zanima me koliko kaj plačujete za servis. jaz sem dal za menjavo olja 5w30 PE in filtre olja, klime zraka, goriva, zamenjavo električnega konektorja na dizi, ki stane 20 eur, diagnostika in delo vse skupaj 385 eur. meni se to zdi nekam veliko. je pa bilo na pooblaščenem servisu. saj drugače menjavam vse te stvari sam, ampak za prvi servis sem se odločil dat na pooblaščenega, pa še avto je cukal, ker je bil ta konektor skurjen.
jaz sem nabavil 12l olja elf 5w30 (DPF)za 90 eur - ful dobra cena
filtre klime, zraka, olja za 32 eur - tudi poceni
le filter goriva je drag ko žefran, tega pa pod 60 eur nisem zasledil.
a vseeno je to vse skupaj zelo poceni napram servisu.
pol bi prišel material približno 130eur. se pravi prihranim 200 eur na delo. je kar nekaj.
Jaz ponavadi dam za filter zraka, olja in nafte ter menjavo olja okoli 180€... Ne na pooblaščencu. Edino kar je, da menjam vsaj 5k km prej, kot naj bi po priporočilu.
bomber111 napisal/-a:zanima me koliko kaj plačujete za servis. jaz sem dal za menjavo olja 5w30 PE in filtre olja, klime zraka, goriva, zamenjavo električnega konektorja na dizi, ki stane 20 eur, diagnostika in delo vse skupaj 385 eur. meni se to zdi nekam veliko. je pa bilo na pooblaščenem servisu. saj drugače menjavam vse te stvari sam, ampak za prvi servis sem se odločil dat na pooblaščenega, pa še avto je cukal, ker je bil ta konektor skurjen.
Ja specifiraj nam raćun, verjetno so te na olju opalili in pa delu, čeprav 400 eur....
Za passata 2.0tdi je reden servis (samo oljni filter) z oljem na pooblaščencu 90 eur z materialom in delom...
Pooblaščenci so čedalje dražji, so praktično že zlatarji. Ponavadi si za redni servis odštel okoli 150 € in za velik okoli 550€, danes te pa za vsak mali servis poizkusijo olupiti od 300 do 400€, vedno še kaj nepredvidenega najdejo Poleg tega so vedno bolj površni, sam imam vedno manj zaupanja v njih, saj moram vedno pogosteje popravljati napake za njimi
Ali napisal/-a:v MS je servis za Alfe?
zaupanja vreden inz boljšimi cenami kot v MB?
V MS je FIAT Flamin MS Avtocity pooblaščeni serviser FLAR. V Dobrovniku pa je Lajter, pooblaščen serviser FLAR. Oba sta partnerja kluba, tako, da če si član, potem se kar nekaj pozna na računu.
bom jutri specificiral račun pa boste povedali svoje mnenje
olje vem da je bilo 14 eur/liter + ddv (selenia 5w30 PE dpf)
sam sem pa v ljubljani kupil elfa 5w30 dpf za 7 eur -originalnega