Imam alfo 164 2.0 TS letnik 93,kupil sem avto z okvaro motorja in ze takrat sem avto komaj vzgal.Lucke na armaturki niso hotele ugasnit.Zamenjamo motor in lucke se vedno gorijo.(kontrolke seveda)ce ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo naj napise ker sem avto ze vlacil po servisih in nic.Nato sem se ga lotil sam in vse pregledal od racunalnikov do kablov...in se vedno gorijo preklete kontrolke:))) ce ima kdo kaksno idejo naj prosim napise
Predvsem povej katere lucke, ce vse gorijo potem pomeni da Alfa Control ne gre ven iz self diagnostike kar pomeni, da je verjetno kaj narobe s to enoto, poskusi jo zamenjat z drugo. Alfa Control nima veze z motornim ECU zato cetudi bi menjal le tega nebi nic spremenilo.
Ce pa samo kaksna dolocena bi blo pametno pogledat razlog za to.
ja sej smešno je to da avto brez vseh relejev in odklopljenimi racunalniki se vedno dela...drugace pa avto ni vzgal ce ni imel nekega releja...zdej pa kr cudezno avto dela brez vseh relejev in odklopljenimi racunalniki....zanimivo za videt:)))
nebi vedel ampak men se zdi tole vse skupi mal cudn....sem mislil da mi bo poratal it ze prejsnjo nedeljo na sejem v ljubljano pa ni potegl.....sam mam filing da mi se naslednje dve nedelje ne bo poratal....sploh nevem kva naj se probam....mam pa avto not zdej cist razstavlen pa se tko vozm okol...pa ga morm zdej k enmu solidnemu stromarju pelat da mi to skupi sprav...al pa da se saj tiste proklete lucke ugasnejo pa ga pol sam sestavm...a ma kdo kaksno idejo h ktermu stromarju to pelat?
Zelo malo relejev ma veze direktno z delovanjem motorja in edino racunalo,ki je zares potrebno za delovanje le tega je Motronic ECU, ena od aluminijastih skatel v sredinski konzoli pod prostorom za avtoradio in kanali za zrak, druga mislim da je racunalnik ABS-a(locen in samostojen sklop). Alfa Control nisem siguren kateri je, je pa mozno da je pod armaturo pri predalu.
Pa bi se dal opisat kaj tocno je narobe s elektriko, ne samo lucke svetijo ali pa avto dela brez relejev?