alficek napisal/-a:ojla
A kdo mogoče pozna kakšno podjetje, ki bi nudilo možnost uvoza avtomobila...
Naprimer, rečeš hočem ta pa ta avto, dobro ohranjen... pol ti ga oni najdejo pripeljejo v slo... ti pa jim daš provizijo ali kaj podobnega...

Glede na to, da sem za znane kupce že nekaj avtov uspešno uvozil iz tujine, ti lahko pri tem pomagam.
Zgledalo je tako: kupec mi pove kaj točno ga zanima, jaz mu par takih primernih avtov najdem v tujini, zanimive ponudbe pokličemo, trgovca dobro izprašam kak je avto in to, da dobim čimbolj realne informacije.
Če se izkaže, da je vse OK se vsedeva s kupcem v avto in odpeljeva gor, tam ga temeljito pregledamo, tudi na dvigalu, naredimo testno vožnjo in če je vse po pričakovanjih se zadeva kupi. Uredi se tuje preizkusne tablice za prevoz do Slovenije in to je to. Potem pomagam tudi pri urejanju ostalih slovenskih papirejv.
Do zdaj so bili vsi avti ki smo jih šli gledat tudi kupljeni.
Organizirati poskušam zadevo tako, da se vse izpelje v 1 dnevu in da je v bližini avta, ki ga gremo gledati vsaj še en ustrezen avto, da se v primeru da avto ni tak kot obljubljeno, ne vozimo brezveze.
Najraje kupujem v Nemčiji, saj se mi Nemčija zdi zelo primerna tudi za ital. avtomobile, ker so tam ponavadi še cenejši kot v Italiji.
To pa delam, čist tko, bolj kot hobi poleg študija, za manjšo provizijo.
Če te zanima pošlji ZS.
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.