prosim za pomoč alfa romeo 156 sw 2,4 jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
trepnik1
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: slovenske konjice

lp. lahko kdo razloži zakaj se mi občasno prikaže na displeju opozorilo avaria sistema controllo motoro. opozorilo se mi prikaže vedno ko malo bolj dodam plin. to se mi dogaja vedno bolj pogosto. avto takrat nima moči,kot bi moral imeti,ne vleče več. za mnenje se zahvaljujem. lp
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

To je verjetno MCSF,pobrskaj malo pod to besedo,in naletel boš na zaklad podatkov...
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

99% gre za prevelik pritisk turbine... nevarna zadeva. Saniraj preden bo treba v nakup nove turbine.
Uporabniški avatar
MajsterGTV
Alfa Member
Alfa Member

No, me veseli, da se je najdu še nekdo, ki ima tak problem, kot jaz :mrgreen: Sam bom najprej zamenjal senzor tlaka (tako je stric računalnik povedal, da je fuči muči), tako da najprej to, potem pa naprej :D
Temty
Alfa Junior
Alfa Junior

Pri meni je blo isto, med iskanjem vzroka sem skoraj prežgal linijo z PM-i TribesMan-u :D - še enkrat hvala za nasvete.
No skratka jaz sem zamenjal senzor tlaka, sem ga naročil kar na Boschu-mimogrede imaš na senzorju napisano kataloško številko! očistil LMM, očistil-razstavil EGR, pregledal cevi IC-ja, sam IC...no na koncu sem raztavil turbino in ugotovil, da je bil vzrok previsokega tlaka v zatikanju variabilnih lopatic na turbini, očistl in sestavil, od takrat ni več problema.

Napaka se je pojavila npr. če sem normalno pospeševal ni blo nič, mestna vožnjo služba..., no ko pa sem prišel bolj na odprto in sem bolj agresivno pospešil pa mi je od časa do časa javilo MCSF - računalnik pa pokaže normalno - napaka previsok tlak.

LP
Matej
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne rabiš menjat senzorja... napaka je samo zavedena kot "senzor je prikazal previsok pritisk zraka". Kar ne pomeni da je senzor fuč, ampak da turbina fila preveč zraka.

Ne smete tako dobesedno brat napak na računalniku... je treba malo razmislit zakaj bi se to pojavilo.

Krivo ji 99% nekaj okoli kontrole lopatic na turbini. Ali je to vakumski ventil, vakumske cevke, ali pa mehanika lopatic...
Uporabniški avatar
MajsterGTV
Alfa Member
Alfa Member

Ali to lahko ti pogledaš, ko bo čas za to? :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jest nimam več kej gledat, to moraš do mehanika peljat, pa pregledat če so cevke OK, da ni kakšna preperela. Pa če ni to lahko najdeš kje kak ventil za regulacijo vakuma in ga zamenjaš za test. Če pa še to ne bo, potem pa turbino dol pa spucat lopatice...
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

znana zgodba, pri men niso bile krive ne cevke ne ventil za vakum... :( :(
policaj
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

sam imam tudi takšen problem. Ugotovil sem, da piska v tisti škatlici za motorjem, tam kjer je skupek cevi od vakuma. Stvar je precej velika, cca 10x15cm... Kaj bi bilo to? Je to draga zadeva za menjavo?

Možno da ni nič drugega, kot pa počena cevka... ampak kolikor sem prešlatal, zgleda vse OK. Res me je strah te škatlice. Kaj pa je pravzaprav to? :oops:

Hvala za odgovor, uživajte v teh sončnih dneh.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Najverjetneje vakum pumpa in rezervoar za vakum...
policaj
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala TribesMan za hiter odgovor.

V prejšnjih postih sem prebral glede olja v pumpi. Sem odlosal šraufke in je kar veliko olja scurelo ven.
Ja, verjetno je kot praviš rezervoar za vakuum... ker je z zadnje strani motorja, pri kabini. Je to draga zadeva, toliko da vem... :(

Hvala..
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pojma nimam koliko stane, je pa to stvar ki redko crkne. Tko da najbolje da poiščeš kakšno rabljeno za mali dnar.
policaj
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala za odgovor, najboljše vrjetno rableno, ker bi znalo bit dost drago, glede na to, da ne crkuje pogosto.

Uživaj.
Odgovori
  • Informacija