Katero tablico predlagate

kar vam pade na pamet
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Imam pa več želja:
- GPS NUJNO!
- Wi-fi
- ne prevelika
- TV Tuner (OK to ni nujno, bi bilo pa fino)
- Android (okna odpadejo)
- lastna baterija vsaj 3.000mAh (az res ugodno ceno preživim tudi z manj)
- soliden zaslon
- ker bo uporabljena zelo netematsko in obstaja velika možnost, da bo crknila kmalu, naj ne bo predragam
- robustna
- priključki USB, jack,
- želja možnost uporabe SD kartice (ok, lahko tudi manjših - mini, mikro,..)
- napajanje 12V!!
- SIM kartica za prenos podatkov
- toliko nov, da bom lahko imel na gumici Wi-fi

Uporabljati jo mislim, kot "multiprps" enoto na gumenjaku. Ker sem imle lani Garmina 421s, ki mi je škripnil sredi sezone, bi se glede na cene poigral s tablico. Lahko bom naložil skoraj vse sorte kart, imel interenet na gumici (VIP kartica). Lahko gledal F1 v nedeljah popoldan, ne pa tako kot sedaj, vedno letal v hišo.

Kaj mi predlagate. Sam sem popolnoma izven tablic, ker sem jih do nedavnega gledal, kot neuporabno zadevo (ne tč, ne mš, med telefonom in prenosnikom).

Hvaležen bom za predloge, če bodo pa argumentirani, pa še toliko bolj.
Uporabniški avatar
RooooK
Alfist
Alfist

ipad mini wifi + cellular. majka! =D> :D
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

mene do sedaj android ni preprical. kupil tablico zlati monitor prestigio za starse za 230 eur. neuporabno, prepocasno. Potem po razocaranju nabavil se nexus 7. res hitra zadeva, ampak android tolk luknjast. update na 4.4, potreben reinstall skoraj vseh aplikacij... vecinoma se mi valja na polici. Ipad air: zakon, posebej, ko mu dodas ovitek s tipkovnico. Z umts kartico marsikdaj ne potrebujem vec notesnika s sabo za hitre intervencije.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

aja, ce te ne moti umts dongle, ti posodim nexusa z donglom za testirat.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Gledano po papriju so Androidi res fajn, tehnično gledano celo boljši, samo ko pa začneš zadevo resno uporabljat pa tako grdo pogori proti iPadu da je kar hudo.
Dejansko je problem software, ne hardware, sicer je z vsako iteracijo bolje, samo to je nekak tko k z Alfo in novimi modeli... vse predolgo traja.

Še posebej pa ne priporočam nakupa kakšnih kitajskih klonov (imam enega doma). To je šele sekret.
Če boš že Androida kupoval, vzami nek brand ki ima support. Ker drugače lahko pozabiš na update softwarea, ker ga ne bo. Še Samsung in podobne firme so izjemno skope z updatei, ponavadi se neha veselje po enem letu, mogoče dveh, v primeru da gre za izjemno popularen model naprave.
Uporabniški avatar
RooooK
Alfist
Alfist

no, kot sem rekel, Ipad in to je to, vse ostalo je samo približek. Tuki ima apple res totalno premoč
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

RooooK napisal/-a:ipad mini wifi + cellular. majka! =D> :D
Verjamem, ampak je out of the budget.

POtem skoraj raje kupim Raymarine navigacijo.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pero666 napisal/-a:mene do sedaj android ni preprical. kupil tablico zlati monitor prestigio za starse za 230 eur. neuporabno, prepocasno. Potem po razocaranju nabavil se nexus 7. res hitra zadeva, ampak android tolk luknjast. update na 4.4, potreben reinstall skoraj vseh aplikacij... vecinoma se mi valja na polici. Ipad air: zakon, posebej, ko mu dodas ovitek s tipkovnico. Z umts kartico marsikdaj ne potrebujem vec notesnika s sabo za hitre intervencije.
Pa ravno Prestigio mi je hodil po glavi. Nekaj z GB RAM-a.Kot kaže so se cene nekaj znižale.

Bom šel tole testirat v živo. Doma imamo eno od prvih tablic Samsung, pa je to počasno za crknt. Bomo videli.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Gledano po papriju so Androidi res fajn, tehnično gledano celo boljši, samo ko pa začneš zadevo resno uporabljat pa tako grdo pogori proti iPadu da je kar hudo.
Dejansko je problem software, ne hardware, sicer je z vsako iteracijo bolje, samo to je nekak tko k z Alfo in novimi modeli... vse predolgo traja.

Še posebej pa ne priporočam nakupa kakšnih kitajskih klonov (imam enega doma). To je šele sekret.
Če boš že Androida kupoval, vzami nek brand ki ima support. Ker drugače lahko pozabiš na update softwarea, ker ga ne bo. Še Samsung in podobne firme so izjemno skope z updatei, ponavadi se neha veselje po enem letu, mogoče dveh, v primeru da gre za izjemno popularen model naprave.
Sam imam predvideno uporabo za navigacijo (android ima softwarea cele vagone - plačaš 20Eur, pa dobiš bomba karte, merilec hitrosti (max. povprečna,....), malo letati po netu, kot radodajko za Wi-fi in potem brskanje po netu s telefonom (LG G2 je hitr kot šus), ...

Torej, ne bom zahteval hi-performance tablice. Pomembno mi je, da se ne podira (tako fizično, kot tudi software-sko).
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Pozanimi se, kaksna je cenovno razlika v ipadu v sloveniji in zda. Trenutno mam punco tam, bi se dalo pomoje ki zmenat, da ti ga tam uzame. Ce zelis...
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

Jaz imam NEXUS 7 (sicer še model 2012 vendar je na SIM kartico) in je res super zadeva...
Dela na njej vse, povežeš lahko tako tipkovnico kot miško za resnejše zadeve in se povežeš na domači PC....
Vedno je zadnji android gor, men se je lepo update-al na 4.4, brez da bi moral še enkrat aplikacije gor dajat...je lepo rekel da samo optimizira vse aplikacije.
Pa tudi cena mislim da je zelo OK.

Če ti je premajhna pa imaš na voljo tudi nexus 10, vendar ne vem kako je tam z SIM kartico...če je možna ali ne...?
Jaz ti priporočam to:)
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ce bos hotel spodoben android, se cena zelo pribliza Ipadu. drgace pa jailbreak, pa ne rabis nic kupit. no, sej na androidu tud ne, aptoide pa par dobrih trgovin.... :mrgreen:
sem marsikaj testiral in eno drzi kot pribito: lazje pozabis ceno za dober in drag izdelek kot za srednjedrag povprecen, ki ga preklinjas se 2 leti
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče še enkrat.

ROBERTH napisal/-a:
TribesMan napisal/-a:Gle.....................irme so izjemno skope z updatei, ponavadi se neha veselje po enem letu, mogoče dveh, v primeru da gre za izjemno popularen model naprave.
Sam imam predvideno uporabo za navigacijo (android ima softwarea cele vagone - plačaš 20Eur, pa dobiš bomba karte, merilec hitrosti (max. povprečna,....), malo letati po netu, kot radodajko za Wi-fi in potem brskanje po netu s telefonom (LG G2 je hitr kot šus), ...

Torej, ne bom zahteval hi-performance tablice. Pomembno mi je, da se ne podira (tako fizično, kot tudi software-sko).
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

Se nekaj, malo reklame za simobil. Ce vzames dosatno bilokir paket internetnega prenosa dobis bon za 300€ v Big Bangu in se parih trgovinah.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem bi le klik stran od naročila te tablice - http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln ... d40-524744
pa sem si rekel, da je ne potrebujem do 1.5. in bo do takrat še kaj boljšega za isto ceno.
Odgovori
  • Informacija