Pravkar kupljena alfa 159 letnik 2010 ima vetrobransko šipo in voznikovo, ter sovoznikovo šipo oznake 00 (Kar pomeni letnik 2010). Zadnjih pet šip pa ima oznako 09 (Kar pomeni da je vozilo letnik 2009). V zvezi tega sem se malo pozanimal okoli, pravijo, da je bilo vozilo narejeno nekje do marca 2010, ker firma Alfa dobavlja dele iz cele evrope tako tudi šipe. Pride do takih stvari, da porabijo strao zalogo, kar pa nimajo pa dajo iz redne zaloge. Zanimajo me vaše izkušnje in mnenja, če je bila ta tema že odprta bi prosil za link. Hvala
Brez skrbi, velik novih avtomobilov ima stekla različnih letnikov. Obstajajo tudi taki, ki imajo 2 leti starejša stekla od drugih. Tudi taki, ki imajo več kot 2 različni letnici na steklih. Kot je THOR napisal, porabljajo staro zalogo. Moja je september. Pa ima par stranskih stekel leto starejših.
Hvala vsem za odgovore, se človek kar boljše počuti, ko ve da ni avto sestavljen iz dveh skupaj.
kar se pa tiče izdelave 159 je le ta boljša 100%, kot pri 156.
Ja ampak potem je treba prevert če je bil na tistem mestu avto razbit ali ne. Če je ena šipa recimo mlajša še nič ne pomeni... ker so nekateri, ki so izvedeli to ''skrivnost'' radi takoj pametni. Če je menjano vetrobransko steklo je seveda treba posvetit največ pozornosti ali pa kakšne kombinacije vse na eni strani....
Recimo mi smo jo lani menjali na 166 z Oriđiđ ker je pač priletela neka pizdarija s spredaj vezečega avtobusa in je bila zgoraj razpoka.
Pr volvotu smo jo menjali v vratih z neoriginal ker je bilo pač vlomljeno.
Če je šipa starejšega letnika kot je avto, je to ponavadi dober znak. Redkokdo bo poškodovano šipo menjal za staro.
Če pa je šipa mlajšega letnika, lahko pričakuješ karkoli...
šipe so lahko iz zaloge !??! vse šipe na avtu morajo biti istega letnika.
nop nikakor pa ne morajo biti šipe 2 letnika starejše. Bullshit. to je možno samo če so bile menjane, iz tovarniške linije pa zagotovo ni prišel takšen avto.
zopet nekdo prodaja 40 letne device.
@alfasan, kaj ti misliš, da že vnaprej vedo, koliko in katerih avtov bodo izdelali v tekočem letu, da v nulo šip pripravijo?
Vse je vnaprej pripravljeno na kup. In kar se porabi v tekočem letu OK, ostalo pa kasneje. In potem drži to, kar je napisal MaStr.
Tudi to ne drži, da morajo biti vse istega letnika. Lahko so različnih letnikov, zaloga levega stekla je prej pošla, kot desnega, tako so tudi različnih letnikov stekla na novem avtu.
Ja sam da bi bile šipe na avtu 2 leti starejše kot je letnik avta je pa težko verjetno. Danes nobena avtomobilska tovarna ne drži take zaloge izdelkov.