zadeva je sledeča.... danes sem se peljal po severni ljubljanski obvoznici iz smeri bežigrada proti šiški....in na delovišču oz. ob omejitvi 60 km/h tik pred začetkom delovišča opazil "kanto za smeti" oz. radar....
zanima me kakšna je kazen, če na omejitev 60 km/h na takem delu ceste pelješ cca 80 km/h ??
Svašta, tam so radar postavili, al kaj
Drugače je izven naselja za prekoračitev do 20km/h kazen 80€. Od 20-30km/h pa 160€ + 3 točke. Sam tu upoštevaj da tebi kazalc mal laže in da ima radar še neko toleranco (koliko ne vem), tako da realno če ti kazalec kaže nekje 85-88km/h, po moje še vedno dobiš prvo kazen.
RRovan napisal/-a:Tud jst sm ga opazu oz. opazu prepozno. Trapasto se mi zdi tudi to, da je radar postavljen delno na cesti.
Ze nestrpno pricakujem poloznico.
ja postavljen je zelo čudno in tud nevarno če mene vprašaš.... jz sm mislu da so delavci tm pozabili kanto za smeti...ampak pol sm ugotovil da sm jz pozabil zmanjšat hitrost...
kok si peljal ??
mene še vedno zanima pod kaj se šteje tak odsek ceste kjer je delovišče...in če se plača polovično od tiste napisane kazni če plačaš v roku 14 dni??
@Colibry: Ne bi bil tak problem... Če sm prov vidu je bil "zavarovan" z eno bogo ketnco. Nič kar ene dobre klešče ne rešjo. Upam, da ga kaki (khm khm) čefurji razbijejo.
dobre ideje mate eni.
Ko so bili ti radarji bolj kot ne nekaj novega je baje ena gospa ki je prehitro pripeljala ustavila, naložila radar v avto in ga odpeljala domov
No ker ima radar gps so bili kmalu tam možje v modrem in ga hoteli nazaj
Tako da boljša varjanta je, da se ga prevrne in slika ptice ali pa kontra in snema mravlje
do 20 km/h – 60 do 80 eurov
do 30 km/h – 100 do 120 eurov
do 50 km/h – 150 do 200 eurov in 3 kazenske točke
nad 50 km/h – 300 do 400 eurov in 9 kazenskih točk