Tovarniška nastavitev aktivatorja turbine?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Bezii
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: CELJE

LP!

Mene pa zanima če kdo od vas. ki imate malo več pojma o alfah (sem še novinec) ve kakšna je tovarniška nastavitev tega aktivatorja ali kako se mu reče.

Namreč vem da se z njim da malenkost povečati/zmanjšati navor v nižjih obratih, do problema pa pride ko to reč pozabiš zategnat, nato pa neveš kje je bila in ti v 2eh dneh ne uspe uglasiti turbine... =D>

Torej kje do podatkov o nastavitvi te "štangice" #-o Aja motor pa je 1,9 JTD 8v.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Bognedaj to karkoli premikat!!!!!

To je elektronsko krmiljen ventil, in nastavitev štangice je izjemno pomembna. To naredijo takrat ko sestavijo turbino. Verjami da nimaš kaj izboljšat, edino probleme si lahko nakoplješ. Turbina pri prenizkih obratih motorja ni sposobna držat boosta, ker je pretok plinov na izpuhu premajhen, in če boš preforsiral nastavitve, bo prišlo do tega da ti bo šla turbina v "boost surge" kar na kratki rok pomeni menjavo turbine. Pa če maš mal smole ti lahko še mašina zariba ko pade pritisk olja. Ne se igrat.
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

ampak res, eni pa mate ideje [-X
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Uporabniški avatar
Bezii
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: CELJE

Sej zej je pa ok! Sem najdu sled kje je bila prej zarisana. Drgač pa fantje nič se bat, te turbine ne uničiš kar tako, 40.000 je bila zategnjena za dva obrata (+chip) pa ne kaže nobenih znakov da je karkoli narobe z njo. pred kratkim bila na pregledu iz preventive...

Hvala vseeno!
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Svasta... #-o :?
Odgovori
  • Informacija