147 1.9JTD 116KM črno kadi

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trebnje

pozdravljeni

zanima me, kje naj začnem reševati to situacijo?
namreč, avto močno kadi pri cca 1800obratih in nato spet okoli 2500.
v pri speljevanju če pohodiš gas do konca, se zadaj naredi kar velik črni oblak...

drugače avto normalno vleče za "ženske pojme"....no če si malo bolj pozoren pri teh obrati ki sem jih zgoraj napisal se mu malo zmanjša moč, pa tudi v vzvratnem ogledalu se vidi kako se črno kadi v vrtincu...glih tako kot da bi nekje vlekeu "fouš" zrak...

ima to kaj veze z EGR, ali z LMM. npr potrebno čiščenje?
Intercooler je z zgornje strani cca 1/3 umazan oz. mogoče zabit od olja-čiščenje-z wapom?

zvok avtomobila je drugače normalen....

hvala za odgovore :)
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

Lahko je kriv egr ventil, šobe, lmm... koliko kilometrov ima alfa. Kaj je bilo od tega že menjano?
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member

lansko leto sem zamenjal senzor obratov v motorju ter spucal egr-je bil kr konkretno zabit. avto ima 150.000km. ostalo ni bilo še nič rihtanega...
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

Lahko, da je treba egr ventil zamenat. Pa šobe bi jst dal tud pregledat za vsak slučaj... Težko je na pamet neki govort.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jest bi stavil da pušča kakšna od cevi med turbino in sesalnim kolektorjem.

EGR načeloma ne povzroča hudega dimljenja, bolj veliko turbo luknjo (avto mrtev do 2500 obratov), kadi samo v visokih obratih.

Kajenje je ponavadi znak da gre v mašino manj zraka kot ga izmeri LMM. In če so cevi počene, gre v mašino malo zraka, LMM pa izmeri velik pretok.
evo1
Alfa Junior
Alfa Junior

Imam isti problem in je kriva cev.Pri meni je zgornja ,sepravi od IC-ja do lopute.

Poraba se ti je tud dvignla?
Zadnjič spremenil evo1, dne Če Apr 19, 2012 8:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Jest bi stavil da pušča kakšna od cevi med turbino in sesalnim kolektorjem.
+1. 100%

LP
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member

Creed napisal/-a:
TribesMan napisal/-a:Jest bi stavil da pušča kakšna od cevi med turbino in sesalnim kolektorjem.
+1. 100%

LP
bom tole jutri pogledal,
imate kakšna priporočila kje nabavit drugo cev?

hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Na eBayu dobiš cev narejeno iz silikona ki zdrži več in je tudi cenejša. Drugače pa original na servisu, ali rabjeno (samo slednjega ne priporočam)...
Uporabniški avatar
forenzik
Alfa Member
Alfa Member

ja cev od intercoolerja je počena.
Uporabniški avatar
majstor
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!
Včeraj, ko sem se peljal na malo daljšo pot sem v klanec malo bolj žgal svojo alfo 156 1,9 jtd 85kW. Pri visokih obratih okoli 3500-4000 sem opazil v vzvratnem ogledalu črn dim.
Ko sem prišel domov- takoj na forum-prebral sem vse prispevke in šel takoj pogledat.
Počila mi je cev, ki gre na turbino. Poizkusil sem jo zaflikat s tiptop lepilom in fliko za zračnice ampek mi je pr prvem polnem gasu odtrgalo fliko. Zdaj sem še enkrat zaflikal in oblepil s trakom.
Jutri začnem iskati najcenejšo varianto.
Mogoče kakšna ideja kje jo imajo najceneje, da prišparam nekaj tel. klicev.
Lp in hvala forumašem za pomoč, ki mi je na tem forumu že velikokrat prav prišla. (npr. lučka airbaga)
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

Če je počena cev na sredini, lahko razrežeš cev na 2 konca pri luknji, poštukaš z kovinsko cevjo, ki jo prej narebričiš in zatesniš z objemkam...
Moreš pa fajn zatisnt objemke :D

Evo ti najcenejš rešitev :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
majstor
Alfa Member
Alfa Member

Meni je pocena pri masini. A je nujno da je cev iz rostfrei-a? Jaz jo bom odrezal na sredini, postruzil cev s smrekico in zmontiral z objemkami. Najraje bi pa kar novo kupil, samo kaj ko je tako draga.
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

majstor napisal/-a:Meni je pocena pri masini. A je nujno da je cev iz rostfrei-a? Jaz jo bom odrezal na sredini, postruzil cev s smrekico in zmontiral z objemkami. Najraje bi pa kar novo kupil, samo kaj ko je tako draga.
Ne kompliciraj, sprehodi se po ebayu in nabavi silikonsko, pride malenkost ceneje kot original. (zgornja) Računaj na okoli 70€

Slej kot prej sledi menjava, razen če jo boš toliko časa štukal, dokler ne bo že cela iz inoxa, pa še tesnenje je vprašljivo.

Drugače pa ni potrebe da je inox :), še bolje je kakšen titan :P...hec
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Na koncu ugotoviš, da je še najboljše it na servis in odkartat 60 ali 90€, odvisno katera je počila, zgornja ali spodnja... brez štukanja, igranja, strahu kdaj jo bo dol vrgl itd...

Komplicirate.
Odgovori
  • Informacija