Je vredno?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
pirlo
Alfist
Alfist

Pozdravljeni, sem pred nakup novega avtomobila in že dalj časa mi alfa žari v očeh, zato sem tudi prišel na ta forum.
Mislim, da ste najbolj pošteni tukaj in vaše debate so fantastične za prebrat.
Ful se mi dopadeta Mito in Giulietta, ampak me muči njihova cena. Vem, da sta kul avta in morata imeti svojo ceno, tudi denarja imam dovolj, ampak ne vem če se splača toliko denarja vložit v avto, saj je to nenazadnje stvar, ki te pripelje iz točke a v točko b.
Kakšno je vaše mišljenje glede tega? Je vredno dati toliko denarja za avto?
alfi147
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zagorje

Nikakor, na tvojem mestu bi kupil Opel Vectro 99. :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Za Giulietto se vsekakor splača, ker je nenormalno fantastičen avtomobil! Se mi zdi da moraš pri Mitu kar velik požret.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

pirlo napisal/-a:Pozdravljeni, sem pred nakup novega avtomobila in že dalj časa mi alfa žari v očeh, zato sem tudi prišel na ta forum.
Mislim, da ste najbolj pošteni tukaj in vaše debate so fantastične za prebrat.
Ful se mi dopadeta Mito in Giulietta, ampak me muči njihova cena. Vem, da sta kul avta in morata imeti svojo ceno, tudi denarja imam dovolj, ampak ne vem če se splača toliko denarja vložit v avto, saj je to nenazadnje stvar, ki te pripelje iz točke a v točko b.
Kakšno je vaše mišljenje glede tega? Je vredno dati toliko denarja za avto?
kaj pa kakšen rabljen Mito?
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Če gledaš na to, kot prevoz iz točke a v točko b...potem je dejansko vseeno če kupiš najcenejši nov avto, ki bo opravljal točno to.

Če pa gledaš malo na užitek v vožnji pa na tvoje zadovoljstvo ko pogledaš avto/se vsedeš v njega, potem pa je Julka tega sigurno vredna. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najbrž si to vprašal na najbolj napačnem mestu - zgoraj piše Klub ljubiteljev vozil AR, torej uporabnikom tukaj avto gotovo ni sredstvo A=>B ampak nekaj več...

Prioritete si boš moral najbrž kar sam postaviti :wink:
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Točno tako, kot je povedal slehernik. Na to vprašanje si lahko odgovoriš samo sam. Nekaterim je avto samo sredstvo prevoza, nekateri pa hoče(m)jo vmes tudi uživati.
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

iz točke a v b te pripelje tudi 20 let star uno... je pa tako, eni zapravljajo za oblačila, drugi za pohištvo, tretji za igre na srečo, eni pa za avtomobile... pomisli kaj ti je nabol v zadovoljstvo
Trentatre 1.3S
Xul
Alfa Member
Alfa Member

pomoje se ti tisti denar pošteno vrne če vedno ko avto pogledaš občutiš vsaj malo zadovoljstva! :)
bolje kot 15 let star dizel ki bo svoje delo verjetno odlično opravljal (a=>b)
ampak ti bo pustil malo kisel izraz na obrazu :>
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če naglas razmišljaš o tem, potem že ni vredno. :P
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

alfa je samo alfa in je več kot le avto :D

definitivno je giulietta vredna svojega dnarja. =D>
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-teško je pametno odgovorit
-več daš,več boš izgubil skozi leta,zato sem razmišljal,da je moj limit,ki sem pripravljen dati za nov avto,15 000 evrov,pod pogojem,da je avto tudi vreden tega denarja,ampak giulietta,za razliko od MiTo,je vredna razmisleka :wink:
pirlo
Alfist
Alfist

fiatista zadel si, res vozim unota trenutno =D>, zdaj pa že pleh počasi razpada in bo treba zamenjat.
Odkar sem videl prvo sliko julke ni dneva, da ne bi mislil na njo :D Bojim pa se, da bom postal "žrtev" avta, zato me zanima vaše razmišljanje glede tega in predvsem razlog zakaj ste ga nabavli, je komu žal?
Vem, da filozofiram, ampak 20k za avto ni malo denarja, potem pa so še kar vlki stroški vzdrževanja pa zavarovanje tudi verjetno ni poceni. Težko je naredit preskok iz unota :D
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Če imaš željo voziti se v Alfi, potem je vredno...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
DucAr
Alfa Member
Alfa Member

Ma kaj pa vem. Avtomobil kupimo iz potrebe, katero znamko in tip izberemo, pa je stvar filozofije, življenskega stila, pogleda na svet, ipd....
Ko sem razmišljal katera bo naslednja, sem se odločil za AR149, potem za Milano, nazadnje za Giuletto, kupil pa Mita. Po petnajstih letih je stara dobra bokserca AR145 spustila dušo. V salonu so bile samo 159-tke in Mito. Danes bi dobil za tisti denar Julči. Nisem pa prepričan, da je za moje potrebe Julči boljši nakup. Uporabljam ga za vsakdanjo pot v službo, tudi za izlete po domovini je popolnoma dovolj velik in udoben. Mito je zelo solidno izdelan, ergonomija je odlična. Sploh ni majhen avto, za srednje raščene modele ima dovolj prostora, prtljažnik je nekoliko manjši od Julčinega. Ne vem kako se pelje Julči, ampak Mito se dobro. Ko sem primerjal Mita s 159-tko, je slednja izpadla kot kanta, dobesedno. Je lepa, je dobra, je pa eno generacijo nazaj. Da ne bo kdo užaljen, nove modele je treba kupovat, da bo nekoč prišlo ven kaj njenega imena vrednega. Za začetek, Mito kar kliče po agregatu 1750TB.
Nekaj čudovitega je, ko se velika vrata v salonu odprejo, ti pa se v svoji novi makini zapelješ v širni svet, v vzratnem ogledalu pa prodajalec pomaha v pozdrav in srečno vožnjo. Ja kolegi, tudi v salonu v ljubljani je to možno. Andrej, hvala za nasvete in pomoč.
Za zaključek: Mito ni najlepši, ker je Mini lepši. Mito ni najhitrejši, ker je Mini hitrejši. Mito ni najbolje narejen, ker je Mini bolje sestavljen. Mito ni najdražji, ker je Mini dražji. Kupil sem Alfo, ker je Alfa.
Pirlo, splača se. Vsakič ko kupim kaj večjega tisti hip pozabim na zapravljen denar in si rečem: Če se za te novce sekiram, naj se pa vse neha. Avto je za vozit, za uživat je motocikel. Moje mnenje. Pa smo spet pri namenu in potrebah.
Malo me je zaneslo, pa brez zamere.
Odgovori
  • Informacija