Rja 159!

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

remnante
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdrav!
Zanima me ali ima še kdo težave z rjo pri 159. Notranjost prednjih kolotekov, pod zgornjim nosilec vzmeti na spoju nosilca in šasije? Bom poslikal pa prilepil slike.
LP!
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sorško polje

"nekaramboliran" avto?
Trentatre 1.3S
remnante
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto je bil barvan 100%, samo da bi bilo delanega kaj večjega pa ni videti, pač ta rja je na mestu kje težko karkoli delaš, pač tega dela ne moreš zamenjati, tako kot recimo blatnik, ker to je del karoserije in je privarjeno. Zadeva se je pojavila čez zimo (sol), je tako mesto da se lepo nabira sol. Če ima kdo avto ki mislim da 100% ni bil karamboliran in da je starejši letnik 2006 in da ga vozi tudi pozimi, me zanima kako zgleda ta zadeva pri njemu.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Vse diši po slabo popravljeni škodi karambola, ko se ni pravilno zaščitilo kovine. Maček v žaklju :?
pač ta rja je na mestu kje težko karkoli delaš, pač tega dela ne moreš zamenjati
Vse se da popraviti, samo čas si je potrebno vzet. Tudi če zato moraš razstaviti polovico avtomobila se to pač naredi. Če pa se nekomu mudi in dela šlampasto, pa je potem takšen rezultat, kot ga imaš sam. Žal.
remnante
Alfa Junior
Alfa Junior

Se strinjam. Videl sem še eno alfo, ki 100% ni bila razbita ali barvana, je eno leto mlajša, pa ima nakazano zadevo, sem skoraj 100%, da bo po čez eno leto imela podobne probleme. Original tam zadeva ni nič zaščitena, razen če se motim. Bom najprej prilepil slikice. Potem bi pa še koga prosil da poslika svojo tam spodaj!
LP!
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

kaj ni 12 let garancije na rjo ?
Uroš
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Na prerjavenje, kar pomeni da mora bit luknja skozi pleh.

Mislim pa da je to bolj random zadeva slabega popravila, ker so vse alfe že dolga leta v celoti zaščitene proti rji.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem hotel uveljavljat za tisto rjo pri nalepki od kamenčkov, pa so mi rekli da mora biti prerjaveno od znotraj na ven oz. ne od poškodbe. KAr je kar logično...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

slehernik napisal/-a:Jaz sem hotel uveljavljat za tisto rjo pri nalepki od kamenčkov, pa so mi rekli da mora biti prerjaveno od znotraj na ven oz. ne od poškodbe.
Poleg tega morajo biti vsi servisi narejeni pri uradnem serviserju, ta pa mora vsakič opraviti pregled karoserije.......
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali
Alfist
Alfist

hahaha, pa se vračamo v cajte 80-ih let ko je bilo splošno veljavno, da Alfa rjavi že na prospektu :lol:
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Niti ne, ker zdaj so že nove rjave Honde. So zaradi pocenitve proizvodnje čisto brez kakršnegakoli zaščitnega sloja na pločevini.
Ali
Alfist
Alfist

če smo že pri tem, tamali chevroleti že nekaj let niso zaščiteni in veselo cvetijo :lol:

tak da lahko pričakujemo, da nam bodo zaščito začeli zaračunavat kot dodatno opremo, kot pred xx leti (tisti, ki so to sploh lahko nudili - na pa YU proizvodnja, ki je to prepuščala lastnikom)
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
remnante
Alfa Junior
Alfa Junior

Kot sem rekel, slike:
leva stran nosilec obese
album_pic.php?pic_id=1822
desna stran, pod nosilcem obese
album_pic.php?pic_id=1823

Naj kdo poslika svojo, pa da vidimo kako zgleda.
LP!
jetam
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo, še moj primerek...

Leva:
album_pic.php?pic_id=1825

Desna:

album_pic.php?pic_id=1824

Pa moja ni tako spucana okrog koles :)

je pa letnik 2007 - november
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tole ni nič kritičnega, oziroma takšnega, da bi se moral zato obremenjevati. Takale rjavice so prisotne praktično na vsakem avtomobilu in to popravljati nima nekega smisla....
Odgovori
  • Informacija