turbo nadgradnja in problemi z organi pregona

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

torej je mozno homologirat turbo predelavo, ce v originalu ni bilo turbomotorja

ce ni mozno, kaksne so lahko tezave s policaji, itd
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
zvitafeltna
Alfist
Alfist

Kar ne vejo, ne boli :D
TommyGun
Alfa Junior
Alfa Junior

Nikoli imel problema :)
Ne na tehničnem, ne na cesti :)

Homologacija so pa le mokre sanje...
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

ce bi oa naletel na tapravega bi ti vse vzeli še babo če maš :lol: :lol:
Pr nas se pa dostkrat dogaja,da te ustavi in reče odpru pokrov motorja in pol gleda naokol pa gleda številke šasije na motorju pa na karoseriji če štima pa take fore #-o
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

torej je mozno homologirat turbo predelavo, ce v originalu ni bilo turbomotorja
Ne.

Če se policaj toliko razume v zadevo, da te pošlje na izredni tehnični pregled, pa če se potem na pregledu toliko razumejo, da vedo za kaj se gre, plačaš in padeš pregled, čakajo te še dodatne kazni s strani policije.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

kolega je dobil izredni tehnični zaradi tega...mislim, da je bila kazen okoli 1k€.

Je pa policaj čisto ponesreči opazil turbino, ko je gledal, če so xenon luči original :) .
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

mene so enkrat ustavil policaji z 145 JTD dal sem jim pa promeetno od 145 QV ( tablice so ble od 145 QV ) . In me policaj gleda in vprasa 2.0 bencinc? in mu odgovorim : Da. on pa OK. Avto je bil pa prizgan zraven njega in se je slisal kako klepa dizlca..... toliko o znanju policaja... mors met res ornk smolo da naletis na kaksnga k ma kej u kepi in ti zatezi.
Lucky_Boy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

homologirat je mozno! ampak le najmocnejsi motor ki je dejansko gdaj bil vgrajen v tak tip vozila. naprimer, da imas alfo 166 z 2.0 motorjem, lahko das noter 3.0 v6 turbo, ker je dejansko bla alfa z takim motorjem delana serijsko. potrebujes v takem primeru obe prometni, od alfe potrdilo o skladnosti al nekaj takega, ter potrdilo o vgradnji. tako so meni rekli ko sem spraseval.

jas sem dal tud namest fiata 2.0 20v noter od lancie 2.0 20v turbo in nisem imel tezav, hvala bogu. drugace pa kot so rekli, izredni tehnicni, vzamejo ti avto, kazni itd...
Fiat bravo 2.0 20V Turbo
Alfa 156 2,4 JTDm
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ja, ampak to samo v primeru, ko v obstoječi avto daš motor, ki ga je ta model že imel tudi serijsko v paleti. Ne moreš pa recimo homologirat za primer 145 1.4 boxer s turbom ali kaj podobnega. Vsaj zlahka ne. Sicer obstaja opcija prijave lastnega modela ampak je postopek in posledične dajatve toliko obremenjujoče, da se ne splača, časovno in finančno ne. Mi smo preveč zbirokratizirani v lasten namen birokratizacije in vsako stvar zakompliciramo koliko je le mogoče.

Edit: verjetno si mislil 2.0 V6 TB, ne 3.0 turbo ...
Zadnjič spremenil alfa_samec, dne Ne Dec 15, 2013 2:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Lucky_Boy napisal/-a:homologirat je mozno! ampak le najmocnejsi motor ki je dejansko gdaj bil vgrajen v tak tip vozila. naprimer, da imas alfo 166 z 2.0 motorjem, lahko das noter 3.0 v6 turbo, ker je dejansko bla alfa z takim motorjem delana serijsko. potrebujes v takem primeru obe prometni, od alfe potrdilo o skladnosti al nekaj takega, ter potrdilo o vgradnji. tako so meni rekli ko sem spraseval.

jas sem dal tud namest fiata 2.0 20v noter od lancie 2.0 20v turbo in nisem imel tezav, hvala bogu. drugace pa kot so rekli, izredni tehnicni, vzamejo ti avto, kazni itd...
166 3.0 V6 Turbo ni obstajala...je pa res, da v isti model lahko vgradiš motor ki je bil vgrajen v ta model avta. Se pravi če imaš 166 2.0TS lahko vgradiš 3.0 V6 motor. Rabiš pa potrdilo o vgradnji, homologacijski kartonček, kupoprodajno/račun od motorja, ponavadi zakomplicirajo še to, da mora biti potrdilo o vgradnji od pooblaščenega servisa + da se menja tudi podvozje in zavore od 3.0 V6 verzije, v primeru da je drugačno.

Tako to zgleda če se gremo uradno "by the book".

Nesmisel je tudi, da v 156ko "uradno" ne smeš dat 3.0 V6 motorja, ker ni obstajal iz tovarne, lahko pa daš 2.5 V6 ali 3.2 V6 GTA motor. :doubt:

Da bi kdo uspešno homologiral turbo na original ne turbo avtu ne poznam -> vrjetno ker nihče niti ne poskuša.

Poskuša pa noben, ker če bi se spravil v tak tip homologacije, ti oni pregledajo kako je vgrajen sam motor, rabiš met en kup potrdil o vgradnji, računov ipd. Končni izračun za tak tip homologacije je pa nekaj 1000€.

Če tukaj zraven prišteješ stroške predelave na turbo + da rabiš potrdilo vgradnji, se pravi boš moral nekomu plačat da ti vse to vgradi in izstavi račun. In na koncu prideš do tega da je vložek v to, da maš legalno na cesti avto predelan na turbo vrednost nove Dacie. :wink:

Te stvari pa vem, ker sem se že sam zanimal za homologacijo motorja + turba v avto kateri ni nikoli tovarniško imel vgrajene te kombinacije.

Na koncu ti pa povejo, da ko ti opraviš pregled, še ni nujno da bo uspešen, tako da lahko vržeš en kup € pa ti po pregledu povejo da avto ne ustreza predpisom pa si lahko daš samo še prst v rit. :lol:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

Enkrat sem imel enake ideje, pa ko sem forume okol obrnu, je bilo največ materiala na honda forumu, ker je najvec kitov za njihove mašine in jih ma velik predelanih. u glavnem se ne da uradno homologirat sem na koncu ugotovil. ker naknadni turbo ni certificiran da paše tvoji mašini, oz. avtu
lp
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
Odgovori
  • Informacija