Cingljanje/žvenketanje/udarjanje ob tresenju avta

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Čaw Alfisti,
imam en manjši problemček. :wink:

Pri moji 156ki sem pred kakšnim tednom prvič zaslišal zvok, podoben nekakšnemu cinglanju, žvenketanju, oziroma sliši se kot, da bi dva kovinska predmeta udarjala drug ob drugega (skratka nek čuden zvok pač). :mrgreen: Ta zvok običajno slišim le takrat, ko avto ustavim in stopim ven iz njega(pač ko se avto malo zaruka). Zato potem vsakič, ko to slišim avto iz strani malo "pretresem"/zamajem levo desno in sliši se kot da bi dve kovinski palčki udarjali druga ob drugo(če havbo od zgorjal pritiskam k tlom pa se ne sliši nič). In hec je tudi v tem, da ta zvok potem preneha - parkrat poči potem pa nič več, kot da bi se "zadeva" usedla nekam in se ne premikala več...
No ampak, potem ko se pa spet kam odpeljem in avto ustavim se pa ves postopek ponovi. :( Skratka vse skupaj me je delalo že zelo živčnega, zato sem avto odpeljal do mehanika, ki pa sicer ni opazil ničesar oziroma je rekel, da ne ve kaj bi to lahko bilo... Ker sem že zelo dolgo časa odlašal z menjavo zgornjih rok, sem rekel, da naj mi jih zamenja, ker prej ali slej bi to bilo tako ali tako potrebno, hkrati pa sem upal, da bo, ko bo podvozje malo "razdrl", tudi prišel do rešitve kaj to cinglja... Vendar pa ni ničesar ugotovil...
Zvok se sliši nekje spredaj, vendar pa ne vem čisto točno kje...
Sedaj po menjavi rok se mi zdi sicer da se vse skupaj sliši malo manj, vendar pa še vedno se in sanja se mi ne kaj bi to lahko bilo, morda bi lahko sprednji del izpušne cevi kam udarjal...
Pojma nimam v glavem... #-o
Ima morda kdo od vas kakšno idejo?

Hvala za vašo pomoč in

lp
Odgovori
  • Informacija