včasih ko sem odprl katerakoli vrata se mi je slišala pumpa v rezervarju,ki se je za nekaj sekund prižgala,sedaj mi tega ne počne več in posledično tudi avto težko vžiga(ko dolgo stoji),oziroma moram dati dvakrat kontakt,da se pumpa dvakrat prižge
kontrolka vseh vrat normalno deluje,torej stikala vrat so ok
je to mogoče vezano na zunajno temperaturo in dela to samo pozimi,vendar mi je mal čudno ker imam avto skoz v garaži s cca15 - 20 stopinjami
je komu kaj znano?
Ventilacija se zapre(zunanji dovod zraka kabine), da "zunanji vplivi" ne pridejo v kabino, ker filter kabine ni kovinski ga lahko marsikaj poškoduje (podlasica, miš, hrošči in tud kak okoliški dim ti lahko zasmrdi avto).
Črpalka za gorivo pa se vklaplja pri marsikaterem avtu, ko ga odkleneš ali odpreš vrata (Seat, Citroen, Peugeot, BMW, Opel) s temi imam izkušnje.
Če s težavo vžiga (vergla dobro ampak dolgo) bo nekaj narobe s predvklapljanjem črpalke ali nepovratnim ventilom.
THOR napisal/-a:Zanimivo. In pol ko odpiraš in zapiraš vrata, zmeraj pumpo proži?
Ne vedno. Kaj vem kak ma narejeno, časovni rele al timer al senzor, da je tlak v sistemu, ki bi ga naj držal nepovratni ventil...?? No ideja.
Vem pa, da je od starih bivši Seat Cordoba ružil ziher na 15min.