Katero olje za Lancia Dedra turbo?

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Moram jutri po olje za mojo novo pridobitev in me zanima al glih tako Selenio, al kako drugo za turbo motor?
Slika
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Jst bi dal Selenia Racing notri...
ginek
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Jaz sem imel v moji bivši Dedri, Castrol RS 10w60 (sem ga dobil zelo ugodno) pa je bilo čist ok.

Dolivat ni bilo potrebno kaj pretirano, dokler ni šlo tesnilo na pokrovu izpušne odmične (to se rado dogaja za tale motor). Ampak to je druga zgodba.

Po moje da je vseeno kaj vzameš, samo da je 10w60 ful sintetika kot je tudi predpisano v uporabniških navodilih (knjigca). Itak je bolj je važno da ga redno menjaš.
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

TUKAJ poišči 2.0 T motor in boš videl katero olje je priporočljivo za tvoj avto.

LP :wink:
ginek
Alfist
Alfist

GTA napisal/-a:TUKAJ poišči 2.0 T motor in boš videl katero olje je priporočljivo za tvoj avto.

LP :wink:
Jaz se nebi strinjal s tem, na Castrolovi tabelci priporočajo 0w40 pa še polsintetično. To je slabše od tistega kar predpisuje Lancia. Tud v sanjah nebi tole notri dajal.
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Sory, ne poznam tega avta...

to je google vn vrgu :wink:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

a ni 0w40 kao fullsintetik?uglavnm ta ole je za ornk vrteče mašince tko da je verjetn tut za ta avto gut
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Pri Castrolovih oljih so fullsynt tako RS(10W-60) kot recimo TXT 5w-40, edina popolno sinteticna Selenia je Racing(10w-60). Visoko vrtenje ne vam kaj ma tocno veze, ker ce me spomin ne vara prva stevilka pomeni viskoznost mrzlega olja, nizja ko je stevilka, bolj je "redko", kar je lahko pri ne ravno najnovejsih motorjih problematicno zaradi pritiska. Ce se motim naj me kdo popravi - ura je pozna. :mrgreen:
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

SHadowX napisal/-a:Pri Castrolovih oljih so fullsynt tako RS(10W-60) kot recimo TXT 5w-40, edina popolno sinteticna Selenia je Racing(10w-60). Visoko vrtenje ne vam kaj ma tocno veze, ker ce me spomin ne vara prva stevilka pomeni viskoznost mrzlega olja, nizja ko je stevilka, bolj je "redko", kar je lahko pri ne ravno najnovejsih motorjih problematicno zaradi pritiska. Ce se motim naj me kdo popravi - ura je pozna. :mrgreen:
Po oznakah olja, ne moreš ločit, katero je pol katero pa full sintetično.
Valvoline ima npr. dve olji z oznako 10W-40 in eno je pol drugo pa full sintetično.

Selenia pa nima samo racing full sintetično, zdaj je še performer in gold, ki obstajata oba v dveh izpeljankah. Pol in full sintetično.

In ne zdej neki bluzit na post, ampak se rajši zapodite v kako štacuno in mal preberite hrbtne strani kant.
Uporabniški avatar
MATEVŽ
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj
Kontakt:

Agip sint 2000 =D> Lancia=zakon
Over and out.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po specifikaciji po knjigici - 10 40?? Ne vem točno. Mora pa biti polsintetika - tako kot je deklerirano.

Če boš nalival noter čisto sintetiko, boš bankrotiral, saj motor že normalno popije liter olja na 2000 km (seveda zelo obremenjen)sintetičnega olja pa še nekaj več.

Selenia - po moje raje ne.
Uporabniški avatar
Thomas
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Železniki
Kontakt:

Jaz bi ti priporočal polsintetiko, ni važno katerega proizvajalca, pomembno je le, da ga boš menjal na 8.000 km.
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Thomas napisal/-a:Jaz bi ti priporočal polsintetiko, ni važno katerega proizvajalca, pomembno je le, da ga boš menjal na 8.000 km.
Po moje je bolje da menjaš na 2000 km. #-o
Uporabniški avatar
Thomas
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Železniki
Kontakt:

Po mojih izkušnjah in razgovorih z poznavalci turbo motorjev je interval na 8.000 zadovoljiv. V nasprotnem primeru ti samo prazni denarnico, kakor tudi uporaba eksotičnih olj (Castrol RS, Seelenia racing,...).
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice
Uporabniški avatar
kocko
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

ne vem no, men se ne zdi Selenia Racing pretirano draga?!?
Odgovori
  • Informacija