Par vprašanj.

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Sdklavc
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo, sem nov uporabnik foruma, vendar pa ga spremljam že kar nekaj časa in mi je že kar nekajkrat prišel prav pa naj si bo to pri nakupu Alfe ali pa še pogosteje pri njenem vzdrževanju:)

Zanima me par stvari, gre se pa za AR 147 1.6 TS 105:
-Mehanizem brisalcev, moram za odstranitev oz. menjavo le tega odstraniti havbo, ali se da plastiko nad mehanizmom samo s toreksi odvijačiti in nato sneti iz čepev?

-Obnova platišč, kdo iz Nm ki se ukvarja s tem? Pa ne preveč drago.

-Letne gume v 205/55 r16, ne morem se odločiti, kaj je best buy do 85€ na gumo, lahko tudi več.

-Vsake toliko časa oz. zdaj bolj pogosto mi utripa zaslon prevoženih km, nekaj sem zasledil o računalniku kabine in o slabih kontaktih. Sem že predrkal večina kontaktev pa se stvar vsake toliko časa spet pojavi.

-Pašejo čeljusti iz 2.0 TS na 1.6TS 105, ker me mika zamenjava prvih bremz s kompletom iz 2.0TS (ugodna dobim komplet čeljusti z skoraj novimi diski). Pa če je zaradi servoojačevalca vse uredu, ali je drugačen.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

žlajfi skor zih ne pašejo... rabiš še kake aksšenkle menat, pol je pa vprašanje če to sploh paše gor (abs...)
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Na tvoja vprašanja ne morem ravno odgovorit ker ne poznam 147ke, ampak za brisalce sem prepričan, da gre plastika dol, brez do podreš pol avtomobila.

Kar se gum tiče lahko pa v teh dimenzijah in za tak denar dobiš že kar konkreten izdelek in so vsi bolj ali manj okej. Lahko ti priporočim Bridgestone Potenzo RE050, ker jo imam sam in odsvetujem Nankang gume, ker sem jo imel :) . Z Bridgestonko sem res zadovoljen. Ni pretirano glasna, drži super in to v mokrem in suhem. Nankang je bil pa prvo leto okej in je solidno držal. Problem je ratala druga sezona. Postala je glasna in po mokrem je hitro spustila. Profila je bilo pa še neomejeno :D .

Mislim pa, da tudi s kakšno drugo priznano znamko ne moreš zgrešit. Conti, GoodYear, Michelin,... marsikej se da dobit za ta denar. Edino jaz osebno bi se izogibal "eco" gumam, če ne delaš ogromno kilometrov.
imzy
Alfa Member
Alfa Member

Za pnevmatike maš tule zelo dobro ponudbo, vendar velja samo še danes in jutri.
Jaz sem jih ravnokar naročil. :D

http://www.gumax.si/default/goodyear-ef ... 6-91v.html
Alfa Romeo 146 1.6 l.95
Alfa Romeo 147 1.6 TS l.01
Alfa Romeo 156SW 1.9 JTD l.03
Uporabniški avatar
Lukapse
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni pa utripa zaslon, na katerem je ura in temperatura. Ko avto ponovno zaženem je OK. Kaj bi to lahko bilo?
greddy
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trzin

Sdklavc napisal/-a: -Vsake toliko časa oz. zdaj bolj pogosto mi utripa zaslon prevoženih km, nekaj sem zasledil o računalniku kabine in o slabih kontaktih. Sem že predrkal večina kontaktev pa se stvar vsake toliko časa spet pojavi.
Imaš aftermarket avtoradio? Namreč meni se je to občasno začelo pojavljati, po tem ko sem dal notri Alpinea.
Sicer pa mislim, da se treba s tem sprijaznit, da ima vsake tolko neke svoje trenutke, ugasneš, in prižgeš ponovno, in napaka izgine :wink:
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

greddy napisal/-a:Sicer pa mislim, da se treba s tem sprijaznit, da ima vsake tolko neke svoje trenutke, ugasneš, in prižgeš ponovno, in napaka izgine :wink:
Hahaha... večno :)
Jaaa.. Brez tega ne gre. ABS mam hujši kot blinker.. dela ne dela, dela ne dela.. priklopiš na računalnik ni napake nikjer .. Ko mu je, še posveti malo kaka dodatna lučka razen one za injektorje/motor, očitno je enemu Airbag lučka šla na jetra pa jo je kr odklopo.. pa tak.. Nikol ni dolg cajt :)
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Sdklavc
Alfa Junior
Alfa Junior

Včeraj sem si vzel dan za Alfo in je postal kar dolg:)
Mehanizem brisalcev je zamenjan, vendar bom moral še enkrat razdret, ker je zgleda že en Magajver tam šlatal in na zaščitni plastiki vse čepe potrgal, potem pa lepo enostavno kar prilimal vse skupaj. Tako da sedaj dodajam na seznam še zaščitne plastike mehanizma brisalcev, gre pa vse stran brez da bi havbo dol jemal, res pa da se malo zatika.

Ob tem sem se lotil še zadnjega brisalca oz. čiščenja šipe. Zaradi zaribane osovine na plastiko, je obračalo celo šobo in ob tem staknilo ven šlavfek. Najtežje je bilo spravit plastiko stran z osovine, ker je zaribala gor, malo papagajk, malo nafte, WDja,... pa je šlo. Je pa pri zaribanju plastični nastavek počil spodaj kjer se zatakne, tako da smo malo improvizirali in zdaj čakamo da spet crkne.
Torej še ta plastična cev, ki se natakne na osovino in mora bit statična se išče:)

Glede zaslona je pa tako, da imam aftermarket radio, res pa da se mi zdi, da zaslon raje utripa kadar je bolj vlažno? Ne vem več, mi pa vsak "majster" malo po svoje pove. Dokler samo utipa pa neha bo že moglo tako bit.

Gume še iščem, feltne so se pa začele obnavljat tudi včeraj, samo bom potreboval nekoga, ki jih bo poštrihal.

Za zanimivost še, da se vidi, da sta Alfa in Ferrari v žlaht, citat iz PH fleet, lastnik 599ke je Chris Harris:
After the recharge, the car started first time. The dashboard went nuts and told me that outside of a general warning of the world ending very soon, the airbags had lost all interest in coming along for the ride. The first rule of Ferrari ownership is of course never to trust a warning message until you've shut the car down, locked it for a few minutes and restarted it (unless it's an oil pressure warning). Sure enough, it hasn't re-appeared since.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Včeraj sem jaz tud imel alfa dan.
Računalnik pa kabel pa kolegova 166 2.4 mJet in sma testiala tak dolgo, da nama je nafte sfalilo :)
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

pri dimenziji 205 55 16 letnih gumah sem bil dosedaj najbolj zadovoljen z Dunlop Fastresponse, dobiš jih že za 70eur kos. (osebno mnenje!)

Primerjavo primerjam seveda med gumam, katere sem že imel in sicer Michelin Primacy HP, Kuhko KU39, Fulda Sportcontrol, Pirelli P7.

Sicer zelo priporočajo še Continental, kolega je bil z njimi zelo zadovoljen edino hitro jih je zrediral (ampak vprašanje stila vožnje). Tako da te bi bile tudi za sprobat, ostali (že sprobanih, razn dunlop) ne kupim več :)
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav!
Za mehanizem brisalcev odšraufaš samo plastiko, ne rabiš odšraufat havbe
gume za tak denar in tako dimenzijo dobiš zlo dobre odvisno kok si zahteven :D
kar se pa zavor tiče pa mislim, da bi mogle pasat gor, sam rabiš kpl s sedli ploščic in mislim da pašejo na obstoječi premnik. Veze s ABS om nima nič, ker ABS senzor bere iz magneta na kolesnem ležaju in ne na zavorah.
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Odgovori
  • Informacija