Problem je sledeč:
Gre se za alfo 159 2.4 jtdm (200KM) letnik 2006. Avto ima prevoženih 114k. Opravljen je bil velik servis pri 112k. Zadeva deluje normal razen pri vžiganju mrzlega motorja. Zjutraj ko vžgem avto mi prvih 5 sekund dobesedno "kozla" in zadaj se vsake toliko časa pokadi siv dim. Avto je bil že na servisu in mi zatrjujejo da je problem v nafti. Sedaj hodim na črpalke od OMV-ja in zadeva je spet enaka. Po mojem mnenju ni problem v gorivu ampak v samem motorju. Mi lahko svetujete kaj naj še naredim?
Druga zadeva je pa servo volan. Ko zavijam se pojavi zelo čuden zvok in volan malo zavibrera. Zamenjano je bilo olje vendar je težava še zmeraj enaka.
Avto težko vžiga kadar ima probleme z EGR ventilom. Prvi test je da izklopiš MAF (s tem onemogočiš delovanje EGRja) in probaš če je kaj bolje. Seveda če bo bolje potem je treba pogruntat ali je kriv MAF (daje napačne podatke in EGR obratuje napačno) ali pa je EGR mehansko fuč. To je najlažje narest s priklopom na računalnik.
Druga možna težava pa so injektorji ali dovod goriva (pumpa regulator pritiska in vse kar je povezano s tem). To pa je treba isto pogledat na testerju kakšna so odstopanja med posameznimi injektorji.
JAJO napisal/-a:Druga zadeva je pa servo volan. Ko zavijam se pojavi zelo čuden zvok in volan malo zavibrera. Zamenjano je bilo olje vendar je težava še zmeraj enaka.
Tudi ta zadeva je bila zamenjena cca. 20k nazaj. Nekje sem zasledil da obstaja neka programska posodobitve za računalnik od avta. To posodobitev naj bi dali ven iz tovarne katera naj bi rešila prav te mrzle vžige in čiščenje DPF filtra. Kako je s tem je res ali ni res oziroma ali sploh obstaja kakšna posodobitev?
Neke posodobitve so, ampak mislim da je vse bolj blažev žegen. Lahko greš na uradni servis in jih prosiš naj upgradeajo. Samo te bo stalo kakih 50€...
Glede menjav vseh delov. Sem že videl da so serviserji sveto obljubljali da je bilo vse menjano, pa so sam mal spucali EGR in MAF pa zaračunali 400€ in adijo
Če je pa vse to res menjano in simptomi ostajajo, potem bo treba pa okoli injektorjev gledat.
Živjo
Mam zelo podoben primer avto zelo teško prižge ko je mrzu,ga je treba mal poverglat,čeprav sumim v baterijo..
Kar pa me moti je to da mi je danes domov iz službe začel ružit servo volan zvok ko da ni olja...pregledal sem olje ma dovolj ni mi jasno kaj bi lahko blo...
mi pa to začne delat ko že neki km prevozim...
Je mogoče kriv mraz te dni je okol -10???