Nakup digitalnega fotoaparat.....

kar vam pade na pamet
Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

V kratkem mislim nabavt digitalni fotoaparat v rangu nekej do max 60k sit. Najbolj se nagibam k SONY-ju P-73, ki se ga v akciji dobi za okol 55k. Lahko je pa tudi kaka druga firma. Zdej pa kakšni predlogi, pohvale graje, itd...

LP
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Foggy napisal/-a:V kratkem mislim nabavt digitalni fotoaparat v rangu nekej do max 60k sit. Najbolj se nagibam k SONY-ju P-73, ki se ga v akciji dobi za okol 55k. Lahko je pa tudi kaka druga firma. Zdej pa kakšni predlogi, pohvale graje, itd...

LP
Canon A80 ali A85.

Poglej na spletno trgovino ena A.com
Uporabniški avatar
The Architect
Alfa Member
Alfa Member

poglej se na www.mixi.tv
Ta mal tekmuje z A.com tko da ma skor iste cene ali malo manjse.
Pa preberi si teste v reviji e fotografija - lahko zastonj snames z neta
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Hp 945 brez dvomam.

Ali pa canon A85!!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

jaz imam sony p-51 2 leti in sem z njim naredu cca 5000 slik in nimam kaj rect, zaekrat se dela, odvisni pa je tudi zakaj ga rabis in kaj: locljivost, dig. zoom, obt. zoom
super
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kamnica pri MB

če smo že pri tem, lahko rečem oz. ponovim da imam NIKON-a Coolpix 885, kupil pa sem ga v Angliji lani in sem z njim naredil - čakaj malo,... aha (točno 9844 slik) :mrgreen: resnično in je res dober aparat za slike, sicer sem jaz obavezno hotel aparat tudi z zvočnim zapisom, vendar me je oni prodajalec - anglež prepričal za Nikon, saj je ravno takrat v neki priznani reviji zmagal, za najboljše slike "ki so pa res, še sedaj po 10000 narejenih" - fenomenalne, le to me moti da zvoka nima :( če bi še 1x kupoval bi vsekakor vzel takšnega z zvočnim zapisom :wink:

LP
Dean
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

CANON če hočeš fotoaparat ! Poglej kaj vse se da nastavljat na Canonu in kaj (oziroma skoraj nič) na Sony-ju,
ko se boš naveličal slikati na auto-mode,pa še:
- kartica za Canona je cenejša,
- pašejo AA baterije,
- gor daš lahko konverter in objektive........

O kvaliteti pa prečitaj na http://www.dpreview.com/
Uroš
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tut jz sm za canona! a85! al pa kaksen ixus ampak tej so ze drazji.
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

Sa imaš prav Uroš - delno, ker lepi primer, moj kolega si je 3 mesece nazaj kupo Canona, onega ki ima na vse strani vrtljiv LCD, zadnjič ko je bil pri meni pa sva probala slikat z lože pri meni dol na dvorišče in tudi proti avtom ki so stali v popolni temi, in nekak mu ni ratalo, jaz pa sem dal na nočno slikanje "night lanscape", pa "night portrait" pa je samo govoril, to nemoreš verjet, vglavnem še dandanes pravi da ni primerjeve, mislim rečt - kaj pa vem, mogoče še ni vsega pogruntal kaj vklopit, jaz pa pri mojem sem "skoraj" vse, in četudi slikam v popolni temi, ma nekako infra zadevo, in sicer je vse bolj rdeče, oz. oranžno ampak se vse prepozna, je pa sicer res da takrat "lani" je bil neki poseben model to... vglavnem jaz sem "uber" zadovoljen s slikami, s kamero pa ne, saj ni zvoka :roll:
Dean
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Canon je malo zahtevnejši za uporabo in se ga je treba naučit uporabljat potem postane stroj !
Uroš
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

Uroš napisal/-a:Canon je malo zahtevnejši za uporabo in se ga je treba naučit uporabljat potem postane stroj !
To oz. tako bi pa rekel ja, res je priznana firma =D>
Dean
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Jaz pa ti svetujem, da daš mal več in nabaviš digitalca, kot se šika. Jaz sem nabavu Olympus 50/60, ki sicer stane okrog 130 jurjev, sam je pa bomba. Ima ohišje iz titana in 27mm objektiv, kar je zelo širokokotno. Funkcij pa itak malo morje.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Za 130 jurjev kupiš rabljen 300D, pa maš SLR aparat s vsaj 6.3 mio pikslov in že v startu 18-55 objektiv.

Drugače pa Dean in Uroš, vidva nadaljujeta debato vseh svetovnih fotografov. Je Canon ali je Nikon boljši. Oba sta klaso nad drugimi. :wink:
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Nikon vs Canon, večni dvoboj! :mrgreen:

Teo 300D je nerodna zadeva, če iščeš malega praktičnega digitalca. In 18-55 ne pomeni 18-55, ampak 28-90 ali 28-80 ali nekaj takega. Digitalne mere niso isto. Nekje mam zapisana ta razmerja, sam zdej se mi ne da brskat.

Olympus 50/60 je pa zaenkrat eden njahitrejših in naj kvalitetnejših digitalcev. Canon EOS 300D je plastik fantastik in če ti zleti slučajno po tleh, je konec zabave.
Slika
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Canon je za navadno rajo, ki je malo bolj zahtevna.....Nikkon je že napol profi.....Jest mislm, da z A85 ne moreš zgrešit....
Odgovori
  • Informacija