No problem je tak. Ko sem avto vsakodnevno vozil ni bilo na pokrovčku sledi o beli "smetani". Odkar avto stoji v garaži po 1-2 tedna se po 10 minutah laufanja pod štangasom pojavi na pokrovčku "smetana". Zanima me ali je možno da se v notranjosti motorja nabere kondenz in se zaradi tega pojavi bela barva. Tako sem slišal na parih primerih. Ker avto stoji v garaži kjer temparatura pade tudi pod 0 stopinj. Ali ni druge variante kod prepihana glava?
Samo kondenz je. Avto stoji, deluje samo nekaj minut po dolgem času... Če se bo pa "smetanca" delala tudi na daljših poteh, potem te pa lahko začne skrbeti.
Kako si potem rešil zadevo? Imam podoben problem samo malo drugače je vse skupaj. Avto vozim skoraj vsak dan 4-20 km ne več. Do sedaj še nikoli nisem tega opazila na pokrovčku olja, danes pa ko sem dolivala olje ker ga je čudežno kar nekaj zmanjkalo, sem na pokrovčku opazila tako rjavkasto gosto usedlino? A me mora fajn skrbet, opažam da ima avto na določene momente slabšo moč. Mi je mogoče šlo tesnilo glave?
Hvala za vaše odgovore l.p. [/list]
Tudi pri moji je belo-rjava smetana na čepu;to je posledica kratkih voženj;sam se namreč pretežno vozim v službo cca 8 km v eno smer,kjer se motor komaj segreje.Če je pa tesnilo fuč,ti pa verjetno primanjkuje tekočine v ekspanzijski posodi.
Ne vode mi nič ne zmankuje tako da je verjetno to kratke razdalje ok malo sem se pomirila, ker da bi pa vsake pol leta menjala "dihtingo" na glav pa tut ne vem no. Uglavnem hvala bomo videli [/list]