Pajk 2.0 TS

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

No takole pa ga bom predstavil. In to kar esejsko kot sem naknadno ugotovil.

Zgodba se je začela, da sva s punco iskala nekaj kar ne bi bilo finančni overkill že v samem začetku ampak da bi bil kabrio. 8)

In tako sva hodila naokoli gledati sprva Megane CC ampak so bili povečini v slabem stanju, kdor pa me pozna pa tudi ve da več kot 10k eur ne bi dal za Renoja, ne ker bi bili slabi ampak ker jim cena pada še bolj kot Alfam. :lol:

Potem sva se zagledala v majhne škatlice imenovane MG. :mrgreen: Šla pogledati nekaj primerkov in bila navdušena česiravno nisem najbolj pasal noter z svojimi dimenzijami, saj sem z očmi gledal direkt v rob vetrobranskega stekla. No in tako nadaljujeva svoj kabrio projekt po SLO, vmes sva šla pogledat še kakšno Hondo nato pa sva prispela na parking od 1A avto na ogled enega MGja. Avto je bil lep, s prodajalcem smo se vsi trije prav lepo prijateljsko pogovarjali in ko je uvidel da moj namen ni zbijati cene in iskati nov avto za 5 tisoč evrov, torej ko je ugotovil da sva povsem normalna človeka nama je nakup MGja odsvetoval.

Potem pa zagledamo zadaj nekaj kar je bilo podobno Alfi. Mešani občutki, ali zopet kupiti nekaj kar bo ob morebitni zamenjavi zopet nemogoče prodati, dodaten dvom se pojavi ko vidiš da zadaj piše 2.0 in še nekaj.. Moja punca je sicer tisto nekaj prebrala kot Twin Spark, jaz kot Ribato Engine, ampak pustmo to..:mrgreen: Stvar interpretacije 8). Avto zaprašen, umazan. Sprva sem mislil da je kakšne temno temno sive barve.. Nekako tako je bila postavljena, kot kakšna nekoč najljubša igrača otroka ki jo nekdo prerasel. S tistimi dvojnimi lučkami spredaj, je namigovala naj jo poizkusimo, gledajoč in izgledajoč v smislu " toliko lahko še dam, pa me nihče noče peljati na cesto ".

Vprašam kaj ta avto dela tu že toliko časa in se nasmehne da pač enostavno je veliko zanimanja a nihče noče odšteti tistih 4600eur ali kolikor je bila cena in da ljudje raje hodijo gledat in na neumne načine zbijati ceno. V Ljubljani naj bi bil to kar hobi :lol:. Vprašam, če lahko prinese ključe, pravi da lahko ampak da ne upa obljubit da bo sploh vžgala. Še zdaj se spomnim, da sem bil kar precej nervozen ko sem dal noter ključ. Obrnem počasi, prižgejo se lučke. Position II, in vruum.. Izpusti veliko globji glas kot ga je imela recimo 145 QV. Pustim kakšno minutko da laufa na mestu in vmes govorim s prodajalcem ker hočem izvedeti iz kje so jo privlekli v LJ. Nakar odgovori, da je avto od prijateljevega očeta, ki ga je pripeljal tam in mu delajo uslugo da je avto tam na parkingu in se prodaja pri njih. Vprašam za dokumente (navodila, servisno knjigo, karkoli) in pravi da jih ni. Predal pri sovozniku se ne da odpreti, pod volanom skače plastika na levi strani (čeprav ni potrgana le en zatič je izrabljen). Vljudno vprašam in povabim prodajalca zraven če grem lahko en krog. Prvi šok, podvozje brez zračnosti, tega res nisem pričakoval. Motor zelo odziven, čeprav sem vozil med prostim tekom in 3.000rpm. Zvok, melodija za ušesa kar lahko potrdita tudi Foggy in njegov prijatelj ki sta si avto ogledala. Nekako potem debata nanese, se zmoti lastnika na dopustu na hrvaškem in se dogovorimo za zadnjo ceno. Potem uredimo še dokumentacijo in voila. Alfa je na svoji prvi poti po praktično enem letu samevanja na parkirišču.

Ko je prišla domov, smo jo pošteno okopali in zloščili. In bili šokirani, ne samo jaz in moja punca, pač pa tudi starši in sosedje da kakšen lep avto sva pripeljala iz najinega izleta. Odpremo sovoznikov predal, noter pa voila, original Alfa Romeo etui z vsemi dokumenti :mrgreen:. Seveda kirurška očesa slej ali prej opazijo da je bil avto barvan malo po prvem blatniku in malo po zadnjem boku na desni strani najverjetneje zaradi preliva saj so bila zamenjana vrata. Ampak je narejeno res dobro in mojstru ne gre očitati nič. Motorni prostor je bil deležen konkretnega pregleda in opaziti ni bilo nič kar bi nakazovalo, da bi bil avto kdaj konkretno udarjen spredaj kar nas je zelo pomirilo. Ima tudi 3 cm vdrtinico na prtljažniku, ki pa ni omembe vredna pri 9 let staremu avtu in pa podrsan zadnji odbijač, tudi nič zato, ker jih je potem še dodatno dobil na enem parkingu. Tu in tam, je kakšna pikica ampak vseeno, zelo nadpovprečno ohranjena zadeva tako notri kot zunaj sploh glede nato, kakšne se je pisalo o avtu tudi na forumu dokler je bil še v "ograji" za malo manj kot 5k eur. Potem je sledil projekt "da rimz", ker sva nekako oba navdušena nad lepimi platišči in oba mahnjena na velika platišča je bil to logičen korak. Kontaktiral sem sedaj lahko rečem znanca, ki ima podjetje ki se ukvarja s platišči (ne bom delal reklame tu, lahko na ZS če bo koga zanimalo) in mi je ponudil nekaj setov platišč po dobrih cenah. Punca je imela rojstni dan in kaj boljšega ji ponuditi na izbiro kot nekaj setov platišč, saj je tudi sama navdušena nad avtomobili. No odločila sva se za AWS Classic prebarvane v podobno barvo kot je Alfina. In sicer črna z sivimi perlami,ki na močnem soncu in toploti pod določenimi koti spreminja barvo v temno zeleno. Nekako kot bi nekdo primešal malo barve kot jo ima RobertH na GTV. Možno da je original, zelo možno pa je da je bila cela Alfa prebarvana še pred zamenjavo vrat na desni strani, saj je tudi lak v odličnem stanju pa tudi nekih groznih pikic od kamenčkov ni zaznati nikjer po avtu.

No potem sva se nekako odločila da bi zamenjala za kaj bolj prostornega in gnanega na 4x4 in doplačala, ampak ni šlo. Potem sva spuščala ceno do te mere, da se nama je stožilo in sva jo umaknila iz prodaje. Pa naj bo doma, saj se rada zapeljeva v njej, tudi starši se bodo radi zapeljali poleti kam z njo.. V glavnem še bo žrla kilometre in kazala svojo impozantno podobo med raznimi majhnimi cabriji. In ja namenoma pravim majhnimi, saj tale Spider sploh ni tako majhen kot izgleda na fotografijah. Pa tudi širok izgleda s svojimi nosečniškimi boki, sploh sedaj ko so gor copati 225/40 R18, ki ga optično še malček poširijo.

No kot sem izvedel naknadno o avtomobilu je imel avto pri 17.900 km demontirano in montirano glavo motorja zaradi pitja olja. Zaenkrat smo z avtom prevozili premalo da bi govoril ali je pomagalo ali ne. Bom pa kaj več povedal na to temo čez kakšne pol leta. Sicer pa če bo v rangu 2-3L/10.000km bom zelo zadovoljen. To pomeni v praksi cca. 2-3L dolitega olja na leto glede na to koliko kilometrov se dela z njo .. :lol:

Pajk ima skoraj 87.000km , verjamem da so realni, leta 2005 jih je imel 45.000km kot potrjuje DEKRA potrdilo, eno leto je vmes še stal tako da verjamem da je res. Kaj sledi? Sledi velik servis nekje takoj po novem letu, in pa nove gume možno da že za božička. V planu pa je še veliko ostalega, kar verjamem da bomo realizirali še pred novo sezono (junijem 2011), ki pa naj bodo skrivnost in jih bomo dodajali sproti ko bomo zadevo urejali.

Fotografije v drugem postu. :wink:
Zadnjič spremenil Pepsi, dne Po Dec 06, 2010 10:55 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Takole je izgledala ko smo jo pripeljali domov ( v ozadju je še moj bivši 1.8T, ki je bil res preveč spuščen ko pogledam za nazaj :lol: ):

Slika

Potem pa ena po temeljitem loščenju z 3M polirno pasto:
Slika

Izbor boljše polovice:
Slika

Pa še na avtu:
Slika

Slika

Slika

Slika

Pa še ena ko sem ovekovečil električno streho v zraku:
Slika

No to je to zaenkrat.
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

Uf kako fina predstavitev :). Platišča so res zelo polepšala videz Pajka.
Tudi jaz sem kupil svojo pri 1A avto. Res, da imamo malo problemčkou ampak vsaj olja ne pije :)
Aja, punca je zelo navdušena nad avtom, ampak ni dovolj prostora za njene prijateljice :mrgreen:
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Res lepa. Sem si jo poželjivo ogledoval že nekaj dni na avto.netu samo jebiga.. Edino če bi jo menjal za 156 SW :wink:
Še na dosti užitkov
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Si se pa razpisal... :lol:
Lepa Spiderca - full =D> =D>
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MaStr napisal/-a:Si se pa razpisal... :lol:
Lepa Spiderca - full =D> =D>
Sem se mogel, tako se mi je danes ob eni priliki stožilo ko sem videl da bi jo moral nekomu zastonj dat .. :roll: :lol:

Hvala na komplimentu, ampak se mi zdi da bo tole z lepa full upravičeno čez nekaj mesecev 8) ..

BTW če zanimajo koga originalni MOMO sedeži v svetlo sivem usnju povem že sedaj da bodo kmalu naprodaj. :wink:
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

Lep Spider, škoda prodat za tako ceno. Raje ga pokrij čez zimo pa bo :wink:
Če pa te slučajno zanima MG-F, pa prodajam 1.8 VVC. Mi pa ni jasno, zakaj ti ga je prodajalec odsvetoval!? Za poleti je prav fina igračka, je pa res, da ima ene par svojih muh :) Je pa res tudi, da je z GTV/Spider podobno, tako da :oops:

lp
POTENZA ITALIANA
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Problem je bil v dotičnem MGju in ne MG kot na splošno. 8)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes smo demontirali Alpine, ki ni zmogel prebrati MP3 formata in je imel modro osvetlitel za spodnjega na fotografiji. Tako se sedaj kompleten interior ujema kar se tiče lučk.. :)

Slika

Sedaj tudi glasba igra veliko lepše in bolje, a žal še vedno ne pride do nekih lepih minimalnih basov, ker so najverjetneje uničene kretnice.. Tako da so naslednji zvočniki..

Na tej točki pa še enkrat vprašam, če je kakšno zanimanje za svetlo sive usnjene sedeže? So lepo ohranjeni in nič potrgani ali "pobrušeni"..
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Prečudovita, me kar nekako tolaži, da si spet na alfinem sedežu :)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Sej je prisilno :mrgreen:

Kdo bo pa kupu ta šrot pr -23 uzunej :lol:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jah prisilno ali ne, na tem sedežu je bolj ali manj punca..Jaz se naokoli sprehajam z VAG koncernom :lol:, in ko imam čas si ga malce vzamem za Spiderja, recimo danes ko sem zamenjal radio ... Trenutno je le en avto po katerega bi tekel, sva bila na ogledu in ga potestirala, in bi brez pomisleka zamenjala.. Ampak je res le en..

Drugače pa je Spider kar tak vpadljiv bombonček kamorkoli ga parkiraš..

Jutri naročim še nekaj novosti, tako da mislim da v roku 14ih dni sledi tudi manjši update :).

No pa še nekaj fotk iz en mesec starega photoshoota:

Slika

Slika

Slika

:wave:
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Čudovita je =D>
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

uff ko nimam časa se s kaj takim se vozit
super
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pajk je pridobil črne stranske smernike, fotka še sledi, zadeva se odlično poda saj je sedaj cel bok črn.. Oranžna pika je bila preveč moteča. :lol:

Spredaj je pridobil "US lights wannabe", čeprav je za moj okus izpadlo odlično. Mogoče ne toliko na fotografijah kot v živo. V živo svetloba ni močna in moteča.

Fotografije so tokrat katastrofalne ampak nič ne de:

Zasenčene luči + parkirne:
Slika

Vsi smerniki + parkirne:
Slika

Meglenke + parkirne:
Slika

Naslednja pridobitev ki je prispela je ozvočenje od proizvajalca Hertz, zopet malo čudna svetloba, izgledata različne barve :lol:. 2x 16ke in 2x tweeterji EV 165 S :
Slika

Naročilo se je tudi že olje in sicer:

Slika

Upam, da bo drugi teden šlo čez in da uspemo opraviti veliki servis + termostat ter da mi vse skupaj rata malo podokumentirati.

Na tej točki še tu povem, da so naprodaj 18 colska platišča ki so trenutno na Alfi, za forumaše naredimo res kakšno dobro ceno, saj pridejo na Pajka 17ke, upam da tudi že konec naslednjega tedna oziroma čez slabih 14 dni.
Odgovori
  • Informacija