Priprave na tuning sezono!

Izgled Alfic, povečanje moči
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnica pri MB

Hehe, ja točno tako 8)

V zadnjih dneh sem se na mobisuxu zelo navdušil ko sem gledal raznorazne slike in video posnetke, zato sem si tud jaz uredil mojo stran tam in priponkal nekaj mojih slikic ter videoposnetkov! Štirje posnetki so takšni ki sem jih potegno z neta in so zanimivi, tazadnji "oz. prvi na spisku" pa je moj, ki sem ga posnel danes! In sicer me je mantralo, pa sem probal od 0-100 in snemal z digitalcem!

Prvo kot prvo sem zelo, zelo slabo speljal "se vidi ko avto cukne", pol pa gassa pa do 100 v 2...

Drugo kaj pa je pa ni zvoka, saj ga moj - sicer res kvalitetni "NIKON" nima :( , zato žal, sva se pa s kolegom zezala večkrat, on ma CANON-a pa zvok in brez zoom-a pri snemanju, jaz pa glih obratno, jaz pa lahko zoomiram 3x optičnega med snemanjem, nimam pa sounda #-o

Kakorkoli že, če slučajno koga zanima si lahko mile volje pogleda moj album in te posnetke "saj če je že enkrat na spletu, ni druge finte ko pa da se gleda in uživa"

http://www.mobisux.com/album/showgaller ... user=34970

Tisti moj poskus do 100 pa sem po novem tud priponkal spodaj v moj podpis :D

Če je slučajno komu za gledat, oz, mu je zanimivo so komentarji zaželjeni :mrgreen:

LP :wink:
Dean
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

A to si mrzlo tišu? Teperatura vode je komej 60.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

opankar napisal/-a:A to si mrzlo tišu? Teperatura vode je komej 60.
Ne gospod opankar in vsi ostali ki dvomite,...ne nisem mrzle tišal, pred tem sem se glih peljal enih 100 v 5 lepo in veš da ima avto takšno temperaturo, pri tem vetru kontra, potem sem se na ravnicu ustavil, aparat potegnil, sturiral - slabo speljal in rezultat je kakšen pač je... #-o

Pred tem pa sem z avtom naredil okoli 50km, če ne kje več - ker sem se vozo okoli in iskal po odpadih kakšen primeren spojler za zadaj, in takrat sem se glih iz kungote od šerbineka peljal in nimam niti malo straha da ne bi bil avto dovolj zagret 8)

Kolk je kdo od vas nameril, da nebo taki talent ko en kolega, ki je takoj ko začne posnetek letet stisno štoparco in mi pol pravi neko čudno cifro, namreč kakšno sekundo ali skoraj 2 po začetku posnetka jaz komaj speljem, saj se vidi tisti minimalni začetni tresljaj malo pred tem ko se začne cajger premikati #-o ...spelal sem pa res slabo :x
Dean
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pol pa je nekaj narobe s termostatom. Imaš samo 60-70 C, Kolkr jst vem bi moral bit okoli 90 vodi in 100 olje.

LP Joseph
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

A jst prov merim al je tole res 6.2 s do 100 ?? Če je to res gre tale Q4 hudičevo hudo =D>

LP
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

Josephe napisal/-a:Pol pa je nekaj narobe s termostatom. Imaš samo 60-70 C, Kolkr jst vem bi moral bit okoli 90 vodi in 100 olje.

LP Joseph
Tvoja teorija ja, probaj to v praksi :doubt:

#-o probaj se pelat 100 al 120 v 5 in se pelji tak par kilometrov pa boš videl, ali pač te maj avto narobe deluje, samo te jih je več ker sem čisto na vseh kar sem jih vozil to opazo :?

-sicer pa jaz nisem dal posnetka zato gor da se bomo o temperaturi menli, ampak zaradi tega o čem pač govori oz. kaj prikazuje

To ste mi alfisti ejj, a kregali se bomo-kam gre ta svet :( , malo še samo čakam pa bom kar dol zbrisal vse skupaj :evil:
Dean
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

GTA napisal/-a:A jst prov merim al je tole res 6.2 s do 100 ?? Če je to res gre tale Q4 hudičevo hudo =D>

LP
No vsaj eden =D> sem si kar mislil, če bo kdo kaj pametnega odgovoril boš to ti prvi! HVALA! :D

Ne GTA, nažalost si izmero čisto isto kot moj kolega (6.2s), treba je lepo trofit, jaz sem že 10x meril, pa je največja vrednost bla (5.75sec), pa vse tam od 5.5.....

Hvala za pohvale :D
Dean
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

S katerim inštrumentom pa si meril ta pospešek? Mam jaz G-techa doma pa lahko s tistim probaš če češ, ni sicer 100% natančen ampak približno pa je.

Za temperaturo pa skoraj težka.. jaz se lahko peljem 2 uri non stop 150 pri -5°C pa bo temperatura vode venomer 90°C. Čudno..
Uporabniški avatar
The Architect
Alfa Member
Alfa Member

Moja tud dela zadnje case med 70 in 80. Vcasih pa je bla vedno 90
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

LaserJaMM napisal/-a:S katerim inštrumentom pa si meril ta pospešek? Mam jaz G-techa doma pa lahko s tistim probaš če češ, ni sicer 100% natančen ampak približno pa je.

Za temperaturo pa skoraj težka.. jaz se lahko peljem 2 uri non stop 150 pri -5°C pa bo temperatura vode venomer 90°C. Čudno..
G-tech bi bil fajn ja, enkrat ko se dobimo bomo pa res sprobali, drugače pa jaz sem meril doma tak ko sem sedaj lepo za računalnikom z raznimi štoparicami in mi tako pokaže, naštudiral sem od začetka ko se začne posnetek, pa kdaj speljem-ker takrat se vidi na posnetku ko malo cukne "ko se z mesta premaknem" in naštudiral sem ja , da ko dam posnetek znova sedaj vedno stisnem kakšno stotinko prej, preden vidim tisti blag tresljaj in zato se verjetno od mojega reakcijskega časa štoparica sproži točno ko cukne, ker šele takrat spustim sklopko, potem pa tudi se lepo vidi kdaj doseže 100, jaz mam tv out tukaj, pa mam vlko "72cm-diagonala" ekrana sliko na tv in se lepo vidi, direkten link "spodaj" ko na spletu odpre je dosti premala slika :oops:

Za temperaturo pa, prosim ne mi govorit - zunaj je mrzlo in normalno da ima avto nižjo temperaturo od mrzlega vetra pri tej hitrosti, tisto z temi (-5°C in 150kmh, pa 2uri pa ne verjamam", a si že probal - kdaj hudiča je pa bilo -5 in plac za 150 vozit 2 uri, mogoče tujina, sicer pa 150 je mogoče že res da naraste, ampak pri 100-120 pa ni napora za motor, pa mrzel veter nasproti, tako da lepo hladi, sicer pa nevem :roll:

-meni vglavnem avto še vse lepo normalno špila, ko se peljem domov -tukaj gor po bregu pa hipoma naraste na 90°C, pa tudi ventilator se mi vklopi :wink:
Dean
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

@Dean : Samo morš še računat, da ma števec mal zamika. Okol 6s je =D> =D> Matr mormo probat enkrat, si mi že huda konkurenca :D Vsaj po temu videu sodeč :wink: Ok res da ma "malo" več kot 190 HP samo tole je resss dobro =D> =D> =D>

LP
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

GTA napisal/-a:@Dean : Samo morš še računat, da ma števec mal zamika. Okol 6s je =D> =D> Matr mormo probat enkrat, si mi že huda konkurenca :D Vsaj po temu videu sodeč :wink: Ok res da ma "malo" več kot 190 HP samo tole je resss dobro =D> =D> =D>

LP
HVALA! :D

Ajde, strinjam se - 6sec pa roka \:D/ , mislim pa da to še ni vse kar se da ven potegnit :ylsuper: , a bo bo, mašinca bo pela drugo leto :-({|=
Dean
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

PS
Sam temperatura tut če je -10 ne sme iti pod 80. Zato ps je temostat da uravnava da je temperatura skozi enaka in tebi ne deluje, drugače pa hitro potegne tale zadevca.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Dean_Q4, sej veš, kolk sem jaz vedno skeptičen in podobno, sam za to pa svaka čast stari! =D> =D> =D> =D> Respect!
Slika
Odgovori
  • Informacija