Motor Control System Failure (M.C.S.F.) - 2.0 JTS

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
jaka_speed
Alfist
Alfist

Se lepo peljem s priblizno 2000 obrati v blag klanec v 4 prestavi,ko avto naenkrat malo pocuka in se na displayu prizge "Motor control system failure" in se zaslisi "bip-bip-bip"..Po nekaj sekundah napis na displayu izgine in tudi "bip-at" neha.Malo sem gledal po netu in nekateri omenjajo
lambda sondo,nekateri potenciometer na stopalki za plin,nekateri akumulator...Se je ze komu zgodilo kaj podobnega in kako je resil zadevo.?
LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kaj ti niso menjali komplet obeh katalizatorjev? Mogoče boste zdaj ugotovili, da je bila menjava čisto brezveze in da je napaka tam, kjer smo ti eni govorili že cel čas ...

Veliko sreče!
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

jaz sem imel podoben problem. Javljalio je potem že vse živo. od potenciometra lopute, do katalizatora, problem je bil z lambdami... ne dolgo nazaj sem menjal katalizator, in težav več ni. je bil pa 2.kat. čisto skurjen...
najbolj boš vedel kaj je narobe, če ga boš priklopo na tester... drugače lahko ugibamo do noči :)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Ti cukne samo enkrat ali večkrat?Pri meni je bila vžigalna tuljava. Ko sem priklopil na računalnik je tudi izpisalo missfire na cilindru na katerem je bila zanič.

Na začetku je avtomobil na vsake toliko časa cuknl, čez čas pa predvsem ko je bil mrzel že pošteno trokiral dokler se ni segrel.
jaka_speed
Alfist
Alfist

alfa_samec napisal/-a:Kaj ti niso menjali komplet obeh katalizatorjev? Mogoče boste zdaj ugotovili, da je bila menjava čisto brezveze in da je napaka tam, kjer smo ti eni govorili že cel čas ...

Veliko sreče!
Si me zamenjal za koga druzga :)
jaka_speed
Alfist
Alfist

Ko sem danes avto vžgal je piskalo brez prekinitve in tudi opozorilo ni izginilo tako,da sem zavil direkt na servis.Problem je bil v vžigalni tuljavi.120€
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

jaka_speed napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Kaj ti niso menjali komplet obeh katalizatorjev? Mogoče boste zdaj ugotovili, da je bila menjava čisto brezveze in da je napaka tam, kjer smo ti eni govorili že cel čas ...

Veliko sreče!
Si me zamenjal za koga druzga :)
Pardon, potem sem te pa res z nekom zamenjal, ki mu je javljalo isto napako, pa so menjali katalizatorje.
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Bom kr tukaj vprašal, ker je že ravno odprta tema za jts motor.
Danes zjutraj se peljem na šiht, prvo nardim kakih 80m rikverc, vse normalno, nato 250m po bregu navzdol (mašina je rahlo bremzala) vse normalno... potem počakam pri stop znaku, naprej grem pa po ravnini... po kakih 5 metrih ni blo več odziva na gasu...ga stisnem 2-3x pa ni blo nič. Nato stisnem 2x na bremzo, pa spet poskusim...potem je šlo vse normalno naprej. je pa selespeed menjalnik. Ve kdo, kaj bi naj blo?
Lp
Uporabniški avatar
Enthusiast
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radmirje

Tudi pri meni je bila ob takšnem cukanju vžigalna tuljava...
Leone
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Tudi meni je pred enim letom crknila tuljava - avto je trokiral, da sem se komaj privlekel do servisa; ves čas je utripalo, piskalo in se pojavljalo gornje opozorilo.

Na servisu so zamenjali tuljavo - baje je crknila na prvem cilindru, in bilo je 14 dni mir. Potem pa se je začelo: ponovno se je pojavil zlovešči napis "Motor control system failure - Go to dealer".

Zadevo so na servisu resetirali, s komentarjem, da je gorivo zalilo prvi katalizator, in da moram bencin skuriti ven, in bo vse v redu.

Seveda ni v redu. Resetiranje računalnika zadevo odpravi za cca. 14 dni, potem se spet pojavi zloveči napis, ki potem do naslednjega resetiranja več ne ugasne. Končna diagnoza servisa - zamenjati je treba oba katalizatorja (ker se menda držita skupa).

A hec je v tem, da avto popolnoma normalno gre - že eno leto, in tudi merjenje izpušnih plinov na tehničnem pregledu je bilo že 2 x O.K.

Moje mnenje, da katalizator že ne more biti popolnoma zanič, saj potem avto ne bi vlekel in nikakor ne bi naredil tehničnega (merijo mi 10 min.).
In tako se lepo vozil dalje.... že 25.000 km sem naredil s tem "opozorilom".
threat
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Prekmurje

Pozdravljeni

Pri moji 156-ki 2.0 JTS se pojavlja ista, prej omenjena napaka.
Če se peljem normalno (brez hitrega pospeševanje) je vse ok. Ko pa pritisnem gas dokonca mi avto zacuka (izgubi moč) ter se na ekranu pojavi napis MCSF z spremjajočimi zvočnimi piski... Ponavadi po nekaj sekundah in odvzetim gason opozorilo izgine in avto gre nekaj časa ok.

Avto mi pa že od nabave spije abnormalno veliko olja ( v 20k km ziher kakših 12+ litrov 10w60)

Opažan, da pri vžigu avte kar precej zasmrdi po bencinu..

Hvaležen bom za vse napotke. Uroš
Leone
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Threat; pojdi na uradni servis, da ti locirajo vzrok napake. Namreč omenjeno opozorilo: "Motor control system failure - Go to dealer", se pojavi pri vsaj 30 različnih vrstah napak.

Pri meni so diagnostificirali zalit 1. cilinder, kar je bilo posledica odpovedi tuljave na 1. cilindru. Izgleda, da je pri tem tudi "fasal" en katalizator, zato ne deluje več povsem optimalno. Mehanik na uradnem servisu je rekel, da napaka ni tako huda, če se že vozim s tem več kot eno leto. Rešitev pa je menda le v menjavi obeh katalazatorjev (ker se držita skupaj) - to pa stane kakšnih 1.500.- Zato se vozim sedaj dalje - pač gori rumena lučka, medtem ko sem zvoke izklopil (gumb na sredini armaturke - spodaj).

Porabo olja imam podobno kot ti: cca. 0,7 litra na 1.000 km. Tudi s tem sem se žal sprijaznil, saj se zadaj čisto nič ne kadi in avto gre sicer normalno. Vendar jaz ne točim 10-60 olja, ker je predrago, ampak 10-40. Celo na uradnem servisu Petrovčič v MB so rekli, da je to olje čisto v redu...

Alfo pač moraš imeti rad, sicer lahko popi.....
Odgovori
  • Informacija