NAV+ predvajanje mp3

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
the_one
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni,

Še ena manjša težava pri moji 159... Serijski radio z navigacijo (NAV+) namreč ne predvaja vseh mp3-jev. Nikakor mi ne uspe ugotoviti v čem je razlog, enostavno na enem CD-ju recimo 5 albumov bere normalno, 2 pa nikakor. Prikaže mi sledeči error:
Slika

Any idea??? Kaj je tisto, kar zmoti radio da ne predvaja teh fajlov? Ni pa ne v imenu folderja, ne v filename-u nobenih posebnih znakov, niti ni šumnikov ali česarkoli drugega "sumljivega"...

Thx!

lp
ThugBoy
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Morje

meni enako naredi pri dveh pesmih :lol: tud nevem zakaj, zgleda da niso alfi preveč všeč al kaj :mrgreen:
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
the_one
Alfa Member
Alfa Member

Hehe, potem ne mara albumov ki jih je Hendrix izdal ko je bil živ, album Blues na drugi strani ji je pa všeč. Se bo treba ankrat malo pogovorit z njo o glasbenem okusu.. :D

Drugače pa je pri meni to pri več kot le 2 pesmih. Skoraj polovico vsega, kar zapečem na CD, je neuporabno. In je res malo nadležno... :/
anba
Alfa Member
Alfa Member

Enako pri meni. Pol komadov dela, pol ne. Ali pa se celo spomne da bo le tišina, čas pa šteje normalno, kot da se predvaja. Me precej moti, ampak ne vem vzroka.
Uporabniški avatar
Schonicu
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Sam po drugi strani je se dobro dokler Alfica zavraca samo kaksen album al pa pesem... Mene razjezi ko zavrne celi CD...
Sam vseeno jo mam rad!!! :-P

LP, N
2005-2008 Alfa 33 1,3 ie Boxer SW 4x4 / 93.let
2008-2010 Suzuki Grand Vitara 1.6i 4x4 / 99.let
2010-2012 Fiat Tipo Sport / 93.let
2012-20?? Alfa 159 1,9 jtdm SW Progression / 07.let
Ra8
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: NM

Nekje sem enkrat bral da ne sme biti v imenu znakov kot so: ", ', &, :, itd...

Sam sem imena pesmi prečistil, da so bila povsem brez znakov, čeprav na žalost še vedno nekateri komadi ne delajo. Tako da bi tudi sam rad vedel kaj točno je magično zdravilo za to, ker je res smotano, da ne delajo ravno "najboljši" štiklci :S :D
the_one
Alfa Member
Alfa Member

Ma kot pravim... Čudnih znakov (&, %, $, # itd.) ni, šumnikov ni, tako v filename-u, kot tudi v ID3 tag-u, pečem na najnižji hitrosti v ISO level 2 formatu, brez Joliet file extension, mp3-ji so 192 kbps, na cd-ju so izključno samo .mp3 datoteke, brez "pod-folderjev"...
Res ne najdem razloga, no :D

Mogoče malo nepovezano s tem, se mi pa relativno pogosto (recimo v 10%) po vžigu vozila pojavi napis CD-error. Če cd ejectam in ponovno vstavim, dela naprej OK. To se pojavlja tako pri glasbenih cd-jih, kot pri navigaciji.

Google ne pomaga, tuji forumi ne pomagajo... Več kot očitno pa nisem edini s to težavo :D Če kdo karkoli zvoha, bi bil zelo hvaležen za nasvet :)
Ra8
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: NM

CD errorje meče ven kot po tekočem traku, tud z navigacijskim cd-jem, tako da to je standard. V bistvu ga sploh ne rabiš ven pa not nazaj dajat ampak začne v 90% sam od sebe delat čez par minut... skratka čuden radio.

Kaj bi bilo še drugega ne vem, je pa res da se mi ni dalo več poglabljat. Bi blo pa zanimivo en in isti komad, ki ne dela, zapeči ene 20x na cd, če je mogoče čisti random kdaj dela in kdaj ne.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Točno zaradi takih težav + slabše reprodukcije se jaz raje odločam za aftermarket stuff.....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
the_one
Alfa Member
Alfa Member

Se strinjam, sploh ni primerjave v kvaliteti z aftermarket robo. Težave se začnejo, ko ni kompatibilnosti z volanskimi komandami, niti z displejom med števci, ko nimaš več vseh funkcij board computer-ja, ko izgubiš funkcionalnost navigacije, telefona... Pa da niti ne omenjam, da pač po dizajnu originalu ne moreš konkurirati...

Zaradi tega pač nimam zmontiranega radia z DVD, navi, touch screen, video playbackom, dejansko uporabnim interface-om itd. Časi, ko sta bila v avtu vsaj dva ojačevalca, custom made paneli na vratih, reka kablovja pod tepihi, škatla ki je zasedla pol prtljažnika itd. so pa tudi mimo :) V dobri reprodukciji pač uživam na drugih krajih, ne v avtu :D

Ampak jebemti, da bi vseeno rad videl, da bi vsaj cd-ji delal normalno, no :)
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

a na usb-ju isto noče predvajat al samo na cd-ju ?
the_one
Alfa Member
Alfa Member

Nimam USB.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

Ce bi si kdo zelel usb vmesnik organiziram skupinski nakup. Vec je napisano v podforumu mali oglasi v rubriki avtoakustika, na prvi strani. Gre se pa za vmesnik Dension Gateway Lite. Seveda nov z racunom in garancijo. Cena je pa hudo konkurencna kitajskim vmesnikom ce bi si kdo zelel.

Lp
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

Ce bi si kdo zelel usb vmesnik organiziram skupinski nakup. Vec je napisano v podforumu mali oglasi v rubriki avtoakustika, na prvi strani. Gre se pa za vmesnik Dension Gateway Lite. Seveda nov z racunom in garancijo. Cena je pa hudo konkurencna kitajskim vmesnikom ce bi si kdo zelel.

Lp
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Je še ena varjanta predvajanja mp3.Kupiš nastavek,ki se vtakne v 12V tam ko je za cigarete prižoigat.Tja vtakneš in ga prižgeš gor nariktaš določeno frekvenco,kot npr. na tunerju.Štekaš v ta nastavek usb ključek z mp3 muzko.Radip prižgeš in na tunerju nastaviš isto frekvenco,kot na nastavku vštekanem v 12V in muzka igra brez problema in brez kakšnega šumenja.
Nedolgo nazaj so ta nastavek prodajali v mercator centrih za 20€.Sam sem zadevo sprobal v prejšnjem avtu,kjer je odpovedal laser na radiju.Zadeva deluje odlično.Sam nevem točno kak se zadevi reče.
Upam da veste kaj mislim.
Kot rečeno deluje pa preko tuner frejvence.za šaltanje komadov naprej in nazaj pa potem pač morš šaltat na tistem nastavku,kjer imaš pač vštekano v 12v,ker je pač v vanj vštekan usb.

p.s.evo najdu zadevo....http://www.trsplet.si/blog/2008/05/11/c ... dio-tuner/

zadeva deluje odlično brez kakšnega šuma.

l.p.
Odgovori
  • Informacija