Zadnja pozicijska luč - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ProGamer
Alfa Junior
Alfa Junior

Je mogoc tu gor kak štromar :)
Imam eno tezavo - imam alfa romeo 156 1,9 jtd m-jet in mi zadnja desna luč ne gori!
Stop luc in smernik mi pa delujeta?!
Kaj bi lahko bilo?
vceraj pregledal vse varovalke in so vse cele!
Kakssen predlog?! :?:
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Drugič upoštevaj pravila foruma in vprašanje zastavi v primernem podforumu, obenem pa naj naslov teme predstavlja strnjen opis tematike ne pa klic obupanega k pomoči.

Sklepam da govorimo o pozicijski luči, če si siguren da ni kriva žarnica, zmeri, če do srednjega kontakta pride 12V. Če pride je težava z maso, če ne je verjetno s kablažo.
Emperor of The Dark Realm
NejcKo
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 156 2.4 jtd 20v
Kraj: Depala vas

fuč žarnica? Pri meni so se kontakti znucali na žarnici, probaj jo zamenjati. Lahko da se ne dotika kontaktov. Upam da to pomaga :)
ProGamer
Alfa Junior
Alfa Junior

Sem tud js mislo da je zarnica fuc, nabavil novo pa vseeno ne dela...sem pa zjutro opazil da spet dela - pa sem prej se enkrat preveril pa ne dela :D
zgleda bo res neki s kabli...pelem drug teden avtoelektricarjo...
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sorško polje

Najprej ppreglej konektor ter ležišče žarnice.
Trentatre 1.3S
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem imel dokaj podobne probleme... Šlo je pa zato, da so bili zanič tisti kabli, ki potekajo do zadnjega prljažnika. Tam na zgornjem levem delu prtljažnika, ko ga odpreš vidiš kot nekakšno "gumijasto cevko", kjer so kabli noter. Poskusi to "cevko" malo premakniti in opazuj luči če bodo morda začele goreti... Meni so včasih delale vse, včasih le meglenke, včasih le žmigovci, skratka edina rešitev je bila da sem te kable zamenjal... :wink:

Jaz sem jih vzel iz ene karamolirane in sedaj dela super. Seveda pa ni nujno da imaš ti enak problem, kot sem ga imel jaz, preveriš pa lahko. :wink:
SvizecB
Alfa Member
Alfa Member

Najvrjetneje imaš res problem v pregibni cevi... Odpri kabelček zalotaj in bo delovalo.
Odgovori
  • Informacija