Zlomljena zadnja roka Alfa 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

Lep pozdrav

Danes se mi je zgodila neljuba stvar zadaj desno na avto se je nekaj odlomilo ( kolo se ne vrti) z roko pa lahko celo kolo pomaknes naprej ter nazaj :/ Danes niti nisem kaj dosti gledal se pa lotim ju3 v kolikor bo to mogoče . Zanima me kaj bi lahko bilo ter kako se reče tem cevem ki sem jih označil na slikah , ker sem opazil da ta miga ce jo z roko pomaknem tako da je pomojem odlomljena tale :S

Alfa Romeo 156
letnik 1998

Slika

Slika
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

zadnje roke so ti šle ...ker se ne vrti mogoče še kak ležaj

sicer pa popravi naslov, mogoče bo še komu kaj prišlo prav ko bo iskal ..
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

To so vzdolžne roke, po ena na vsaki strani.

Tole: http://ricambi.alfisti.net/product_info ... -side.html

Je pa sama roka prišraubana z dvema vijakoma navzgor pod avtom pred kolesi in pa z enim vijakom na zadnje pesto.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

folc napisal/-a:zadnje roke so ti šle ...ker se ne vrti mogoče še kak ležaj

sicer pa popravi naslov, mogoče bo še komu kaj prišlo prav ko bo iskal ..
Uffff roke ? komplet ali kako si mislil , nisem nekaj polagal pažnje ker nisem imel več časa avto je hvalabogu doma , opazil pa sem da mi je zagrabilo ročno bila je spuščena vendar trda da je ni bilo mogoče zategniti , nato je spustila in je avto normalno sel ko pa sem iz službe prišel domov ga na parking nisem mogoel več postaviti in sem videl napako , sedaj gre ročna v prazno - čist rado kod da je ni :S mogoče veš kje te roke naročiti ?
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

moofdi napisal/-a:To so vzdolžne roke, po ena na vsaki strani.

Je pa sama roka prišraubana z dvema vijakoma navzgor pod avtom pred kolesi in pa z enim vijakom na zadnje pesto.
Hvala lepa
Se lotim jutri da vidim kako in kaj ter zakaj je prišlo do tega :/
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

1. podri in poglej kakak je situacija, katere dele rabiš (če ne znaš sam pejdi k mehaniku)
2. poišči najboljšega ponudbnika med ceno, kvaliteto in rokom dobave (veliko klubskih partnerjev z odličnimi popusti, vsekakor jih ne manjka)
3. zamenjaj še kake malenkosti kot so vijaki če so poškodovani (priporočljivo za vožnjo brez skrbi)
4. vse montiraj in vozi dalje :D:D:D
5. odpeli mehankarja na pir (če si bil to ti pa peli alfico na điro)
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

folc napisal/-a:1. podri in poglej kakak je situacija, katere dele rabiš (če ne znaš sam pejdi k mehaniku)
2. poišči najboljšega ponudbnika med ceno, kvaliteto in rokom dobave (veliko klubskih partnerjev z odličnimi popusti, vsekakor jih ne manjka)
3. zamenjaj še kake malenkosti kot so vijaki če so poškodovani (priporočljivo za vožnjo brez skrbi)
4. vse montiraj in vozi dalje :D:D:D
5. odpeli mehankarja na pir (če si bil to ti pa peli alfico na điro)
Najlepša hvala za nasvet ;)
Večinoma delam vse sam razen če je res zakomplicirano , problem je da avto ni vozen tako da k mehankarju bo težka razen v skrajni sili prikolica pa gasa :( Upajmo da uspe , ter da ni kej večjega
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Zalje za ročno so ti šle... Tam na tri leta se menjajo ali pa še prej če nimaš garaže #-o Jz pozim ne zategujem več... To je razlog da se ne premika

Odrež zaljlo pri čeljusti na kolesu ki je blokiran pa bo. Samo fiksiraj jo da ne bo opletala po tleh

Zjeb*na roka pa je problem ki si ga še dodatno odkril.
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

bvogri napisal/-a:Zalje za ročno so ti šle... Tam na tri leta se menjajo ali pa še prej če nimaš garaže #-o Jz pozim ne zategujem več... To je razlog da se ne premika

Odrež zaljlo pri čeljusti na kolesu ki je blokiran pa bo. Samo fiksiraj jo da ne bo opletala po tleh

Zjeb*na roka pa je problem ki si ga še dodatno odkril.
bo nekaj podobnega ja :S sj kokr bo malce lepse vreme se lotim avta
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

martinjansek napisal/-a:
moofdi napisal/-a:To so vzdolžne roke, po ena na vsaki strani.

Hvala lepa
Se lotim jutri da vidim kako in kaj ter zakaj je prišlo do tega :/
tule lahko dobiš te roke
http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... +roke+alfa
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

No končno lep dan , tako da sem se lotil ter zamenjal tole roko in avto je spet na cesti :D Samega dela z menjavo je nekje 30min če gre vse po planih jaz sem jo menjal cca 1,5h ker mi vijak ki roko drži na nosilec pri kolesu ni popustil , tako da na koncu sem ga odrezal z brusilko ter vstavil novega . Če imate kanal je zadeva še hitreje opravljena .

Slika
odlomljena roka

Slika
hmmmmmmm

Slika
poškodovan tudi kolotek

Slika
natrgana tudi guma

potek menjave

Slika
odviješ tale dva vijaka ( ključ 15) :D

Slika
no tale mi je delal največ težav cca 30min matranja 2x 19 kljuc , grelnik ,wd pa ni popustil na koncu pa brusilka in smo rezali :lol: ko (če) tale popusti je roka sneta .

Slika
in nova roka

:)
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Če prav vidim je roka pregnila in jo je posledično odtrgalo? :doubt:

Se vidi da te roke niso problematične, vsi menjajo samo prečne, tako da je bila vrjetno še prva?

Samo da si zrihtal! 8)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Si preveril pušo, da ne čez 3 tedne spet tisto menjaval ...
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

alfa_samec napisal/-a:Si preveril pušo, da ne čez 3 tedne spet tisto menjaval ...
sem vstavil novo , se kupi na original servisu .
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Je padla ven, a? :lol:
Odgovori
  • Informacija