Preprodaja Alf-zaslužek?

kar vam pade na pamet
Odgovori
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Očitno biznis laufa, če se že tretja generacija ukvarja s tem.
Pri Slovencih je pač tko, da največji nateg takoj pali, avtomobili, kot jih npr. prodajajo nekateri izmed uporabnikov (veste koga mislim) pa nikakor ne najdejo kupcev.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Alfa sport napisal/-a:Očitno biznis laufa, če se že tretja generacija ukvarja s tem.
Pri Slovencih je pač tko, da največji nateg takoj pali, avtomobili, kot jih npr. prodajajo nekateri izmed uporabnikov (veste koga mislim) pa nikakor ne najdejo kupcev.
Je treba vedet da prvi prodajajo po ugodni oz. konkurenčni ceni, slednji imajo pa višjo ceno. Čeprav je avto vzdrževa in čeprav pod črto lahko zaključiš, da boljši nakup dražja, se še vedno večina odloča glede na opremo in ceno.

lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-jaz sem imel konkurenčno ceno,pa bi po vseh kriterijih moral imet "tisto" višjo,pa so nekateri forumaši jamrali glede cene,drugi pa fajn navijejo svojo,zato,ker je dal sliko na forum,da redno menjava olje,da ima brembo zavore....(to da je večina najmanj drugi lastnik,da je avto celo iz uvoza,pa ni pomembno)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

In kaj je narobe, če je avto iz uvoza? Če se je z njim isto delalo, kot z "domačim" vozilom je popolnoma vseeno ali je iz Luxemburga, Nemčije ali Mađarske. Drugo pa je, če se je karkoli prikrivalo in skrivalo. Ampak to se da narediti tudi z domačimi avti, tako da takšna opazka po moje ni na mestu.

PS: Če smo res natančni, so vse Alfe teoretično uvožene, tako da...
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

raje avto iz uvoza, se vsaj vozi, pri nas se avto niti ne ogreje, ko ga že vgasneš...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

alfa_samec napisal/-a:In kaj je narobe, če je avto iz uvoza? Če se je z njim isto delalo, kot z "domačim" vozilom je popolnoma vseeno ali je iz Luxemburga, Nemčije ali Mađarske. Drugo pa je, če se je karkoli prikrivalo in skrivalo. Ampak to se da narediti tudi z domačimi avti, tako da takšna opazka po moje ni na mestu.

Dobit normalno ohranjen lep avto z tujine ki je ceneje kot pri nas in pri tem se zasluzit je preprosto nemogoce....
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Miholl napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:In kaj je narobe, če je avto iz uvoza? Če se je z njim isto delalo, kot z "domačim" vozilom je popolnoma vseeno ali je iz Luxemburga, Nemčije ali Mađarske. Drugo pa je, če se je karkoli prikrivalo in skrivalo. Ampak to se da narediti tudi z domačimi avti, tako da takšna opazka po moje ni na mestu.

Dobit normalno ohranjen lep avto z tujine ki je ceneje kot pri nas in pri tem se zasluzit je preprosto nemogoce....
Daj mi razloži, kako lahko pri nakupu avta zaslužiš. Avti v slo. pa so poceni z razlogom - največkrat ker so samo očiščene zjahane kosti.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl je verjetno mislil, da če avtohiša iz tujine uvozi avto in ga prodaja v Slo po konkurenčni ceni, je ta avto mogla kupiti ceneje kot ga prodaja, ker drugače nimajo profita.

In če sklepamo, da so v tujini (nem, bel, fra, ita,...) enaki avto kot pri nas dražji, je edino logično da je ta uvožen avto moral stati v tujini dokaj malo. Da pa potem avtohiša posluje s profitom mora ta avto prodati dražje, edina možnost za to pa je vrtenje kilometrov in hitri ličarski/kozmetiči popravki.

Drugo je pa ko si sam v tujini najdeš avto in ga uvoziš.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hja, ne vem, če so avti v tujini veliko dražji. Dobri zagotovo , zjahani pa so vsepovsod poceni. Bi bolj rekel, da so pri nas dražji in v tujini cenejši.

Recimo ko sem jaz kupoval GTV sem spremljal malo italijanski autoscout in se je tam prodajala privat modra gtv 2.0 za 1600€ (v notranjosti je imela ovčje kože in do polovice polomljeno anteno). Ko je oglas izginil se je pojavila v slo, kjer jo je nekdo v LJ prodajal za 2500€ z istimi kožuhi in isto polomljeno anteno. Torej...900€ profita na avtu, v katerega nisis vložil niti centa je malo adijo pamet...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfa_samec napisal/-a:Hja, ne vem, če so avti v tujini veliko dražji. Dobri zagotovo , zjahani pa so vsepovsod poceni. Bi bolj rekel, da so pri nas dražji in v tujini cenejši.

Recimo ko sem jaz kupoval GTV sem spremljal malo italijanski autoscout in se je tam prodajala privat modra gtv 2.0 za 1600€ (v notranjosti je imela ovčje kože in do polovice polomljeno anteno). Ko je oglas izginil se je pojavila v slo, kjer jo je nekdo v LJ prodajal za 2500€ z istimi kožuhi in isto polomljeno anteno. Torej...900€ profita na avtu, v katerega nisis vložil niti centa je malo adijo pamet...
Ti mas pa dobro matematiko :)

Morš računat stroške vozila do registracije,prevoz, neki lufta da cenkaš in maš na takem avtu kot je gtv jedva 300 eur zaslužka. Jaz pravim vsakemu ki prodaja rabljene alfe da je sadomazo, ker tuki pa res ni biznisa .)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Že mogoče, da ni biznisa, toda kupit avto za manj kot 1500€ (v oglasu je bila cena za izvoz nižja), avto ni imel homolomo in ni bil registriran (možakar po tel. je rekel, da je to pač strošek kupca in se zaračuna posebej), pripeljan je bil iz bližine Trsta itd je zame fajn biznis. Sploh, ker se je avto prodal. Stroškov za 600€ jaz tu ne vidim, sploh pa ne, ker se gre po avte v tujino masovno in ne en po en.

Tako da, biznis vsekakor je, drugače se avte ne bi vozilo. A misliš, da uvažajo avte iz dobre volje :doubt:
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pol pa še državo n******jo za tisto kar je cesarjevega in je kar konkreten biznis. Kot je bilo omenjeno ... če se ne bi splačalo potem se s tem ne bi ukvarjali.
Ali
Alfist
Alfist

lizard napisal/-a:Miholl je verjetno mislil, da če avtohiša iz tujine uvozi avto in ga prodaja v Slo po konkurenčni ceni, je ta avto mogla kupiti ceneje kot ga prodaja, ker drugače nimajo profita.

In če sklepamo, da so v tujini (nem, bel, fra, ita,...) enaki avto kot pri nas dražji, je edino logično da je ta uvožen avto moral stati v tujini dokaj malo. Da pa potem avtohiša posluje s profitom mora ta avto prodati dražje, edina možnost za to pa je vrtenje kilometrov in hitri ličarski/kozmetiči popravki.

Drugo je pa ko si sam v tujini najdeš avto in ga uvoziš.
ne moreš pavšalno trdit

nekateri avti so pošteno cenejši v nemčiji in italiji kot pri nas

in obratno
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Kot naprimer :?:
Altmann

Sem od Aprila pa do Julija kar precej Autov ogledal (govorim seveda o Alfah, za druge ne morem govoriti) in v kolikor je Auto nekako se OK so cene kar nekaj visje kot v SLO. So tudi cenejsi, a tam pogosto pise, prodamo firmi, ali, samo za Export... potem je vam lahko vse jasno.
Uglavnem, ce je Auto cenovno zelo ugoden, po mojih izkusnjah, samo stran od njega (govorim za Nemcijo).
Odgovori
  • Informacija