Vodni skuterji: sea doo, jet ski, wave runner

kar vam pade na pamet
Odgovori
Jersy
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Odločam se za nakup vodnega skuterja, pa me zanima malo, če ga kdo tukaj ima, na kaj naj pazim, kaj naj kupim.
gledam da bi mel cca 150+KM, sem pa skeptičen med 2 in 4 taktnim.
prosim za nasvet.
Uporabniški avatar
kleva
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Izola

jaz sem ga imew in sicer yamaho waverunner gp1300 2 takten. Dokler se voziš malo je vse lepo in prav pol ko so začneš malo več vozit vidiš da pije 35l na uro in se ti zdi metanje denarja v smeti...xD Če kupuješ 2 taktne zadeve glej da je motor vedno lepo našprican da ni nič ruzno in da je bil pran z slatko vodo. Edini problem je to da so po nakupu zelo pogoste generalke motorja saj pri 2 taktnih motorjih ker imajo panavadi vsi dosti delovnih ur.
Jersy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

no ravno sem gledal eno yamaha 1200 160KM, 2001 letnik pa se mi je zdela dobra cena, po drugi strani, pa razmišljam tud o Sea-Doo RXP 215 2005 ko je 4t, je pa res da je yamaha 3k sea do pa 7k.

je pa res da bi sea doo vzel na obroke.

kaj praviš?
Uporabniški avatar
kleva
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Izola

hmmm...seadoo je dobra firma in ma dobre vodnes skuterje. Zdej če te cena ne ovira uzemi novejšega usekakor pa še 4 takten je:)...Jaz sem bol pristaš 2 taktnih ker grej bolše je pa res da je več usega.

če maš denar uzami 4 taktnega.

najbolši vodni skuter pa je Kawasaki ultra 250x:)
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Sicer nimam jaz, ima pa dobr frend Yamaho in med vsemi Jeti ki sem jih vozil je tole prava raketa...sicer je res da je predelan (ima nekaj čez 300 konjev 8) )
Če ti ni ovira denar za nakup in potem tankanje, si omisli to....
Sicer omenjeni Jet ima prepoved (v marini so mu to pisno sporočil) pred 8 uro zjutraj izplutja s pržganim motorjem :lol:

Če imaš namen imet Jet-a, se ne obremenjuj s porabo, ker zna biti zelo visoka, sploh če se izživljaš z njim.
\°/
Odgovori
  • Informacija