Problem 159sw

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
cero
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: krško

Danes se mi je prižgala lučka na števcu ,ta je trikotna notri pa avto na klacu,na srednjem monitorju je pa napisalo:HILL HOLDER UNAVIALBE CONSULT HANDBOOK. Kaj bi to lahko crknilo?-HVALA Sašo
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Hill holder je funkcija ki avto zabmremza ko speljujes v klanec. Da ti ni treba uporabljat rocne zavore.

Poglej v user manual prvo kaj ti pise glede problema. Ima jih v anglescini ali celo slovenscini na forumu v rubriki 159.

Verjetno bos moral dat priklopit na tester da se odkrije failure.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@cero: Ne reči da ne veš kaj je to hill holder... Vsaj knjižico z navodili bi lahko preletel pred uporabo avta, pomaga pri precej stvareh.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V tejle temi je bilo o tem že govora

viewtopic.php?t=11715

Meni se ni prižgala zdaj že kakšnega pol leta od oka, torej je ignore pomagal. Mogoče bo pelinkovec povedal, če je menjava akumulatorja pomagala. Tudi sam sem sumil na akumulator, ker enkrat na mesec se mi prižge ob zagonu tudi ABS not available, ampak samo v zimskem času.

Torej najprej preveri baterijo 8)
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Tudi meni se včasih prižge ko je res mraz,to ni nobene panike,če se ti opozorilo ne pojavlja več ko se enkrat pelješ!
Jack_D
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

Sem imel tak problem da mi je isklopil ABS VDC hill holder pa mi je moj mehanik reku da je šel ABS senzor, teden dni za tem pri veit-u da je šel senzor za merjenje brzine na zadnjem levem kolesu še ta isti dan pa je vse začelo funkcionirati normalno kot da nič ni bilo, trajalo pa je kake tri tedne vse skupaj da mi je vse to isklapljal ob vsakem vzigu avta.
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

ali akumulator
ali ABS senzor
ali nič

:D
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Jack_D napisal/-a:Sem imel tak problem da mi je isklopil ABS VDC hill holder pa mi je moj mehanik reku da je šel ABS senzor, teden dni za tem pri veit-u da je šel senzor za merjenje brzine na zadnjem levem kolesu še ta isti dan pa je vse začelo funkcionirati normalno kot da nič ni bilo, trajalo pa je kake tri tedne vse skupaj da mi je vse to isklapljal ob vsakem vzigu avta.
Ene dvakrat se mi je že zgodil to, da so se med vožnjo vklopile vse lučke ena za drugo (ABS, VDC, hill holder pa še kaj). Sem samo ignoriral in pri naslednjem zagonu vse normalno. Čudna zadeva, sem si pač mislu italjani in elektronika, kaj čš :)
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

Pri meni se je pa pojavil ta napis enkrat, ko sem se peljal v dolino in to čisto počasi v prvi prestavi, malo preden sem se čisto usavil.
Uporabniški avatar
pelinkovec
Alfa Member
Alfa Member

slehernik napisal/-a:V tejle temi je bilo o tem že govora

viewtopic.php?t=11715

Meni se ni prižgala zdaj že kakšnega pol leta od oka, torej je ignore pomagal. Mogoče bo pelinkovec povedal, če je menjava akumulatorja pomagala. Tudi sam sem sumil na akumulator, ker enkrat na mesec se mi prižge ob zagonu tudi ABS not available, ampak samo v zimskem času.

Torej najprej preveri baterijo 8)
Pri meni je nov akumulator rešil zadevo. Sam bi najprej preveril to opcijo.

lp
Odgovori
  • Informacija