Evo zdej smo spucal maf senzor, vendar zadeva ni nič boljše. Avto še vedno cuka pri obratih 2100 do 2600. kaj bi lahko še bilo? Avto ima prevoženega 200.000km, je letnik 1998, 2000km nazaj je bil narejen veliki servis pred tem cukanja ni bilo.
El barto...je to možno kar si napisal? Ker imam tudi sam podobne simptome. Ampak je najbolj opazno pri 50kmh v 4 prestavi, če dam v 3 in vozim 50 ko so višji obrati ni takšnega cukanja....mogoče čistooo malo. Drugače pa še ko spustim plin pri npr4000obr mi avto zabije.....najbrš je kriv zgornji nosilec motorja?
Loputa sama je pri motorjih Euro2 na zajli. Euro 3 imajo elektronsko loputo.
Da pa računalnik loputo še vedno lahko malo po svoje krmili, pa je (na oko) ene 15° pozicije, ketera je elektronsko regulirana.
To cukanje je prisotno le ob nežni vožnji in v območju obratov cca. 2.000.
Razlog za to je isti, kot zaletavanje v prostem teku.
Loputa dejansko prihaja v lastno frekvenco odziva in zaradi tega se pojavlja ta napaka.
Zadevo rešiš takoj, ko spremeniš en moment pri regulaciji plina.
Aja, do te napake je prišlo že treh motorjih, od katerih je en res menjala "luftiča" in potem bentil, da ni nič naredil. Za rešitev se obnete name individulano, kjer bo vsakomu razloženo, da za eventuelne napake odgovarja sam. Je bolj "urmoharsk deu".
Ja kukr jst vem sem mela zdele od zadnjega tavelikega servisa na 100.000 zamaknjen jermen, tko da so pri mehaniku kar pogledal ko so začel razdirat kako da je auto sploh delu. Zdaj naj bi bilo po njihovh podatkih use nastavljeno tako kot naj bi bilo treba! Fpra je pa ta da mi auto prej ni cuku zdej mi pa cuka in ta napaka se je pokazala takoj po glavnem servisu.
Drgač mam pa jst tut take probleme kot jih en opisal zgoraj v četrti prestavi se ne da pelat 50km tudi s tretjo bol težko. Počasi mi zmanjkuje idej kaj bi še lahko bilo, menjala sem tudi kable, ki grejo na svečke, ker smo prvo mislili da nekje priebijajo.
Stvar je taka, da ko malo bol pritisnem na gas nekje 2/3 pri nekje med 1500-2000 obrati, avto začne cukat to traja, nekje do 2200 rpm (pospeševanje pri semaforju,..) potem gre vse lepo do okoli 3500-4500 obratov kjer se stvar ponovi najbolj očitno je, ko pohodim gas (npr. pri prehitevanju na ac,..). Avto je pa 156 20 jts. Če ima kdo kako idejo v čem je problem bi lepo prosu za pomoč, preden me preseneti mehanik mogoče lahko popravim sam. Lp.
včeraj sm spucu maf senzor tko kot je napisano na forumu, stvar se je malce umirila vendar je še vedno prisotna, problem je ker ne sveti nobena opozorilna lučka tko da tud tester potem nič ne pokaže ali pać ? glede lambde pa mislm če bi crknla bi se verjetno prižgala lučka, bom pa vseno še svečke pogledu, samo nevem kako (verjetno kot pri mopedu prisloniš na šrauf pa vidš) ?
Za začetek poglej, če imaš slučajno kaj olja ali kakšne druge tekočine v utorih kjer so privite svečke oz. kamor so vstavljene vžigalne tuljave. Velika verjetnost je, da je zanič kakšna od vžigalnih tuljav vendar se mi čudno zdi, da ti ne zazna nobene napake.
Je pa tako, da ta motor nima samo ene lambde ampak kakor jaz vem 4 .