AR 166 2.5 V6 24V - par težavic

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Abudabi
Alfa Junior
Alfa Junior

pozdrav,

pred 2 mesecema sem kupil alfo 166 2.5 V6 24V, letnik 2001, prevoženih 180000 km......vedel sem da je na avtu par napakic, zato sem jo tudi dobil ceneje....(leva puša oz. roka, klima ne dela, zadnja desna vrata se ne zaklepajo na centralno, občasno se med delovanjem kr ustavijo brisalci in ko dam iz 2.prestave v 3., občasno zaškrta v menjalniku), ima pa pred kratkim narejen servis (olje, filtri, diski, zavorne ploščice, prednji amortizerji....zadnje nove sem pa dobil zraven avta)....
To je moja prva alfa injih ne poznam kaj dosti.....zanima me predcsem vaše mnenje o napisanem in kje in kako bi lahko popravil zgoraj omenjene napake na vozilu.....

Hvala.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Dobrodošel

- roko kupiš novo in jo zamenjaš (original ali TRW)
- klimo najprej poskusiš napolnit
- klučavnico v vratih zamenjaš, cca 90€ nova, lahko jo tudi na nek način popraviš, tako da zamenjaš motorček
- brisalci ali je problem v samem motorčku, ki ga lahko poskusiš očistit ali pa je kak problem v ročki, mogoče še kaj drugega
- sinhron od 3. je fuč - snet menjalnik in zamenjaš sinhron/e

Kaj več pa imaš itak v tej rubriki ali pa pod vodniki.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Aljaž
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnik

Roka k roka lahko zamenjaš ali pa daš obnovit. Samo obnovljena ti ne bo zdržala dolgo (glej temo o rokah). Glede zaklepanja je najbrš elektronska ključavnica fuč. Nov je cca. 80 EUR lahko ga pa obnoviš (zamenjaš samo elektomotorček). O tem tudi obstaja tema na forumu. Pri brisalcih pa če daš na hitrejši interval a se tudi ustavijo? ker lahko da imaš senzor za dež, ki je vklopljen na prvem intervalu in briše samo po potrebi. Glede ostalega pa težko kaj rečem iz napisanega. Kakšni so simptomi pri klimi?
Aja pa kolk je to cenejš, ker se že tko al tko na pol zastonj prodajajo.

Vidm da me je ElBart mal prehitu :)
Zadnjič spremenil Aljaž, dne Če Apr 07, 2011 7:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Treentar
Alfist
Alfist

Upam, da za tak krš ni plačal več kot 500 nevrekof!
Pa še za ta gnar bi ga prodajalec moral na mstno večerjo povabit!
Abudabi
Alfa Junior
Alfa Junior

Aljaž napisal/-a:Roka k roka lahko zamenjaš ali pa daš obnovit. Samo obnovljena ti ne bo zdržala dolgo (glej temo o rokah). Glede zaklepanja je najbrš elektronska ključavnica fuč. Nov je cca. 80 EUR lahko ga pa obnoviš (zamenjaš samo elektomotorček). O tem tudi obstaja tema na forumu. Pri brisalcih pa če daš na hitrejši interval a se tudi ustavijo? ker lahko da imaš senzor za dež, ki je vklopljen na prvem intervalu in briše samo po potrebi. Glede ostalega pa težko kaj rečem iz napisanega. Kakšni so simptomi pri klimi?
Aja pa kolk je to cenejš, ker se že tko al tko na pol zastonj prodajajo.

Vidm da me je ElBart mal prehitu :)
Avto sem kupil za manj kot jurja, porihtal bom vse to (cca 500€) in imam dober avto mali denar....nekako tako sem razmišljal.....:))
Simptomi pri klimi....v bistvu mi napiše nekaj takega....Aircondition failure.......bom probal najprej napolnit klimo, pa da vidimo kaj bo....eč pa ni to, pa gremo dalje iskat težavico.......
Brisalci pa ko se ustavijo, se ustavijo...ne pomaga prestavljanje hitrosti brisanja, intervalov, nič.....morem avtu odvzet kontakt in mu ga spet dat.....takrat pa spet začne delat normalno naprej.......very strange.....
Treentar
Alfist
Alfist

Abudabi napisal/-a: Avto sem kupil za manj kot jurja, porihtal bom vse to (cca 500€) in imam dober avto mali denar....nekako tako sem razmišljal.....:)
No če je to dober avto, potem...
Ampak vsakomur svoje, a ne!?

Že večkrat s(m)o tu zapisali kako je s tem "malim denarjem in velikimi avti": NI takega avta iz premium segmenta kateregakoli proizvajalca na tem planetu, ki bi ti omogočal, da bi se z njim vozil za MALI DENAR (upoštevaje VSE stroške, ki jih že imaš/boš še imel) in ga - kar je nujno - tudi vzdrževal, zavaroval, registriral, itditd.
Še zlasti ne, če avta ne šraufaš sam, ampak plačuješ celo pooblaščenca...

V vsakem primeru voščim veliko sreče - potreboval jo boš!
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

to je dober avto za mali denar, ampak ne v smislu poceni voznje. Ce pa ni prevec zjebana, se pa da vse tudi zrihtat, da bo odlicna. Ne mu vzet volje ze na zacetku.
Pa ce je bla samo jurja, se ne pomeni, da je totalka zjebana, sej vemo, da se taki avti z takimi motorji prakticno senkavajo. Jaz bom mojega raje peljal na odpad, ko pa prodajal, ker me vzdrzevanje letno pride vec kot je avto vreden ce ga prodam.
Vidim, da ko kdo napise na forumu kaksne napake svojega avta, so takoj po hitri oceni veliko uporabnikov jajca. Al pa bedna platisca itd. Oglasi na avtonet: slaba slika, pa je zjebana. Slike so varljive in ne da se veliko iz slik videt. Tudi avto ki karoserijsko zgleda vrhunsko, ni nujno dober in obratno.
Treentar
Alfist
Alfist

pero666 napisal/-a:to je dober avto za mali denar, ampak ne v smislu poceni voznje.

Zanimivo mnenje...

Se pravi da je nejbrž kupil zjahan avto potreben popravil samo zato, da ga bo kolikor toliko (pa še nestrokovno po možnosti) zaflikal, nakar ga bo postavil recimo v dnevno sobo za dekoracijo. Vozil ga pa ne bo, ali kaj.
Po moje bi za dekoracijo dnevne sobe dobil kos pleha za 2,99 € ali pa še za manj...

Saj pravim, vsakemu svoje...
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Po moje je mislil to, da precej ljudi pričakuje, da če kupi avto poceni, da je tudi vzdrževanje poceni. Kar pa pri 166 ne velja. Še posebej če je šestak.
Treentar
Alfist
Alfist

Ja saj vzdrževanje te 166-ke je do sedaj dejansko bilo poceni, za prejšnje lastnike praktično brezplačno.... glede na to v kakšnem stanju je avto.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

:loljeah: :loljeah: :loljeah: :mrgreen:

Žalostno, ampak resnično...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Fantje, 166ka za manj kot 1000€ je al za na klocne, pa vržt vanjo 5-6k€ pa zrihtat, al pa za na odpad. Nikakor pa za dat nanjo 500€ pa mislit da bo avto šu še 100kkm. :wink:

Žalostno ampak resnično.

Jst sm za mojo 2 leti nazaj dal 6500€, pa v teku 2eh let dal nanjo še 3-3.5k€ delov in dela...pa sem 2 meseca po velikem servisu še zmeraj na cesti ostal. :mrgreen: Pa bi do enega normalnega stanja rabla vsaj še obnovo zadnjih rok, naslednjo sezono nov komplet letnih gum. Pa še vedno bi bla ličarsko malo za zrihtat zarad bušk s parkinga.

Res da sem mal picajzl kar se tiče stanja avta, samo kar se mehanskih stroškov tiče nisem s ceno dosti falil. Seveda če se dela orng, nekaj na pol da se avto pelje...to je pa drugo. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Ali kdo od tistih, ki je avto poslal že skoraj v prešo, avto sploh videl??
tonchyy
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: vrhnika

AR 166 je bil avto za direktorje ne pa za obične delavce.Na žalost je tko da vsaka malenkost ki se pokvari stane vsaj 100 EUR.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Al pa rajš 200!
Odgovori
  • Informacija