Očitno biznis laufa, če se že tretja generacija ukvarja s tem.
Pri Slovencih je pač tko, da največji nateg takoj pali, avtomobili, kot jih npr. prodajajo nekateri izmed uporabnikov (veste koga mislim) pa nikakor ne najdejo kupcev.

Je treba vedet da prvi prodajajo po ugodni oz. konkurenčni ceni, slednji imajo pa višjo ceno. Čeprav je avto vzdrževa in čeprav pod črto lahko zaključiš, da boljši nakup dražja, se še vedno večina odloča glede na opremo in ceno.Alfa sport napisal/-a:Očitno biznis laufa, če se že tretja generacija ukvarja s tem.
Pri Slovencih je pač tko, da največji nateg takoj pali, avtomobili, kot jih npr. prodajajo nekateri izmed uporabnikov (veste koga mislim) pa nikakor ne najdejo kupcev.

Dobit normalno ohranjen lep avto z tujine ki je ceneje kot pri nas in pri tem se zasluzit je preprosto nemogoce....alfa_samec napisal/-a:In kaj je narobe, če je avto iz uvoza? Če se je z njim isto delalo, kot z "domačim" vozilom je popolnoma vseeno ali je iz Luxemburga, Nemčije ali Mađarske. Drugo pa je, če se je karkoli prikrivalo in skrivalo. Ampak to se da narediti tudi z domačimi avti, tako da takšna opazka po moje ni na mestu.
PS: Če smo res natančni, so vse Alfe teoretično uvožene, tako da...

Daj mi razloži, kako lahko pri nakupu avta zaslužiš. Avti v slo. pa so poceni z razlogom - največkrat ker so samo očiščene zjahane kosti.Miholl napisal/-a:Dobit normalno ohranjen lep avto z tujine ki je ceneje kot pri nas in pri tem se zasluzit je preprosto nemogoce....alfa_samec napisal/-a:In kaj je narobe, če je avto iz uvoza? Če se je z njim isto delalo, kot z "domačim" vozilom je popolnoma vseeno ali je iz Luxemburga, Nemčije ali Mađarske. Drugo pa je, če se je karkoli prikrivalo in skrivalo. Ampak to se da narediti tudi z domačimi avti, tako da takšna opazka po moje ni na mestu.
PS: Če smo res natančni, so vse Alfe teoretično uvožene, tako da...

Ti mas pa dobro matematikoalfa_samec napisal/-a:Hja, ne vem, če so avti v tujini veliko dražji. Dobri zagotovo , zjahani pa so vsepovsod poceni. Bi bolj rekel, da so pri nas dražji in v tujini cenejši.
Recimo ko sem jaz kupoval GTV sem spremljal malo italijanski autoscout in se je tam prodajala privat modra gtv 2.0 za 1600€ (v notranjosti je imela ovčje kože in do polovice polomljeno anteno). Ko je oglas izginil se je pojavila v slo, kjer jo je nekdo v LJ prodajal za 2500€ z istimi kožuhi in isto polomljeno anteno. Torej...900€ profita na avtu, v katerega nisis vložil niti centa je malo adijo pamet...

ne moreš pavšalno trditlizard napisal/-a:Miholl je verjetno mislil, da če avtohiša iz tujine uvozi avto in ga prodaja v Slo po konkurenčni ceni, je ta avto mogla kupiti ceneje kot ga prodaja, ker drugače nimajo profita.
In če sklepamo, da so v tujini (nem, bel, fra, ita,...) enaki avto kot pri nas dražji, je edino logično da je ta uvožen avto moral stati v tujini dokaj malo. Da pa potem avtohiša posluje s profitom mora ta avto prodati dražje, edina možnost za to pa je vrtenje kilometrov in hitri ličarski/kozmetiči popravki.
Drugo je pa ko si sam v tujini najdeš avto in ga uvoziš.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti