Alarm?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

No problem je naslednji. Če avto odklenem preko daljinca je vse normalno. Zadnjič pa sem iz fore avto odklenil s ključem in ko sem odprl vrata se je sprožil alarem. Gre se za alfo 156. Zanima me ali imajo mogoče alfe pri tej stvari kakšen trik. Hvala za odgovore

Aleš: popravljen naslov, prosim piši slovnično pravilno.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

nikakršen problem

... pomeni, da ti alarm deluje :wink:
prav tako se ti sproži alarm, če odpreš z daljincem samo havbo zadaj ne da bi prej odklenil avto/vrata, sproži se ti tudi po nekaj minutah, če pustiš stekla spučena in zakleneš avto, prav tako če pustiš v zaklenjenem avtu gsm in ti ta začne vibrirati, ko kdo kliče, za to zadnjo sceno sem rabil kar lep čas, da sem ugotovil zakaj alarm tuli :D :D tudi ko sem pustil garmin na steklu in ko se je ta poleti v vročini ,odpopal, je sprožil alarm
Slika
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

Kaj pa recimo da se zgodi da izgubiš daljinca? ker imam samo enega. a bi se dalo alarm nekako izklopiti? ker sem že pri varovalkah gledal če je slučajno ključavnica za alarm ( vklop/izklop) ampak ključavnice ni... ali je možno da je ključavnica na kakšnem drugem mestu?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ključavnice za alarm so navadno v motornem prostoru.
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

Bi mi kdo prosim to slikal? Ali pa prilepil kakšno sliko iz neta. Ker ko sem malo gledal je nisem opazil. Je skrita kje pod kakšno plastiko/pokrovom? Je pa Alfa 156 2.0 TS letnik 1998. Hvala
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

našel ključavnico... Bo osatlo kar pri vklopljenem alarmu... ker mi ni všeč to da ni daljinskega odklepanja če je alarem izključen. Hvala za pomoč :)
csamo001
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

Tudi če je alarm izključen, bi moralo daljinsko normalno delati. Vsaj pri moji 146-ki je tako...
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

ko zakleneš avto drži gumb za zaklep malo dalj časa cca 5 sec in bo avto ob zaklepu po dolgem pisku naredil še 5 kratkih.. to je da je alarm izklopljen se pravi ob primeru vklopa alarma samo utripajo smerokazi (vsaj pri moji 156 FL je tako)

je pa res da če odpreš samo prtljažnik in malo potreseš po pokrivalu (SW) se kuj alarm vklop,
če zvoni telefon sicer ne vem, če ti pa pade navigacija szi šipe se pa popolnoma strinjam (sredi noči me je 2 tedna nazaj zbudila)
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

Nevem ko je alarm izklučen daljinsko nedela... Bo ostalo kar pri vključenem alarmu :D
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Slucajno zaslediu temo, pa me zanima zej neki.
Alfa 156 1998 ima alarm, moja, alfa 156 2001 ga pa nima?
A to je ki z opremo povezano al sam nevem da ga imam?
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

preizkusi, odkleni awto szi ključem namest dalinjsko, če začne piskat ga maš če ne pa nimaš, meni tuli na ves glas ko odprem vrata v tem primeru :D
ne vem pa če to velja za tvojo a vredno je poskusiti :P
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Bom probu ja, ko pridm s sihta... :D
Odgovori
  • Informacija