Jaz bom kar tole temo izkoristil, ker so si nekateri simpotmi podobni, mogoče si bomo lahko skupaj kaj pomagal... Sicer vidim, da na takšne probleme ko je vpleteno ne najboljše delovanje TS motorjev ni ravno veliko odziva, pa vseeno.
Jaz že od lanskega poletja opažam, da avto ne gre kot bi moral. Najbolj ga matrajo topli dnevi, oz. vročina. Ko se segreje je avto precej "len" in ga moraš kar fino pritiskat da lahko normalno deluješ v rednem prometu. O kakšnem cuore sportivo ni ne duha ne sluha. Še posebej če si prižgal klimo. Nekako je pač treba vzeti v računa da klima že sama pobere veliko, pa vendar z opisanimi težavami + klimo je bil avto na meji voznega. Opazi se tudi kratko cukanje vsakokrat ko dodaš in spustiš gas. Zadeva je nadležna in jo kontroliram z počasnim spuščanjem in dodajanjem gasa, da ni tako izrazito in da potniki ne opazijo

.
Ko so temperature padle se je stanje umirilo. Avto je jeseni in pozimi šel precej bolje, vendar pa ni bilo tistega pravega filinga. Klima se seveda ni uporabljala.
Kljub temu da je bilo bolje sem se odločil, da bom preventivno menjal lambdo (priporočljiva menjava na 160.000km), MAF, in ob rednem servisu zamenjal še svečke. Skratka avto ima nove svečke (ricambi), lambdo (ricambi), maf(bosch iz Taposa), spucano zračno loputo (od takrat ni več nihanja obratov), pregledane vse cevi za zrak od zračnega filtra do sesalnega kolektorja in ni sledu o puščanju. Vsakokrat ko sem nekaj zamenjal je bila kakšna napaka manj v ECUju. Ampak še vedno ena ostaja in še vedno avto nima prave odzivnosti. Poletje je bilo sicer jalovo, visokih temperatur malo, tako, da zgoraj opisani simptomi niso bili tako izraziti, so se pa pojavili v bolj blagi obliki.
Sem pa v letu dni opazil še nekaj. V rezervoarju za gorivo se mi vedno ko zaprem rezervoar in ga po nekaj kilometrih odprem naredi podtlak. Ko se naredi podtlak avto postaje precej bolj "muhast". Slabše odziven. Sedaj pokrovček že nekaj časa narahlo pustim odprtega, da ni v rezervoarju podtlaka. Muhavosti ni, ostrine pa tudi ne. In pa podtlak je konkreten kadar so višje temperature v zraku. Ko ni zelo vroče potem je podtlak manjši.
Začel sem točit tudi 100 oktansko gorivo. Spremembe na bolje nisem opazil. Nikakor ne morem reči, da gre avto bolje. Razliko sem opazil šele ko sem enkrat po pomoti v rezervoar nalil 95oktanski bencin. Pa ne da je šel avto slabše, samo tisto nadležno cukanje ko pritisneš in spustiš gas je postalo precej bolj izrazito. Potem spet začel točiti 100ko in po določenem časa je to cukanje postalo spet bolj "sprejemljivo".
Torej prišel sem do točke ko je edina stvar, ki mi pride na pamet še sistem dovoda goriva. Že lep čas imam na sumu, da morda odpoveduje bencinska črpalka in kot nalašč mi prejšni teden avto ni želel štartat. Po končani službi se vsedem v avto in avto vergla vendar se ne požene. Ko sem nekajkrat obrnil ključ sem opazil, da pred štartanjem ne slišim pumpe. "Pa te imam prasi.." sem si mislil. Ker nisem imel časa zadeve urejat tako pozno zvečer je avto ostal na parkirišču. Naslednji dan za foro med službo vzamem ključ in grem še enkrat poslušat pumpo. Dam kontakt in hudič frdaman zabrni. Ja nič, potem pa poizkusimo prižgat avto in obrnem ključ do konca. It's alive.... In zdej baštard spet deluje kot da ni bilo nič. Včeraj sem za hec vse podrl in potegnil ven črpalko. Malce sem "našponal" kontakte v črpalki in na moje veliko presenečenje ugotovil, da vsi kabli in sama črpalka kar plavajo v bencinu. Malcem sem pogledal še na spletu in glede na to, da je pri vseh enako domnevam da je to ok. Zanimivo. Zaenkrat dela, vendar avto je še vedno tam kjer je bil.
Od tu dalje so dobrodošli vsi predlogi. Kako naprej, kaj pogledat, kaj narediti. Jaz imam na sumu švoh črpalko, in morda lovilec hlapov goriva, ki se nahaja pod desnim prednjim blatnikom. Ali je sploh možno da se zamaši in ali ima lahko dejansko vpliv na delovanje motorja, glede na to da je tam zgolj zaradi ekoloških vzgibov? Morda kakšne šobe/vbrizg?