Gre se za motor 1.9 JTDm 150hp. Prestavlja se sicer gladko, vendar me zelo moti, da se ob prestavljanju (predvsem v prve tri prestave) pojavlja tako šklopotanje... težko opisat, pač en tak ropot.
Pa ko na hitro spustim gas ali pa ko ga pritisnem takoj po prestavljanju, avto malo rukne (zabije) in pojavi se tak top zvok, kot nek udarec. Če zelo pazim in počasi prešaltam, potem pa se ne opazi nič narobe.
V čem bi lahko bil problem? Nekje mora bit nek luft, a je kakšen nosilec menjalnika slab mogoče?
Pri meni je isto, najbrž je spodnji nosilec motorja, pri menjalniku, morm jst isto menjat, najbrž ti ročka mal skače naprej nazaj ko spustiš gas, pa spet pohodiš?
Sicer ne pri alfi, ampak Fiat Stilo sem bil eden izmed mnogih ki smo imeli identične simptome. Kriv je bil nosilec pri menjalniku. Tako da verjetno je tudi pri tebi kaj podobnega.
lp
fixy napisal/-a:Sicer ne pri alfi, ampak Fiat Stilo sem bil eden izmed mnogih ki smo imeli identične simptome. Kriv je bil nosilec pri menjalniku. Tako da verjetno je tudi pri tebi kaj podobnega.
lp
Tudi jaz sem imel stilota z identičnim problemom, haha