Iztaknjene zadnje roke

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
cypena
Alfa Junior
Alfa Junior

Se opravičujem, če je ta problem že kje v drugi temi omenjen ali če je že kaka tema na to odprta... sem iskal pa nisem našel.

Na moji alfici se mi je že drugič staknila zadnja roka na zadnji osi avtomobila,enkrat na levi strani, dručič na desni.
.Stakne se pri kolesu na gumiselenu in posledično začnje zadnje kolo opletati kot noro...nič fajn doživetje #-o
Na srečo se stakne na noter proti disku, na nosilni vijak kamor je prišraufana,da je potem vsaj malo omejeno opletanje kolesa...
Se je to komu že zgodilo?
Roke sem menjal pred enim letom (delphi) in me zanima, če je to škart roba ali pa ni bilo pravilno zmontirano, da vem kako rešiti ta problem.

če mi uspe, bom naložil kako slikco
Uporabniški avatar
cypena
Alfa Junior
Alfa Junior

Takole izgleda iztaknjen gumiselen:

Slika

Slika

takole sem jih pa potem malo skupaj zvezal, fiksiral eno na drugo, da je bila tista iztaknjena približno na svojem mestu.
v rdečem krogu je označeno kje se stakne in se tudi malo vidi, da ni čisto 100% v položaju kakor naj bi bila

Slika
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Ob montazi novih je treba sravfe zategnit ko je avto na tleh drugace jih zelo hitro unicis. Pa siroke podlozke morajo bit gor da se zadeva ne more staknit vec kot par mm.
Lohk das pa vse v power/strongflex pa bo :)
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
cypena
Alfa Junior
Alfa Junior

hmm, podložk ni bilo gor, ko sem podiral in tud v eper jih nisem opazil...
če so original z obeh strani podložke, mi jih mehanik ob menjavi ni dal nazaj gor .Sem pa že razmišljal, da bi jih sam dodatno dal, če bo dolžina vijaka dopuščala in potem res nima kam it 8)

Ta z zategovanje rok, ko je avto na tleh, se mi pa tud precej možen vzrok za staknitev zdi, ker če jih v luftu zategneš, je najbrž guma selena ves čas vzvojno zelo napeta in prej ko slej popusti v ležišču in se zasuče...
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Je tako ja.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

[quote="cypena"]Takole izgleda iztaknjen gumiselen:

Slika

Slika

tele silen puše na tehle rokah ki si jih slikal so zanič, guma ne sme ven. Če boš rabil nove lahko ugodno zrihtam.
Odgovori
  • Informacija