Montaža split klime ( lastna žirija )

kar vam pade na pamet
Odgovori
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Zdravo,

zanima me kako je z montažo split klime. Ker vsi prodajalci oz. monterji pravjo da je potrebno NUJNO zvakumirat in dodati plin da zadeva sploh deluje, me zanima ali je to res.
Kolikor je meni znano rabiš samo štemarco da lukno nardiš povežeš in to je to?
Je že kdo montiral? Kako zgleda montaža?
Ker 240eur za montažo se mi ne daje, ker klima ki jo imam ogledano ni nič dražja.
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

kaj Joža ti je vroče 8) sej ni nobene vročine zdj :wink:

boš pa ja v lastni režiji zmontiral, še kej bolj zakompliciranga si rešu.
tole z vakumom bi znalo kar držat.

povprašaj še kakšnega monterja, tudi glede cene bi se najdu kakšn ,,ugodnjši,, bom povprašal Vladota je prejšnji mesec montiral klimatizzatore
Slika
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jo, gregson.
To je za v deželo cvajčka.
Pa ni tolk za hlajenje kot za ogrevanje. Da ravno nebi centralne kuril ko bo zunaj ca.10C .
Ker hiter izračun mi je pokazal da je ogrevanje na nafto v "batini", in da je ogrevanje v takih razmerah na klimo cca. pol cenejše.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jaz sem si kupil plug&play na hitre spojke v Bauhausu, kjer res ni nobenega dela, razen luknje in montaže obeh delov.
Ostale pa ne vem, baje so bile ponavadi zunanje enote nafilane s freonom, tako da si zvakumiral samo napeljavo z notranjo enoto vred, ter odprel ventile na zunanji enoti.
Nekateri so to obšli in odprli malce freona skozi napeljavo in ga na drugi spojki melce spustili ven. Tega nebi priporočil, ker tako ti nekaj freona uide, da ne govorim o tistih, ki so toliko časa "zračili" sistem, da so ves freon spustili ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Res so prednafilane (vsaj ko sem jaz gledal fante), samo moaš točno poznati postopek priklopov in odpiranja ventilov.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

@Joža; sej se lahko s cvičkom greješ :mrgreen: ima dosti oktanov
Slika
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Klimatska naprava ima ponavadi že plin notri. Odvisno pa je tudi kok maš ti razdaljo od klime (notranje enote (NE)) do ventilatorja (zunanje enote (ZE)).

Potem mogoče potrebuješ pripomočke za bakreno cev (rezanje, nameščanje šraufa ki se prišraufa na NE in ZE). Saj baje že ob majni nepravilnosti cev ne dihta dobro.

Cev za vodo iz NE naj ima rahel padec da voda lažje teče ven, razen če ima klimatska naprava že vgrajeno pumpo za vodo, potem je skor vseeno.. ker itak pumpa porine vodo ven.

Nakoncu ko je vse priključeno, samo še z imbuzom sprostiš ventile da gre plin v cevi, in čaoo bela =)

Še vedno lahko na koncu pokličeš klimatizerja (v primeru da klima slabo hladi), ki ti naredi "servis" klimatske naprave (napolni plin, vakumira, ipd).
Odgovori
  • Informacija