"Rikverc" luc ne dela - AR147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

Pozdravljeni. Sem nov na forumu in v čarobnem svetu "Alfic"

Kakšen mesec nazaj sem kupil svoj prvi avto .... AR 147 1.6 TS. Zaenkrat dela vse vredu. Trenutno me pa muči ena napaka in sicer, ko prestavim v vzvratno, mi ne sveti tista bela luc.

Malce sem pobrskal po knjigi z navodili in po drugih forumih, kaj bi lahko bil vzrok temu. Najprej sem pogledal varovalko, ki pa je bila cela. Potem sem pogledal žarnico. Žarnica izgleda vredu. Žarilna nitka je cela, vendar sem opazil, da se je malce stopila tista plastika, v katero se vstavi žarnico (žarnice sploh nisem mogel ven dobit).
Na drugih forumih sem prebral, da je možno, da se je odklopil/crknil stikalo na menjalniku. Tega žal ne znam sam pogledat, zato me zanima, kolikšna je verjetnost, da je to narobe ter koliko stane tako stikalo, da me na servisu ne bodo "obrali" po nepotrebnem.

Včasih mi na display-u napiše "Fog light failure", vendar delajo vse meglenke... sprednje in zadnja. Kaj bi lahko to bilo? Morda posledica te težave z vzvratno.

Sem vprašal tudi na forumu a.com, toda ni nobenega odgovora. Upam, da mi boste tukaj znali pomagat.

LP
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Preden bi gledal stikalo na menjalniku, bi jaz pogledal če pride napetost na žarnico ko daš v R. Enostavno izmeriš s testerjem ali kontrolno lučko. Mogoče če je stopilo plastiko da manjka masa ali kaj tam okrog. Pa tudi če je žička žarnice cela ni rečeno, da je žarnica ok. Pri Alfi se mi ni še zgodilo ma pri službenem Sprinterju sem zamenjal že ničkoliko žarnic ki so imele celo žarilno nitko a vseeno niso svetile. Ko sem vstavil novo žarnico je delala :roll: .
Slika
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

Sem že odpravil napako. Ni bilo kontakta med konektorjem in maso žarnice. Nekako smo spravili staro žarnico ven, očistili kontakte, malo zacinili in stvar sedaj dela.
Odgovori
  • Informacija