15 let stare "kripe" pa mi tega ni blo treba delat...
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
Odgovori
  • Informacija