Čudni zvoki AR 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Maverik
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: koper

Imam AR 147, 1.6 TS, že nekaj časa med vožnjo nekaj cvili in škripa ( verjetno 2 različni stvari). Peljem avto h mehaniku in je menjal ležaj, vendar zvok (cviljenje) je še vedno. Za škripanje pa je rekel, da je najverjetneje spodnja roka. (na levi strani)

Škripanje se pojavi pri luknjah, ležečih... cviljenje pa je skoraj vedno, ne glede na obračanje volana.

Je imel kdo podobne težave? Avto je bil že 100x v zraku, vendar ni nič videt.. vse gumice so cele, stabilizatorji ok... oba ležaja sta bila menjana.. porabil sem 300€ že za brezveze... :?

Kak predlog :?:
alfa 147
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

kar se cviljenja tiče je lahko več vzrokov....s katerega dela avtomobila misliš da prihaja?Si pogledal predvsem zadnje zavorne čeljusti oz. vodila? Mogoče rjave zajle ročne zavore in se zato pakne ne odmaknejo popolnoma ter drsa po disku.
Za cviljenje bi bila lahko kriva tudi servo pumpa oz. ležaj.

Pri škripanju čez luknje ter ležeče pa so krive roke oz. ena izmed njih.Če ni lufta bi začasno mogoče pomagalo, da se selene oz. gumice namaže z mastjo.
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

Če škripa so lahko gumice stabilizatorja ali silen puše na zgornjih rokah.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

ARfan napisal/-a:Pri škripanju čez luknje ter ležeče pa so krive roke oz. ena izmed njih.Če ni lufta bi začasno mogoče pomagalo, da se selene oz. gumice namaže z mastjo.
To smo probali prejšnji teden na moji 159-ki, včeraj ponovili vajo z še bolj gosto mastjo, pa je zaenkrat uspeh precej klavern (lufta roke nimajo).
Bom moral očitno kar menjat roke, ali pa selene v pušah... :doubt:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Maverik
Alfa Member
Alfa Member

ARfan napisal/-a:kar se cviljenja tiče je lahko več vzrokov....s katerega dela avtomobila misliš da prihaja?Si pogledal predvsem zadnje zavorne čeljusti oz. vodila? Mogoče rjave zajle ročne zavore in se zato pakne ne odmaknejo popolnoma ter drsa po disku.
Za cviljenje bi bila lahko kriva tudi servo pumpa oz. ležaj.

Pri škripanju čez luknje ter ležeče pa so krive roke oz. ena izmed njih.Če ni lufta bi začasno mogoče pomagalo, da se selene oz. gumice namaže z mastjo.

Pomoje prihaja iz sprednjega dela in sicer na voznikovi strani.. ročne zajle sem menjau lani :wink:

Bom provau namazt gumice.. pol bomo vidli :wink:
alfa 147
Uporabniški avatar
basi90
Alfa Junior
Alfa Junior

kaj pa amortizerji? Imam podoben primer, pa sem menjal zgornje roke, škripanje se je sicer zmanjšalo ampak je še zmer prisotno.

Kako pa temperatura vpliva na škripanje? recimo pri meni ko je bolj hladno (cca. 10 stopinj in nižje), škripanja sploh ni. kar je nad je pa iuiuiuiu :D
Maverik
Alfa Member
Alfa Member

basi90 napisal/-a:kaj pa amortizerji? Imam podoben primer, pa sem menjal zgornje roke, škripanje se je sicer zmanjšalo ampak je še zmer prisotno.

Kako pa temperatura vpliva na škripanje? recimo pri meni ko je bolj hladno (cca. 10 stopinj in nižje), škripanja sploh ni. kar je nad je pa iuiuiuiu :D
Pri meni isto... pozimi ali pa zjutraj ko je bol mrzlo škripa, ko se pa segreje ne škripa.. en mehanik je reku da je mogoče zglob?
alfa 147
Odgovori
  • Informacija